Subsidie isolatie

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner

Sinds 15 augustus kun je gemiddeld 20% subsidie ontvangen op isolatie van o.a. de spouwmuur, vloer, dak en het plaatsen van HR++ glas. Als je de woning met minimaal twee maatregelen laat isoleren kun je de subsidie ontvangen. De subsidie loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Dit betekent dat je de subsidie alleen kunt aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. Klik hier voor alle informatie over de subsidieregeling. Wij helpen je graag bij de subsidieaanvraag.

Stap 1: Uitvoering van de maatregelen

Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat je minimaal twee isolatiemaatregelen hebt laten uitvoeren. Dus: hoe sneller je jouw woning laat isoleren en de subsidie aanvraagt, des te groter de kans op subsidie. De subsidie stopt na uitputting van het budget van 84 miljoen euro. Op dit moment is er nog € 82.562.515 beschikbaar aan subsidie (Dec. 2019). Kijk voor de huidige stand op www.rvo.nl. 

Onderstaande tabel bevat de subsidiebedragen en de minimaal te isoleren oppervlakte per type woning. Als jouw te isoleren oppervlakte kleiner is, maar je isoleert wel jouw gehele woning, dan vervallen deze minimum eisen.

Een decentraal ventilatiesysteem met warmte terugwinning (wtw) valt onder de aanvullende maatregelen. Dit houdt in dat u alleen recht heeft op dit subsidiebedrag wanneer u twee isolatiemaatregelen uit laat voeren. De hoogte van de subsidie hangt af van welke producttype u wenst.

Een flink lagere energierekening tegen nog lagere kosten

Het effect van isolatiemaatregelen op jouw energierekening is groot. Door de subsidie dalen de kosten sterk. Hierdoor gaat de terugverdientijd van spouwmuurisolatie naar gemiddeld 3 jaar. De terugverdientijd van vloerisolatie daalt naar ongeveer 8 jaar. Het vervangen van enkel glas voor HR++ glas is veelal binnen 8 jaar terugverdiend.

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden verleend.