Wat kan ik besparen?

Je kunt met gemak 200 tot zelfs 1000 euro op jouw energierekening besparen. Per jaar! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw individuele situatie.

Spouwmuurisolatie snel terugverdiend
Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. De kosten hangen natuurlijk af van de grootte van jouw huis en het type isolatie. In het volgende rekenvoorbeeld geven wij je een indicatie van de eenmalige kosten en de jaarlijkse besparing:

                                                               Eenmalige kosten                  Besparing per jaar

Tussenwoning                                    € 700,- tot € 1.100,-                € 200,- tot € 350,-

Hoekwoning                                      € 1.300,- tot  € 2.000,-            € 400,- tot € 600,-

Vloerisolatie voor meer wooncomfort
Met vloerisolatie bespaar je energie en wordt jouw huis comfortabeler. Omdat de vloer warmer is, heb je minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt het eventueel vochtproblemen vanuit de kruipruimte. De kosten hangen uiteraard af van jouw vloeroppervlak en het type isolatiemateriaal. Vloerisolatie kost gemiddeld tussen de € 20,- en  € 40,- per vierkante meter. Je bespaart jaarlijks tot € 150,-. Winst uit je Woning helpt je met de keuze voor het juiste isolatietype in jouw situatie.

Geen elektriciteitsrekening meer met zonnepanelen
Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren in snel tempo efficiënter én zo’n 80% goedkoper geworden. Hiermee zijn zij een zeer aantrekkelijke maatregel geworden om grotendeels in jouw eigen energie te voorzien. Een halvering van jouw elektriciteitsrekening is makkelijk haalbaar en in sommige gevallen daalt je stroomrekening zelfs tot nul. De kosten van zonnepanelen beginnen meestal bij €3.000 inclusief installatie en zijn in 6 tot 8 jaar terugverdiend, terwijl ze 25 jaar meegaan. Bijkomend voordeel is dat je de 21% BTW op de aanschaf terugkrijgt van de Belastingdienst.