Dakisolatie

Wat is het?

Met dakisolatie wordt bedoeld dat er aan de binnen – of buitenkant van je dak isolatiemateriaal wordt geplaatst, dit kan zowel bij platte, als schuine daken gebeuren. Binnen de actie van Winst uit je woning  bieden wij enkel dakisolatie aan voor de binnenzijde van schuine daken. Bij isolatie aan de binnenzijde wordt een laag isolatiemateriaal aan de binnenkant tegen het dakbeschot geplaatst. Er zijn diverse materialen beschikbaar om mee te isoleren, afhankelijk van uw situatie en wensen wordt dit bepaald. Met dakisolatie houd je ‘s winters de warmte binnenshuis, waardoor je minder hoeft te stoken. In de zomer voorkom je dat warmte binnenkomt en is het huis een stuk koeler.  Je investeert in een duurzame woning en verdient je investering in zo’n 7 jaar terug.

Voor wie is dit interessant?

Een niet geïsoleerd dak is één van de grootste energieverspillers in huis. Logischerwijs kun je met een goed geïsoleerd dak honderden euro’s aan stookkosten besparen en woon je een stuk aangenamer. Meer dan 80% van alle woningen in Nederland hebben al een geïsoleerd dak, maar dit is vaak onvoldoende of niet goed gedaan. Het is zeker de moeite waard om een matig geïsoleerd dak, beter te gaan isoleren. Dit betekent dat 20% helemaal geen dakisolatie heeft, deze mensen kunnen extreem besparen op hun stookkosten. Naast dat je flink kunt besparen is het ook nog eens beter voor het milieu!

Wat kost het mij en wat bespaar ik?

Van alle verbeteringen die je aan een woning kunt doen, levert dakisolatie de meeste energiebesparing op. Dit kan jaarlijks oplopen tot 1.000 m3 bij een gemiddelde eengezinswoning met verwarmde zolder.

dakisolatie-kosten
Bron: milieucentraal
*) Het gaat hier om een onverwarmde zolder die gebruikt wordt als opbergruimte; het isolatiemateriaal wordt zonder afwerking aangebracht.
**) Extra kosten voor isoleren plat dak als de dakbedekking toch al vervangen moet worden, exclusief kosten voor vervanging van de dakbedekking

Bovengenoemde bedragen hebben betrekking op een gemiddelde eengezinswoning (met 76 m2 dakoppervlak, 52 m2 zoldervloeroppervlak, 57 m2 plat dak) met een hr-combiketel en een gemiddelde temperatuur (over dag en nacht) van 16 graden bij verwarmde zolder, of 12 graden bij onverwarmde zolder; en bij een gasprijs van 64 eurocent per m3 (prijspeil 2016-2017).

Bron: milieucentraal