Ventilatie met WTW

Decentrale ventilatie met warmteterugwinning (WTW)

Ventileren is het creëren van een gezond binnenklimaat waarbij schadelijke stoffen in de binnen lucht afgevoerd worden en schone lucht aangevoerd wordt. Ventileren dient continue te gebeuren, met name op de momenten dat er in de woning geleefd wordt. Wilt u ventileren met minimaal warmteverlies? Dat kan: door gebruik te maken van een decentraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW).

Waarom uw woning ventileren?

  1. Ventileren is noodzakelijk bij het afvoeren van vocht. Een huishouden van 3 personen produceert gemiddeld 20 liter vocht per dag. Het vocht kan zorgen voor schimmelplekken op o.a. uw muren.
  2. Om gezondheidsklachten te voorkomen. Er hangen verschillende stoffen in de lucht die schadelijk zijn voor uw gezondheid, zoals: fijnstof, pollen, koolstofmonoxide en radon.
  3. Het verhogen van uw wooncomfort. Een goed geventileerde woning ruikt fris en heeft een aangename temperatuur.

Wat is een decentraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning?
Met ‘decentraal’ wordt bedoeld dat de installatie in één vertrek komt te hangen. De grootste voordelen van een decentraal systeem, in tegenstelling tot een centraal systeem, is dat het:

  • makkelijk te installeren is
  • relatief goedkoop is én
  • dat u alleen ventileert op de plek waar het belangrijk is op dat moment!

In veel gevallen wordt de WTW-unit geïnstalleerd in de woonkamer. Met een decentraal systeem komen er geen lelijke buizen door uw kamer.

Met ‘warmteterugwinning’ wordt bedoeld dat de (koude) schone buitenlucht ‘gratis’ verwarmd wordt, door de warme maar vervuilde binnenlucht. Hoewel een raam openzetten zorgt voor schone lucht, verliest u hierbij veel warmte. Een WTW-unit ventileert dus op slimme wijze uw gehele vertrek met een minimaal stroomverbruik (t.w.v. €15,00 per jaar). U bespaart dus flink op uw energierekening.

Wij bieden 3 verschillende decentrale ventilatiesystemen met warmteterugwinning aan. Ze verschillen in prijs, functionaliteit en technische toepassing. In onderstaande tabel kunt u een keuze maken op basis van de belangrijkste criteria.

Vraag vandaag nog uw offerte(s) aan voor een decentraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Komt u uit de gemeente Zaanstad? Klik dan hier om u vrijblijvend aan te melden voor meer informatie.

Komt u uit een andere gemeente? Stuur dan een mail naar niels@winstuitjewoning.nl of bel met 0​6-53154962 voor meer informatie. Geef in uw mail aan over welke installatie(s) u meer informatie zou willen ontvangen. Vermeld tevens uw volledige naam, adres, postcode en telefoonnummer. U ontvangt binnen 7 werkdagen uw vrijblijvende offerte(s).