Zonnepanelen inkoopactie voor VvE's

In samenwerking met gemeente Amsterdam organiseren we een inkoopactie speciaal voor VvE's. Samen met alle leden van de VvE kun je je huis voorzien van zonnepanelen. Dat zorgt voor gemak, zekerheid en scherpe voorwaarden. We helpen je in 5 stappen naar zonnepanelen op je gezamenlijke dak.

Stap 1: regel toestemming van de VvE

De eerste stap naar zonnepanelen op het gezamenlijke dak van je VvE is het regelen van toestemming binnen jouw VvE. Hoe je dit moet doen, lees je in het VvE informatiepakket dat wij hebben samengesteld om je op weg te helpen. Hieronder kun je het pakket aanvragen. Je ontvangt het dan direct per e-mail.

Vraag hier je VvE informatiepakket aan

"*" geeft vereiste velden aan

Kijk de online informatieavond terug

Informatieavond

Wil je de informatieavond terugkijken?

Op woensdag 31 mei om 19:30 uur organiseerde Winst uit je woning speciaal voor deze inkoopactie voor VvE’s een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kwam je meer te weten over de benodigde besluitvorming, de mogelijkheden en de voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen op het gezamenlijke dak. Wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier.

Kom ook naar de informatieavond

31 mei

19:30 - 20:30
Webinar (online)

Op woensdag 31 mei om 19:30 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze inkoopactie voor VvE’s een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de benodigde besluitvorming, de mogelijkheden en de voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen op het gezamenlijke dak. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning en de gemeente Amsterdam.

Stap 2: toestemming geregeld? Meld je aan voor de inkoopactie!

Heb jij met je VvE inmiddels al een ALV georganiseerd èn hebben jullie besloten om zonnepanelen op het gezamenlijke dak toe te staan?
Als dit zo is dan kun je nu je offerte gaan aanvragen!

Zonnepanelen met je VvE

Extra financieringsmogelijkheden

VvE Energiebespaarlening

Met de VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kun je een lening afsluiten, zodat je energiebesparingsmaatregelen kunt laten uitvoeren. De rente en aflossing van de VvE Energiebespaarlening worden onderdeel van de VvE bijdrage. Doe de VvE Quickscan op de website van het Nationaal Warmtefonds en bekijk de mogelijkheden.

Vanaf 1 maart 2023 krijgen Amsterdamse VvE’s bovendien één procentpunt rentekorting, bovenop het al gunstige rentepercentage.

Veelgestelde vragen

  1. Het team van Winst uit je woning controleert je aanmelding en belt je bij vragen.
  2. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat per e-mail. Bij interesse in zonnepanelen ontvang je een op maat gemaakte offerte per mail. Is de offerte naar wens, dan wordt er een vervolgafspraak bij je thuis met je ingepland. Tijdens de afspraak neemt de installateur de offerte en eventuele bijzonderheden met je door.
  3. Na ontvangst van de vrijblijvende offertes weet je of en hoe je het best op je energierekening kunt besparen en neem je zelf een besluit.
  4. Je bepaalt in overleg met de installateur wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen.

Om toestemming te krijgen van de VvE dient er een Algemene Ledenvergadering (ALV) georganiseerd te worden. In het informatiepakket vind je een stappenplan en uitleg over hoe je samen met de VvE een besluit kunt nemen over het plaatsen van zonnepanelen.

Om als VvE aan de slag te gaan met zonnepanelen, is het belangrijk om een aantal zaken vooraf te regelen. In het informatiepakket vind je meer informatie en juridische voorbeelddocumenten.

Ja, de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds staat ook open voor individuele VvE leden. Goed om te weten: de lening voor VvE’s betreft een zogenoemde gebouwgebonden financiering die je alleen met de hele VvE kunt afsluiten. Kies daarom voor de optie ‘particulieren’ en niet ‘VvE’s’.

Je helpt anderen en het milieu en doordat het goed geregeld is loop je of de VvE geen risico. Mocht je ze toch willen in de toekomst dan kun je zo meedoen.

Ja, dit is nodig om de stroom naar de meterkast om te vormen.

Er wordt per huishouden een offerte gemaakt. Dit omdat er een eigen omvormer nodig is en er nog eventuele meerwerkkosten aan de meterkast kunnen zijn.

De gezamenlijke kosten zullen verdeeld worden over het aantal huishoudens.

De voorkeur is bij de meterkast, of in een gezamenlijke ruimte.

Bij voorkeur via kabelgoten, en niet door woningen heen. Mocht de situatie zo zijn dat er geen alternatief is, dan zal dit besproken worden met de bewoners.

Het minimum aantal zonnepanelen per dak is 6.

De inkoopactie is hier momenteel niet op ingericht. Op dit moment is het enkel voor huishoudens mogelijk om zonnestroom op te wekken.

Elke woning krijgt zijn eigen installatie met de daarbijbehorende bekabeling. Het delen van een omvormer of bekabeling is daarom helaas niet mogelijk.

We adviseren je om zonnepanelen te melden bij de verzekeraar. Je kunt de zonnepanelen meeverzekeren onder je opstalverzekering. De specificaties verschillen per verzekeraar.

Winst uit je woning probeert dit zo eerlijk mogelijk te verdelen. Als de eigenaren van de VvE dit samen al hebben afgestemd is dat in orde.

Reacties van bewoners

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.