De maatregelen

Binnen iedere advies- en inkoopactie bieden wij diverse verduurzamende maatregelen aan. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning krijgt de bewoner een brief met een advies op maat. Op dit moment kun je bij Winst uit je woning kiezen uit zonnepanelen, kozijnen, ventilatie, isolatieglas, waterzijdig inregelen, spouwmuur- en vloerisolatie. We leggen kort uit welke materialen er worden gebruikt en hoe het aanbrengen in zijn werk gaat.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. De prijs van zonnepanelen is sinds 2010 gehalveerd. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 10 zonnepanelen (3.000 Wp) begint al bij € 3.000,-. Je ontvangt 21% btw op de aanschaf terug van de Belastingdienst. Binnen een inkoopactie regelt de installateur dit voor de bewoner. De jaarlijkse opbrengst is € 450,- tot € 600,- per jaar, afhankelijk van de ligging. De terugverdientijd ligt tussen de 6 en 9 jaar. Zonnepanelen gaan ruim 25 jaar mee, je kunt dus lang profiteren van deze opbrengst.

Vloerisolatie

Veel warmte gaat via de vloer verloren als die niet geïsoleerd is. Met vloerisolatie maken we daar een einde aan. De vloer voelt dan veel comfortabeler aan. Vloerisolatie wordt altijd geplaatst in de kruipruimte onder jouw woning, op de bodem of tegen de onderkant van de vloer. 

de-maatregelen

Spouwmuurisolatie

De meeste huizen hebben een muur die uit twee delen bestaat; de binnen- en de buitenmuur. Daartussen zit een ruimte van 4 tot 7 centimeter. Die vullen we op met isolatiemateriaal, ofwel spouwmuurisolatie. Daarna is de temperatuur van de binnenmuren aanzienlijk hoger.

HR ++ glas en kozijnen

Met glasisolatie wordt bedoeld dat uw oude dubbelglas (thermopane) en/of enkelglas vervangen wordt voor HR (++) isolatieglas. Het grote verschil met het normale dubbelglas is dat de spouw, ofwel de ruimte tussen de 2 glasbladen, niet gevuld is met lucht maar met een speciaal edelgas genaamd Argon. Zit er momenteel enkel glas in jouw woning, of zijn de kozijnen rot? Dan is het aan te raden om naast het glas, ook de volledige kozijnen te vervangen. Kunststof, aluminium of toch liever kozijnen in hout? Er zijn diverse mogelijkheden met allen voor- en nadelen. Wij informeren je graag verder.