Doe mee met de zonnepanelenactie
in gemeente Tilburg

Steeds meer woningeigenaren nemen zonnepanelen. Zo besparen ze flink op hun energierekening. We helpen je daar in samenwerking met gemeente Tilburg graag bij.

Doe mee met de zonnepanelenactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Meedoen werkt zo:

Goed om te weten: Je kunt je alleen aanmelden voor deze actie als je een brief hebt ontvangen van de gemeente. 

Goed om te weten:

Lees meer over zonnepanelen

Kijk de online informatieavond terug

Informatieavond

Wil je de informatieavond terugkijken?

Op dinsdag 30 mei organiseerde Winst uit je woning speciaal voor deze zonnepanelenactie een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kwam je meer te weten over de inkoopactie, zonnepanelen en financieringsmogelijkheden. Wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier

Kom naar de online informatieavond

30 mei 19:00

Webinar (online)

Op dinsdag 30 mei om 19:00 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze zonnepanelenactie een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de inkoopactie, zonnepanelen en financieringsmogelijkheden. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning.

Waarom meedoen met de zonnepanelenactie van Winst uit je woning?

Eén aanspreekpunt

Je wordt begeleid van aanmelding tot en met uitvoering.

Strenge eisen  

Alle installateurs zijn voor je vergeleken en voldoen aan strenge eisen.

Juiste prijs/kwaliteit

Je krijgt een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteitverhouding.

Tijdwinst

Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan. Dat scheelt je een hoop tijd.

Lening en hypotheekophoging om de zonnepanelen te betalen

Leningen

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget om zonnepanelen te kopen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. 

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds stimuleert de verduurzaming van Nederlandse woningen. Je kunt hiermee namelijk tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning betalen. Naast de Energiebespaarlening kun je, wanneer jouw gemeente budget beschikbaar heeft gesteld, gebruik maken van de Duurzaamheidslening van SVn.

Hypotheekophoging

Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te betalen. Dit kan op twee manieren. Ten eerste kun je onderhands verhogen. Dit houdt in dat als je hypotheek bij de notaris hoger staat dan wat je nu leent, je de hypotheek kunt verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat.

Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor moet je naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. Je kunt de hypotheek alleen verhogen als je woning overwaarde heeft.

Leningen in Tilburg

Gemeente Tilburg stelt verschillende subsidies en leningen beschikbaar voor de inwoners die hun huis willen verduurzamen. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. de Stimuleringslening ‘Aan de slag met je huis’
  2. Verzilverlening

Veelgestelde vragen

  • Stap 1. Je meldt je hier gratis en vrijblijvend aan.
  • Stap 2. We controleren je aanmelding en bellen je bij vragen.
  • Stap 3. Je ontvangt advies en een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen op maat per e-mail.
  • Stap 4. Je bepaalt in overleg met de installateur wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen!

●  Winst uit je woning organiseert al sinds 2010 inkoopacties samen met zo’n 100 gemeenten.

●  Ruim 170.000 mensen deden mee, ze gaven het aanbod en de dienstverlening een 8,7.

●  Door samen energiebesparingsmaatregelen in te kopen, krijg je een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat. 

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

●  Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

De levensduur van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 25 jaar. De centrale omvormer gaat gemiddeld 12 jaar mee. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Dit maakt zonnepanelen een goede en duurzame investering, waar je lang plezier van hebt. Met de zonne-energie van eigen dak bespaar je flink op je energierekening.

De energieleverancier is wettelijk verplicht de stroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met de stroom die je afneemt. Dit noemen we salderen. Alleen over je netto verbruik betaal je verbruikskosten, energiebelasting en btw. Afgenomen stroom minus teruggeleverde stroom.

Voor woningeigenaren met zonnepanelen is er een salderingsregeling mogelijk. Als je meer stroom opwekt met je zonnepanelen dan je zelf verbruikt, kun je het overgebleven gedeelte terugleveren aan het openbare net en gebruik maken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Aan het einde van het jaar verreken je de energie die je hebt teruggeleverd met de energie die je hebt verbruikt op de momenten dat je meer energie nodig had dan dat je zelf hebt opgewekt. Dit heet salderen. Overproductie valt niet onder het salderen. Hiervoor ontvang je een vergoeding op basis van een teruglevertarief. Dit verschilt per leverancier.

Als de plannen van de overheid doorgaan, kan vanaf 2025 ieder jaar 9% minder gesaldeerd worden totdat dit in 2031 wordt stopgezet. Je kunt minder afhankelijk worden van de huidige saldeerregeling door tegen die tijd een accu aan te schaffen; of door je stroom slim te verbruiken, bijvoorbeeld door je wasmachine aan te zetten wanneer de zon schijnt.

Een zonnesysteem bestaat in de basis uit zonnepanelen, een omvormer en een aansluiting op het net.
Bevestigingsmaterialen en bekabeling zijn nodig voor de installatie. Met een monitoringssysteem kun je de werking en opbrengst monitoren.

In principe installeren de teams meerdere systemen in één dag. In de meeste gevallen zal het dus een halve dag in beslag nemen, dit zal altijd gecommuniceerd worden met jou.

  • Het aanbrengen van zonnepanelen op jouw dak is meestal binnen één dag klaar.
  • Na de installatie werkt het systeem direct en heb je er bijna geen omkijken meer naar.
  • Je betaalt geen btw over zonnepanelen.
  • Met zonnepanelen wek jij je eigen energie op, waardoor je bespaart op je energierekening.
  • Zonnepanelen gaan 25 jaar lang mee. Daarna blijft de werking vaak nog meer dan 80%.
  • Je draagt bij aan een beter milieu, doordat je groene energie verbruikt.

Als particuliere woningeigenaar kun je helaas geen subsidie ontvangen voor zonnepanelen. Wel kun je sinds 1 januari 2023 zonnepanelen aanschaffen zonder btw te betalen.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: