Isolatie inkoopactie voor VvE's

In samenwerking met gemeente Amsterdam organiseren we een inkoopactie speciaal voor VvE's. Samen met alle leden van de VvE kun je je huis voorzien van spouwmuur- en vloerisolatie en isolatieglas. Dat zorgt voor gemak, zekerheid en scherpe voorwaarden. We helpen je in 5 stappen naar een geïsoleerde woning met jouw VvE.

Stap 1: regel toestemming van de VvE

De eerste stap naar isolatiemaatregelen binnen je VvE is het regelen van toestemming binnen jouw VvE. Hoe je dit moet doen, lees je in het VvE informatiedocument dat wij hebben samengesteld om je op weg te helpen. Hieronder kun je dit aanvragen en ontvang je direct per e-mail. 

Vraag hier je VvE informatiedocument aan 

Tijdens deze actie bieden we spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas aan. Welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn voor jouw woning, vind je terug in de brief die je hebt ontvangen van de gemeente. 

"*" geeft vereiste velden aan

Kom naar de informatieavond

30 mei 19:30 - 20:30

Live locatie: Vondelkerk
Vondelstraat 120

Op dinsdag 30 mei om 19:30 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze inkoopactie voor VvE’s een online informatieavond op locatie. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de benodigde besluitvorming, de mogelijkheden en de voordelen van het aanschaffen van de beschikbare isolatiemaatregelen. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning en de gemeente Amsterdam. Sluit je ook aan?

Kijk de online informatieavond terug

Informatieavond

Wil je de informatieavond terugkijken?

Op maandag 22 mei organiseerde Winst uit je woning een online informatieavond voor de inkoopactie voor VvE’s. Wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier

In vier stappen naar zonnepanelen op je gezamenlijke dak

Zo doe je mee: 

Winst uit je woning - zonnepanelen

Stap 2: toestemming geregeld? Meld je aan voor de inkoopactie!

Heb jij met je VvE inmiddels al een ALV georganiseerd èn hebben jullie besloten om zonnepanelen op het gezamenlijke dak toe te staan?
Als dit zo is dan kun je nu je offerte gaan aanvragen!

Extra financieringsmogelijkheden

VvE Energiebespaarlening

Met de VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kun je een lening afsluiten, zodat je energiebesparingsmaatregelen kunt laten uitvoeren. De rente en aflossing van de VvE Energiebespaarlening worden onderdeel van de VvE bijdrage. Doe de VvE Quickscan op de website van het Nationaal Warmtefonds en bekijk de mogelijkheden.

Vanaf 1 maart 2023 krijgen Amsterdamse VvE’s bovendien één procentpunt rentekorting, bovenop het al gunstige rentepercentage.

SVVE-subsidie

Als VvE heb je mogelijk recht op de Subsidieregelening verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Deze subsidie dient aangevraagd geworden voordat de energiebesparingsmaatregelen worden aangeschaft. 

Veelgestelde vragen

Je kunt meedoen aan deze actie als je de brief van gemeente Amsterdam hebt ontvangen en lid bent van een VvE met 2 t/m 8 woningen.

Voor de isolatiemaatregelen ontvang je voor de gehele VvE één gezamenlijke offerte.

De uitvoerende partij neemt binnen drie weken nadat je akkoord bent gegaan met de offerte(s) contact met je op over de uitvoering van de werkzaamheden. Je plant dan in overleg met de uitvoerder een datum in voor de plaatsing van de maatregel.

Tijdens deze actie bieden we vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas aan. Welke maatregelen mogelijk zijn binnen jouw VvE staat omschreven in de brief ontvangen vanuit gemeente Amsterdam.

We hebben een handig informatiedocument voor je opgesteld, waarin we het proces in een duidelijk stappenplan voor je uitleggen. Bovenaan deze pagina kan je het informatiedocument gratis aanvragen. Zo weet je precies welke stappen je moet doorlopen om de gewenste maatregelen te laten uitvoeren.

Nadat je gezamenlijk met de VvE tot een positief besluit bent gekomen om mee te doen met de inkoopactie, meldt de vertegenwoordiger de gehele VvE aan voor een huisbezoek met een onafhankelijk adviseur. De link naar het aanmeldformulier vind je in de mail van het informatiedocument.

Aanmelden voor de advies- en inkoopactie is vrijblijvend. Besluit je een afspraak in te plannen met een onafhankelijke adviseur, dan betaal je eenmalig € 150,- voor de gehele VvE. Binnen 5 werkdagen na dit huisbezoek ontvangt de vertegenwoordiger de op maat gemaakte offerte(s) per e-mail. Bespreek deze offertes met de VvE. Indien jullie akkoord gaan met één of meerdere offertes ontvang je de kosten voor het huisbezoek weer terug.

De vertegenwoordiger geeft in het aanmeldformulier aan in welke maatregelen er interesse is. De adviseur komt langs om deze maatregelen op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Ja, de onafhankelijk adviseur heeft toegang nodig tot alle woningen binnen een VvE. Zorg dus dat iedereen thuis is òf dat er sleutels beschikbaar zijn tot alle appartementen.

In de splitsingsakte van jouw VvE is opgenomen hoeveel procent van de VvE akkoord moet zijn met het uitvoeren van de maatregelen.

Vloer- en spouwmuurisolatie kan alleen voor de gehele vloer of de gehele spouw uitgevoerd worden. Of het voor isolatieglas mogelijk is, staat omschreven in jullie splitsingsakte. Wanneer in de akte het glas uit het VvE bezig is gehaald, dan kun je het individueel aanschaffen. Dit gaat via de vertegenwoordiger.

Nee, de uitvoerders zijn reeds geselecteerd. Wij maken deze keuze op diverse aspecten zodat de beste partij voor al voor je wordt geselecteerd.

Ja, de VvE energiebespaarlening. Meer informatie hierover vind je hier.

De maatregelen die gebruikt worden, hebben een levenslange duur. Met een deeltjesversneller is onderzocht hoe de staat van de isolatie na 30 jaar is. Wanneer het langer dan 30 jaar meegaat, wordt doorgaans de term ‘levenslang’ gebruikt. De isolatie heeft na 30 jaar nog vrijwel dezelfde isolatiewaarde en verkeert in dezelfde staat. Dat maakt synthetische stoffen in veel gevallen veel beter dan natuurlijke organische stoffen zoals schapenwol en schelpen, welke last hebben van erosie.

Voor woningen waarvan de buitenmuur geverfd is of woningen die gebouwd zijn met geglazuurde bakstenen kan het voorkomen dat er vocht ophoopt achter de buitenmuur, omdat de stenen niet kunnen ademen. De muur is dan niet damp-open. In het geval van bevriezing, kan dit voor schade zorgen. Bij deze woningen adviseren wij geen spouwmuurisolatie. Mocht je alsnog voor isolatie gaan, dan is dit op eigen risico en zal dit worden aangegeven op de offerte.

Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. Door kleine gaatjes op de kruising van de voeg te boren kan het isolatiemateriaal worden ingeblazen. Daarna worden de gaatjes weer netjes op kleur dichtgemaakt. Voor verschillende producten zijn verschillende boorpatronen vastgesteld. Gecertificeerde bedrijven dienen zich hier aan te houden en dit wordt ook steekproefsgewijs getest door het certificeringsorgaan.

Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aanzit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. Dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

Wanneer een kruipruimte hoog genoeg is, namelijk circa 50 centimeter, kan er vloerisolatie aangebracht worden. Vloerisolatie heeft een betere isolatiewaarde dan bodemisolatie, maar als de kruipruimte lager is dan 50 centimeter moet er bodemisolatie worden toegepast.

Vloerisolatie wordt onder de vloer aangebracht. Bodemisolatie komt als een laag in de kruipruimte te liggen en zorgt ervoor dat de lucht boven het isolatiemateriaal droog blijft. Wanneer het grondwater stijgt, zal het isolatiemateriaal mee omhoog drijven. Dit zal bijdragen aan een beter geïsoleerde kruipruimte en voorkomt muffe geurtjes. Een juiste keuze voor vloerisolatie of bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) is afhankelijk van de situatie van de kruipruimte. Onze adviseur kan je hierin adviseren.

Een cementbaard is een obstakel in de spouwmuur dat wordt veroorzaakt door slordig metselwerk tijdens het bouwen. Op deze manier kan een verbinding ontstaan tussen het binnen- en buitenspouwblad waardoor na het isoleren vochtproblemen kunnen ontstaan. Om dat te voorkomen is het verwijderen (indien mogelijk) van de cementbaarden dan ook aan te raden.

Direct na het aanbrengen merk je het effect van de aangebrachte isolatie, namelijk een huis dat de juiste temperatuur behoudt en je huis is vrij van vochtproblemen.

Winst uit je woning is een intermediair die landelijk voor verschillende gemeenten advies- en inkoopacties organiseert.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.