De maatregelen

Binnen iedere advies- en inkoopactie bieden wij diverse verduurzamende maatregelen aan. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning krijgt de bewoner een brief met een advies op maat. Op dit moment kun je bij Winst uit je woning kiezen uit zonnepanelen, HR++ isolatieglas & kozijnen, een Hybride Warmtepomp, spouwmuur- en vloerisolatie. We leggen kort uit welke materialen er worden gebruikt en hoe het aanbrengen in zijn werk gaat.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert veel op. De besparing is groot, de kosten zijn in verhouding laag en het wooncomfort stijgt. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning en het toe te passen isolatiemateriaal. Een gemiddelde investering voor de spouwmuurisolatie met een oppervlakte van 50 m² kost ongeveer €1450,-. Je bespaart €350,- tot €450,- per jaar op je energierekening. Gemiddeld heb je spouwmuurisolatie binnen 4 jaar terugverdiend.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 6 zonnepanelen (365 Wp) begint al bij € 3.500,-. Je ontvangt 21% btw op de aanschaf terug. Binnen een inkoopactie regelt de installateur dit voor de bewoner. De jaarlijkse opbrengst is tussen € 400,- en € 1.000,- per jaar, afhankelijk van de ligging. De terugverdientijd ligt tussen de 5 en 8 jaar. Zonnepanelen gaan ruim 25 jaar mee. Je kunt dus lang profiteren van deze opbrengst.

Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je energie en wordt je huis een stuk comfortabeler. Een gemiddelde investering voor vloerisolatie met een oppervlakte van 65 m² kost €1.800,- en je bespaart €200,- tot €300,- per jaar op je energierekening. Vloerisolatie voorkomt eventuele vochtproblemen vanuit de kruipruimte en zorgt ervoor dat de vloer warmer zal aanvoelen. Vloerisolatie wordt aangebracht voor de rest van de levensduur van je woning. De terugverdientijd is ongeveer negen jaar.

HR ++ glas en kozijnen

Het vervangen van je beglazing is een belangrijke onderhoudsmaatregel met verschillende voordelen. HR++-glas zorgt voor minder tocht en dus een warmer, comfortabeler huis en een lagere energierekening. Het plaatsen van HR++-glas kost gemiddeld tussen de €2.500,- en €3.500,-. Als je enkel glas vervangt door HR++-glas, dan bespaar je zo’n €380,- per jaar op je energierekening. Als je nu al dubbel glas hebt, is de besparing gemiddeld € 100,- per jaar. Het nieuwe HR++-glas behoudt gemiddeld 25 jaar de kwaliteit. Vervanging van kozijnen is ook mogelijk via de inkoopactie.

maatregelen-glas

Hybride Warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en zorgt voor een sterke daling van je energierekening en tot 70% gasreductie. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht naar binnen en gebruikt dit om het huis te verwarmen. Alleen voor de verwarming van het tapwater en als het heel koud is, springt de cv-ketel bij. De installateur regelt de aanvraag in één dag en kan dit al doen vanaf een bedrag van € 3.000,- na aftrek van de subsidie. Als je een hybride warmtepomp combineert met zonnepanelen, heb je extra rendement.

Start nu met besparen!