Extra bijdrage voor particuliere verhuurders

De meest voor de hand liggende redenen om verhuurde woning(en) te isoleren, zijn het verhogen van de verhuurbaarheid en het waardebehoud. Vanaf 2030 mogen woningen met energielabel E, F of G bovendien niet meer verhuurd worden. In samenwerking met de gemeente Dinkelland is er nu een extra bijdrage beschikbaar om je verhuurde woning(en) te isoleren!

Krijg een bijdrage van maximaal 
€ 2.000,- om je verhuurde woning(en) te isoleren

Er is nog €9.776,40 van het budget over

Zo doe je mee:

Goed om te weten: Je maakt hier alleen aanspraak op wanneer je hierover bericht hebt ontvangen van de gemeente.

Alles nog eens op een rij:

Met een goed geïsoleerde woning help je jouw huurder(s) bij het besparen op de energiekosten en geef je ze meer wooncomfort.

Goed om te weten: je meldt je aan met het adres van de woning die je verhuurt. Heb je meerdere verhuurde woningen? Dan meld je elke woning apart aan.  

Meld je ook naar de informatieavond

8 februari
19:30u - 20:30u

Locatie: Online

Wil je meer weten over de actie of heb je andere vragen? Meld je dan aan voor de informatieavond! Je komt daar alles te weten over de inkoopactie, de isolatiemaatregelen, subsidies en financieringen. Je kan een informatieavond bijwonen op 8 februari 2023.

SVOH-subsidie 

isolatiemaatregelen

Als je isolatiemaatregelen afneemt, heb je in veel gevallen recht op subsidie.

Er is een SVOH subsidie van maximaal € 6.000,-  per woning beschikbaar voor particuliere verhuurders (vanaf 2023 ook voor woningen boven de liberalisatiegrens). Voorwaarde daarbij is wel dat er minimaal 2 isolatiemaatregelen worden genomen. 

Andere
financieringsopties

Heb je op dit moment niet voldoende budget om de gewenste energiebesparende maatregelen door te voeren? 

Het is wellicht mogelijk om de verduurzaming te financieren met je hypotheek. Bekijk jouw mogelijkheden met de financieringschecker.

Berekening gemiddelde investeringskosten en subsidie 

Goed om te weten: het is vanaf 2030 wettelijk  niet meer toegestaan is om woningen met energielabel E, F en G te verhuren.

Disclaimer: Bovenstaande bedragen zijn gemiddeld, hiervoor is de rekenmethode van de Huurcommissie gebruikt. De informatie over de prijzen, gemiddelde m² en investeringskosten zijn gebaseerd op cijfers van Milieu Centraal en Winst uit je woning. Hier kunnen geen rechten aan verbonden worden.

Veelgestelde vragen

Stap 1. Je meldt je hier gratis en vrijblijvend aan voor een huisbezoek
Stap 2. De adviseur komt langs op de door jou gekozen datum en tijd
Stap 3. Na het huisbezoek ontvang je een op maat gemaakt BespaarPlan
Stap 4. Wanneer je gekozen hebt uit één van de twee offertes reserveren wij direct de extra bijdrage en zorgen dat de maatregel uitgevoerd wordt

Doordat de energieprijzen steeds meer blijven stijgen, klimaatdoelen steeds dichterbij komen en de behoefte naar het zelf opwekken van energie steeds meer groeit is dit het moment om mee te doen met de actie.
Jouw gemeente helpt je daarnaast met een extra bijdrage om het uitvoeren van deze maatregelen voor je mogelijk te maken. Daarom kan je nu (bijna) gratis je woning verduurzamen.

Wegens de enorme vraag naar duurzame maatregelen is het op dit moment lastig om een indicatie aan te geven. Wij kunnen je wel garanderen dat je binnen een maand meer informatie ontvangt van de uitvoerende partij en houden wij nauwlettend de markt in de gaten. De uitvoering zelf kan wat langer op zich laten wachten.

Momenteel is de gemiddelde wachttijd:

 • 8-12 weken voor vloer- en spouwmuurisolatie
 • 8 weken voor dakisolatie
 • 12-16 weken voor glasisolatie
 • 12-30 weken voor kozijnen

De uitvoerende partij neemt binnen vier weken contact met je op over de uitvoering van de werkzaamheden.

Inschrijving voor de actie is gratis en vrijblijvend. Je kan een huisbezoek inplannen met een onafhankelijke adviseur. Na de afspraak ontvang je een BespaarPlan met offertes. Je besluit zelf of je akkoord geeft op deze offertes.

Dit is afhankelijk van de maatregel waar jij je voor hebt ingeschreven:
Vloer en spouwmuurisolatie: Je plant een afspraak in met een van onze onafhankelijke adviseurs. De adviseur komt bij je langs om de woning te controleren. Met de informatie van de adviseur sturen wij je een op maat gemaakt BespaarPlan toe. Je kunt zelf kiezen of je akkoord gaat met één van de offertes.

Isolatieglas: Vooraf stuur je zelf de maten van de vervangende ruiten in. Vervolgens ontvang je een eerste offerte. Als je verder wilt gaan komt de glaspartij langs voor het definitief inmeten van de vervangende ruiten, waarna je een defintieve offerte ontvangt. Je besluit zelf of je akkoord gaat met de definitieve offerte.

Nadat je akkoord hebt gegeven op één of meerdere offerte(s) reserveert Winst uit je woning de extra bijdrage vanuit de gemeente. Wanneer de maatregel(en) zijn uitgevoerd betaalt Winst uit je woning de extra bijdrage van de gemeente direct aan de uitvoerder. Indien er een restbedrag overblijft betaal je het restbedrag zelf direct aan de uitvoerder.

De adviseur komt alleen langs voor de isolerende maatregelen die aangeboden worden in jouw gemeente.

Nee, de uitvoerder zijn reeds geselecteerd. Wij maken deze keuze op diverse aspecten zodat de beste partij voor je al wordt geselecteerd.

Winst uit je woning is een intermediair die landelijk voor verschillende gemeenten advies en inkoopacties organiseert. Daarnaast zijn er een aantal voordelen aan maatregelen aankopen via Winst uit je woning tijdens, namelijk:

 • Winst uit je woning organiseert al sinds 2010 inkoopacties samen met zo’n 100 partners zoals gemeenten.
 • Ruimt 170.000 mensen deden mee, ze gaven het aanbod en de dienstverlening een 8,7.
 • Door de gezamenlijke inkoopacties krijg je een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat.
 • Winst uit je woning regelt je subsidieaanvraag.
 • Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.
 • Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vast contactpersoon.

Het BespaarPlan helpt je met besparingsmogelijkheden in jouw woning. Met de extra bijdrage vanuit de gemeente wordt dit nog makkelijker. Wanneer je je aanmeldt voor het BespaarPlan, komt een onafhankelijk adviseur bij je thuis langs. De adviseur brengt in kaart welke, door de gemeente aangeboden, maatregelen mogelijk zijn voor jouw woning. Na het bezoek ontvang je binnen vijf werkdagen het BespaarPlan met offerte(s).

Goed om te weten: per gemeente is een maximaal aantal BespaarPlannen beschikbaar en je kunt je alleen aanmelden als hierover een brief hebt gehad vanuit jouw gemeente.

 • Krijg gratis advies op basis van een onafhankelijk specialist aan huis, de specialist heeft geen commercieel belang.
 • Ontvang alle mogelijkheden voor duurzame oplossingen en offertes op maat in één BespaarPlan inclusief extra informatie over de bijdrage die je vanuit de gemeente ontvangt.
 • Bepaal zelf of en met welke offerte(s) je akkoord gaat. Winst uit je woning reserveert dan voor jou de bijdrage die je van de gemeente krijgt en betaalt deze na installatie direct aan de uitvoerder.

Ja, het huisbezoek voor de extra bijdrage is gratis en vrijblijvend. Dit geldt ook voor het het BespaarPlan dat je achteraf krijgt toegestuurd.

Er is een beperkt budget beschikbaar en op=op. Wacht dus niet te lang met het het plannen van een huisbezoek en het akkoord geven op de offerte(s)

De factuur wordt tot maximaal € 2.000,- betaalt Winst uit je woning direct aan de uitvoerder. Je hoeft dit dus zelf niet voor te schieten. Indien het factuurbedrag hoger is dan € 2.000,- of je gaat akkoord met meer maatregelen dan door de gemeente wordt aangeboden ontvang je van de uitvoerder een (rest)factuur. Deze (rest)factuur betaal je zelf direct aan de uitvoerder.

Ja, Winst uit je woning helpt je gratis bij het aanvragen van de subsidie via onze partner Simpel Subsidie.

Nee, de extra bijdrage van € 2.000,- geldt voor één maatregel, indien het factuurbedrag minder is dan € 2.000,- vervalt het restbedrag. De extra bijdrage is eenmalig te besteden.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.