Zonnepanelen

Steeds meer Nederlandse daken zijn voorzien van zonnepanelen. De reden hiervoor is dat ze steeds voordeliger worden en daarnaast gebruik maken van een onuitputtelijke (energie)bron: de zon. Hierdoor zijn zij een stuk milieubewuster dan de fossiele brandstoffen.

Deze duurzame elektriciteitsbron levert u veel meer rendement op dan geld op een spaarrekening. Maar hoe hoog is het rendement bij een gemiddeld systeem en welke aanschaf prijs staat hier tegenover? Aan de hand van een aantal rekenvoorbeelden geven wij je meer inzicht. Bij de rekenvoorbeelden gaan wij uit van een gezin van 4 personen, zij verbruiken 5.000 kWh per jaar en hebben een schuin dak op het zuiden.

Rekenvoorbeeld 6 zonnepanelen
Aanschafprijs: (all-in prijs, inclusief montage & BTW):  €3.000,-
Je ontvangt de BTW terug: €520,-
Maar betaalt een eenmalig forfait: €40,-
Netto systeemprijs: €2.519,-
Besparing per jaar: €281,-
Financieel rendement:11,2%

Hiermee wekt dit gezin zo’n 30% van het eigen elektriciteitsverbruik op.

Rekenvoorbeeld 12 zonnepanelen
Aanschafprijs: €4.500,- (all-in prijs, inclusief montage & BTW)
Je ontvangt de BTW terug: €781,-
Maar betaalt een eenmalig forfait: €60,-
Netto systeemprijs: €3.839,-
Besparing per jaar: €562,-
Financieel rendement: 14,6%

Hiermee wekt u zo’n 60% van uw eigen elektriciteitsverbruik op.

Rekenvoorbeeld 20 zonnepanelen
Aanschafprijs: €7.250,- (all-in prijs, inclusief montage & BTW)
Je ontvangt de BTW terug: €1258,-
Maar betaalt een eenmalig forfait: €120,-
Netto systeemprijs: €6.112,-
Besparing per jaar: €936,-
Financieel rendement: 15,3%

Hiermee wekt u zo’n 95% van uw eigen elektriciteitsverbruik op.

*Let op! De weergegeven aanschafprijs is alleen bedoeld als rekenvoorbeeld en zal in de praktijk waarschijnlijk anders uitvallen. Ook is de prijs afhankelijk van jouw type dak, plat of schuin.

Waar energieprijzen voor dergelijke “grijze” stroom de afgelopen jaren alleen maar zijn gestegen, dalen de prijzen voor zonnepanelen en wordt het rendement steeds beter. Hierdoor houden veel mensen na aanschaf geen energierekening meer over. Dit maakt het natuurlijk erg aantrekkelijk om de panelen aan te schaffen. Daarnaast is het sinds 2013 mogelijk om de BTW op de aanschaf terug te vorderen, dit levert een extra voordeel van 21% op.

Is mijn woning geschikt?
Bent jij een particuliere woningeigenaar met eigen dak? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor je eigen systeem. Om hier zeker van te zijn, adviseren wij om je vrijblijvend aan te melden. Dan kunnen wij jouw situatie beter bekijken. In deze tabel vind je de belangrijkste kenmerken van de verschillende type zonnepanelen met daaronder de omvormers.

screenshot_404-nov-03-14-00

screenshot_405-nov-03-14-00

Snel en zonder overlast gemonteerd

Het aanbrengen van zonnepanelen op jouw dak geeft weinig overlast en is meestal binnen één dag klaar. Soms is het nodig om extra werkzaamheden uit te voeren zoals het aanleggen van een nieuwe groepenkast of een kabel door het huis. Dit zal zoveel mogelijk van te voren worden aangegeven.

De leveranciers

Er wordt voor iedere inkoopactie een uitvoerende leverancier geselecteerd. Hierbij wordt gekeken naar zo’n 200 punten, waaronder: de aantoonbare ervaring, de solvabiliteit van de onderneming, de kwaliteit van de onderdelen, en natuurlijk de prijzen die de leverancier offreert.