Inkoopactie isolatie voor particuliere verhuurders

De actie is helaas afgelopen. We willen alle inwoners bedanken die mee hebben gedaan aan de actie. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Doe mee met de inkoopactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Zonder gedoe een persoonlijk aanbod

Als je deelneemt aan de inkoopactie kun je isolatiemaatregelen aanschaffen met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Tijdens deze inkoopactie kun je kiezen uit vloerisolatie, isolatieglas, dakisolatie en spouwmuurisolatie. 

We hebben de aanbieders al voor je vergeleken en doen je een aanbod dat op maat gemaakt is voor jouw woning. Dat scheelt je geld en uitzoekwerk! Aanmelden voor de gezamenlijke inkoopactie is vrijblijvend. 

Goed om te weten: voor deze actie is een beperkt aantal verhuurde woningen geselecteerd. Alleen als jijzelf of jouw huurder een brief over de actie heeft ontvangen van de gemeente, kun je meedoen aan deze pilot. 

Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten om de woning te verduurzamen en wat dit je oplevert? Hieronder hebben wij dit voor jou berekend.

 

Zo doe je mee: 

Let op: je meld je aan met het adres van de woning die je verhuurt. Heb je meerdere verhuurde woningen? Dan meld je elke woning apart aan.  

Berekening gemiddelde investeringskosten en subsidie 

Goed om te weten: het is vanaf 2030 wettelijk  niet meer toegestaan is om woningen met energielabel E, F en G te verhuren.

Zorg dat je vooraf afstemt met je huurder dat je wilt gaan verduurzamen en er dus mogelijk een (geringe) huurverhoging kan plaatsvinden.

Disclaimer: Bovenstaande bedragen zijn gemiddeld, hiervoor is de rekenmethode van de Huurcommissie gebruikt. De informatie over de prijzen, gemiddelde m² en investeringskosten zijn gebaseerd op cijfers van Milieu Centraal en Winst uit je woning. Hier kunnen geen rechten aan verbonden worden.

Ondersteuning voor

particuliere beleggers

Vastgoed Belang is de Nederlandse branchevereniging voor particuliere verhuurders. Ze behartigen de collectieve belangen van kleine en grote beleggers in vastgoed. Zij bieden hun leden onder andere juridische kennis en expertise, organiseren bijeenkomsten en delen relevante informatie.  Wil je tips over hoe je het gesprek start met jouw huurder(s)? Lees dan het artikel via de button hieronder. 

SVOH-subsidie 

isolatiemaatregelen

Als je isolatiemaatregelen afneemt, heb je in veel gevallen recht op subsidie.

Er is een SVOH subsidie van maximaal € 6.000,-  per woning beschikbaar voor particuliere verhuurders (vanaf 2023 ook voor woningen boven de liberalisatiegrens). Voorwaarde daarbij is wel dat er minimaal 2 isolatiemaatregelen worden genomen. 

Andere
financieringsopties

Heb je op dit moment niet voldoende budget om de gewenste energiebesparende maatregelen door te voeren? 

Het is wellicht mogelijk om de verduurzaming te financieren met je hypotheek. Bekijk jouw mogelijkheden met de financieringschecker.

Meld je ook naar de informatieavond

13 december
19:30u - 20:30u

Locatie: Online

Wil je meer weten over de inkoopactie of heb je andere vragen? Meld je dan aan voor de informatieavond! Je komt daar alles te weten over de inkoopactie, de isolatiemaatregelen, subsidies en financieringen. Je kan een informatieavond bijwonen op 13 december 2022.

Wat verduurzamen je kan opleveren

Veelgestelde vragen

Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aanzit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. Dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

Bij spouwmuurisolatie wordt een ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Isolatie in de spouw voorkomt dat warmte uit huis verloren gaat, met meer warmtecomfort en een besparing op de energiefactuur als resultaat.

Nadat je jouw aanmelding voor een vrijblijvende offerte hebt afgerond via onze website, vragen we je om jouw glasmaten aan ons door te geven. Mocht je een afspraak willen maken voor een huisbezoek voor isolatieglas, dan meet de onafhankelijke adviseur alleen de maten op. Hij of zij geeft je geen advies. De kosten voor het huisbezoek bedragen eenmalig € 29 euro. Je kunt de glasmaten uiteraard ook zelf invullen via de link die je per mail ontvangt na je aanmelding.

Op basis van je gegevens wordt er een indicatieprijs berekend en via de mail naar je toegestuurd. Bij een voorlopig akkoord komt de glaszetter vrijblijvend bij je langs. Hij kan vanuit zijn expertise advies geven over jouw ruiten in jouw situatie. Na dit bezoek ontvang je binnen 2 à 3 werkdagen de definitieve offerte per mail. Je beslist zelf of je akkoord gaat. Vervolgens wordt het glas voor je besteld. Je bepaalt in overleg met de glaszetter wanneer je de werkzaamheden laat uitvoeren.

Is de klus uitgevoerd en komt jouw maatregel in aanmerking voor de ISDE-subsidie? Dan regelen wij gratis de subsidieaanvraag voor je.

Vloerisolatie wordt aan de onderzijde van je vloer aangebracht. Door isolatiemateriaal aan te brengen tegen de onderzijde van de vloer, condenseert het vocht in de kruipruimte niet langer tegen je vloer aan. Het vocht wordt tegengehouden door het isolatiemateriaal en dit betekent dat je vocht- en schimmelproblemen effectief bestreden worden.

Het is één van de meest gehoorde en tevens ook één van de grootste misverstanden die er heerst binnen de wereld van de isolatie. Veel mensen denken dat het toepassen van vloerisolatie bij een systeem met vloerverwarming verloren geld is, maar dat is beslist niet het geval. Bij een niet geïsoleerde vloer zal er namelijk altijd een deel van de warmte die wordt opgewekt door de vloerverwarming verloren gaan. Het aanbrengen van passende vloerisolatie is dan ook zeer belangrijk.

Nee, er dient altijd een kruipruimte aanwezig te zijn of zelf gemaakt te worden. Op het eerste gezicht lijkt het misschien vaak onmogelijk om toegang te krijgen tot de kruipruimte, maar toch is dit wel degelijk het geval. Eén van de meest voorkomende plaatsen om toegang te krijgen tot de aanwezige kruipruimte bevindt zich achter de voordeur of in een mogelijke opbergruimte onder de trap. Goed om te weten: de mate waarin kruipruimte isolatie geplaatst kan worden is sterk afhankelijk van het soort isolatie dat je wenst toe te passen. Hier moet je dan ook altijd rekening mee houden. De adviseur zal tijdens het huisbezoek de opties met je bespreken.

Het glas is opgebouwd uit twee glaslagen met daartussen een speciaal edelgas (argon) dat voor de isolatie zorgt. In normaal dubbel glas zit alleen stilstaande lucht wat isolerend werkt. Bij isolatieglas is dat ongeveer 50% beter (of meer) dan dubbel glas. Dit komt omdat er gebruikt wordt gemaakt van het eerder genoemde edelgas en een extra laag coating is aangebracht waardoor de warmte nog beter bewaard blijft.

Het is mogelijk om extra zonwerend glas af te nemen. In dat geval wordt er een extra folie aangebracht tussen de glaslagen die het hinderende zonlicht blokkeert.

De meeste huizen die tussen 1930 en 1971 zijn gebouwd, hebben een spouw zonder isolatie. De spouw is een open ruimte van 4 tot 7 cm breed tussen de binnen- en buitenmuur. Mocht op basis van het bouwjaar dit niet te achterhalen zijn dan kunnen de volgende factoren je hierbij helpen:
1. De makkelijkste manier om na te gaan of jouw huis een spouwmuur heeft is via de bouwplannen. Zie je een ruimte tussen de binnen- en buitenmuren? Dan wijst dat hoogstwaarschijnlijk op een spouwmuur.
2. Ga naar een deuropening en meet de dikte van de muren. Bij een dikte van 25cm of meer heb je zeker een spouw. Meet je minder dan 25cm, dan heb je ofwel geen ofwel een heel dunne spouw. Bij twijfel kan je een klein gaatje in de stenen boren. Wanneer de boor doorschiet heb je een spouwmuur. De spouw zelf moet minimaal 5 centimeter breed zijn. Met de boor of een ander lang voorwerp kan je dan de afstand meten tot het binnenblad.
3. Verluchtingsroosters en open stootvoegen in de gevel wijzen op de aanwezigheid van een luchtruimte en dus ook op de aanwezigheid van een spouwmuur.
4. De gevelstenen kunnen ook een indicatie zijn voor de aan- of afwezigheid van een spouwmuur. Heeft jouw huis een steense of volle muur, dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig. Een steense muur herken je aan de kopse stenen, stenen die dwars worden gemetseld. In het metspatroon wisselen volledige stenen en halve of kopse stenen elkaar af.

Er zijn verschillende varianten en typen van PUR. Het materiaal wordt vloeibaar aangebracht en wordt binnen een aantal minuten hardschuim. Winst uit je woning werkt met partijen die PUR gebruiken met een gesloten cel. Deze partijen zijn gecertificeerd en dienen te voldoen aan richtlijnen van Insula of SKG-IKOB. Deze combinatie zorgt ervoor dat PUR niet schadelijk is voor je gezondheid of woning.

Je spouw wordt geïsoleerd met EPS Parels, Minerale Wol of UF-schuim.

Of je spouwmuur na-geïsoleerd kan worden, hangt af van de aanwezige isolatielaag. In veel gevallen kan de aanwezige isolatielaag aangevuld worden met moderne producten. Vaak zijn spouwmuren waar al een isolatielaag in zit óf die goed zijn geïsoleerd, op deze manier aan te vullen. Of je spouwmuur na-geïsoleerd kan worden, kun je laten beoordelen tijdens een huisbezoek met de adviseur.

De voordelen van isolatiechips:
– Eenvoudig aan te brengen op de bodem van je kruipruimte.
– Geschikt voor bijna alle kruipruimtes
– Chips is een piepschuim die bestand houdt tegen vocht. Bij grondwater daalt en zakt het isolatiemateriaal mee.
– Goedkopere variant ten opzichte van andere isolatiematerialen

De nadelen van isolatiechips:
– Rendement is lager dan andere materialen
– Na het aanbrengen zijn de leidingen op de bodem van de kruipruimte niet zichtbaar

Het dak moet grotendeels bereikbaar zijn om een goede opname te kunnen maken. Voor de uiteindelijke uitvoering moet het hele dak volledig vrij zijn van zonnepanelen of andere technische installaties. Je dient dit zelf te regelen. De aannemer kan in veel gevallen wel helpen bij het demonteren van het dakterras.

De dakluiken/lichtkoepels kunnen hergebruikt worden. Soms is het alleen verstandiger een nieuwe te plaatsen in verband met slijtage en beperkte isolatiewaarde van de oude koepel/luik. Bij platte daken geldt, dat het dak opgehoogd wordt met een isolatielaag. Daarvoor moet het dakluik/raam vakkundig verwijderd, verhoogd en teruggeplaatst worden. In sommige gevallen is het advies om een nieuw dakluik te plaatsen omdat deze onvoldoende isolatie biedt. Dit zijn maatwerkkosten die je mee kunt laten nemen in de offerte.

De U-waarde is de technische aanduiding voor de isolatiewaarde van glas. De U-waarde wordt ook warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. Hoeveel warmte het glas doorlaat, wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Heb je een schuin dak? Dan kan je deze gemakkelijk zelf via de binnenzijde isoleren. Dit bespaart vaak veel geld en je kunt de isolatie van je dak sterk verbeteren. Wij geven je hierover meer informatie na aanmelding. Wil je het tóch laten uitvoeren door een aannemer, dan helpen wij je hierbij. Heb je een plat dak? Dan is het sterk aan te raden een erkend aannemer in te schakelen. Een erkend dakdekkersbedrijf geeft 10 jaar garantie op waterdichtheid.

Heb je een schuin dak, dan kan je deze zelf isoleren met (PIR) platen glas- of steenwol of houtvezelplaten. Heb je een plat dak, dan wordt er aan de buitenzijde minimaal 8 centimeter PIR aangebracht. Dit is het meest gangbare isolatietype omdat het een hoge isolatiewaarde bied zonder er een hele dikke laag aangebracht hoeft te worden.

Het kozijn is de extra rand naast het glas deze kan van hout, aluminium of kunststof zijn.

De kozijnen worden inclusief glas geleverd. Dit komt omdat de aanwezige glazen net als de kozijnen niet in een goede staat zijn en daardoor slecht isoleren.

Nee, het wordt aanbevolen om in elke kamer minimaal 1 rooster te plaatsen, maar het is niet verplicht. Het is ook mogelijk om de ramen op een bepaalde kierstand te zetten die voor genoeg ventilatie zorgt, dit is wel minder veilig tegen inbraak.

Nee, de kozijnen zijn onderhoudsarm en niet onderhoudsvrij. Het is bijvoorbeeld wenselijk om de kozijnen mee te nemen als de ramen worden gelapt. Er is een mogelijkheid om je kozijnen met autowas in te smeren waardoor deze een extra laag krijgen om het makkelijk schoon te maken. Het is niet nodig nog iets van schilderwerk of nazorg aan het kozijn te doen. Mits er kunststof of aluminium is gekozen, bij hout is er altijd onderhoud nodig aan het kozijn.

Door middel van de vragen die je beantwoord hebt tijdens het aanmelden voor de actie, kunnen we al een goed beeld schetsen van de te verwachten kosten. Wil je op basis hiervan een definitieve offerte ontvangen, dan is een dakinspectie noodzakelijk. Je eigen bijdrage voor de dakinspectie is maximaal €29,- afhankelijk van in welke gemeente je woont. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer je akkoord gaat met de definitieve offerte.

Je kunt je niet meer aanmelden voor de inkoopactie!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de inkoopactie. Tijdens deze actie kon je voor de huizen die je verhuurt energiebesparingsmaatregelen aanschaffen voor een scherpe prijs.

We willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.