Verlaag je maandelijkse energiekosten

Eneco wil je graag helpen met het verlagen van je energierekening. Isolatie is een goede eerste stap naar een energiezuinige woning. Schrijf je hier gratis en vrijblijvend in voor onze inkoopactie. Je ontvangt vrijblijvend scherpe offertes én tot 30% subsidie.

Profiteer van de isolatie inkoopactie in Rotterdam

Neem je deel aan de inkoopactie dan kun je isolatie voor je woning aanschaffen tegen een scherpe prijs. Winst uit je woning heeft de aanbieders al voor je vergeleken. Je ontvangt een aanbod dat op maat gemaakt is voor jouw woning. Ook de subsidieaanvraag wordt voor je geregeld. Dat scheelt je geld en uitzoekwerk!

in samenwerking met Eneco.

Zo doe je mee aan de inkoopactie:

Top 5 veelgestelde vragen

Er zal ongeveer binnen twee weken door de uitvoerende partij contact met je worden opgenomen voor het maken van een afspraak. De uitvoerders streven er naar om de werkzaamheden vervolgens binnen 8 tot 12 weken uit te voeren.

Zodra een van onze onafhankelijke adviseurs bij jou op huisbezoek komt geeft hij in eerste instantie een (mondeling) advies over de energiebesparende maatregelen waar jij interesse in hebt getoond. Hij meet de oppervlaktes op en inspecteert de situatie in bijvoorbeeld jouw kruipruimte. Hij opent het luik (meestal bij de voordeur) en neemt foto’s van de huidige situatie. Indien nodig zal hij met een schepje kijken wat voor type grond het is. Op basis van alle gegevens die de adviseur heeft genoteerd krijg je ter plaatse een advies en eventueel op jouw verzoek een rapport per e-mail. Uiteraard ontvang je binnen 2 á 3 werkdagen de bijbehorende offertes voor jouw persoonlijke woonsituatie. De offertes zijn opgesteld namens de geselecteerde partijen.

  • Stap 1. Kies welke isolatiemaatregel(en) je wil laten uitvoeren.
  • Stap 2. Koop de gekozen isolatiemaatregel(en) tijdens de inkoopactie van Eneco in samenwerking met Winst uit je woning.
  • Stap 3. Laat de oplossingen plaatsen door de uitvoerders die Winst uit je woning naar aanleiding van een marktuitvraag heeft gekozen voor deze inkoopactie.
  • Stap 4. Winst uit je woning meldt je aan bij Simpel Subsidie en neemt de aanvraagkosten op zich.

Mocht je aanvraag nog niet zijn afgerond en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Je kunt je tot 31 december 2022 aanmelden voor de inkoopactie van Eneco in samenwerking met Winst uit je woning.

Winst uit je woning organiseert o.a. inkoop acties om mensen te helpen verduurzamen met isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Het verduurzamen van woningen draagt bij aan Eneco’s doel om klanten complete duurzame woonoplossingen te bieden en om dit zo efficiënt mogelijk te doen.

Je kunt kiezen voor deze isolatiemaatregelen

Subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van je huis

Overweeg je om je huis te verduurzamen met vloerisolatie, isolatieglas of spouwmuurisolatie? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie, waarmee je een deel van de aanschafwaarde terugkrijgt. Neem je deze af via Winst uit je woning? Dan regelen wij graag kosteloos de aanvraag voor je, maar je kunt dit ook zelf doen.

in samenwerking met Eneco.

Winst uit je woning draagt bij aan Eneco’s doel om klanten complete duurzame woonoplossingen te bieden en om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Eneco helpt haar klanten graag met simpele stappen om samen het gasverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen richting klimaatneutraal in 2035. Door onze samenwerking met Winst uit je woning kun jij, als klant van Eneco uit Den Haag en Rotterdam, gebruik maken van de voordelen van deze samenwerking.

Veelgestelde vragen

Er zal ongeveer binnen twee weken door de uitvoerende partij contact met je worden opgenomen voor het maken van een afspraak. De uitvoerders streven er naar om de werkzaamheden vervolgens binnen 8 tot 12 weken uit te voeren.

Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. Door kleine gaatjes op de kruising van de voeg te boren kan het isolatiemateriaal worden ingeblazen. Daarna worden de gaatjes weer netjes op kleur dichtgemaakt. Voor verschillende producten zijn verschillende boorpatronen vastgesteld. Gecertificeerde bedrijven dienen zich hier aan te houden en dit wordt ook steekproefsgewijs getest door het certificeringsorgaan.

Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aanzit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. Dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

Wanneer een kruipruimte hoog genoeg is, namelijk circa 50 centimeter, kan er vloerisolatie aangebracht worden. Vloerisolatie heeft een betere isolatiewaarde dan bodemisolatie, maar als de kruipruimte lager is dan 50 centimeter moet er bodemisolatie worden toegepast.

Vloerisolatie wordt onder de vloer aangebracht. Bodemisolatie komt als een laag in de kruipruimte te liggen en zorgt ervoor dat de lucht boven het isolatiemateriaal droog blijft. Wanneer het grondwater stijgt, zal het isolatiemateriaal mee omhoog drijven. Dit zal bijdragen aan een beter geïsoleerde kruipruimte en voorkomt muffe geurtjes. Een juiste keuze voor vloerisolatie of bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) is afhankelijk van de situatie van de kruipruimte. Onze adviseur kan je hierin adviseren.

Het is één van de meest gehoorde en tevens ook één van de grootste misverstanden die er heerst binnen de wereld van de isolatie. Veel mensen denken dat het toepassen van vloerisolatie bij een systeem met vloerverwarming verloren geld is, maar dat is beslist niet het geval. Bij een niet geïsoleerde vloer zal er namelijk altijd een deel van de warmte die wordt opgewekt door de vloerverwarming verloren gaan. Het aanbrengen van passende vloerisolatie is dan ook zeer belangrijk.

Het glas is opgebouwd uit twee glaslagen met daartussen een speciaal edelgas (argon) dat voor de isolatie zorgt. In normaal dubbel glas zit alleen stilstaande lucht wat isolerend werkt. Bij isolatieglas is dat ongeveer 50% beter (of meer) dan dubbel glas. Dit komt omdat er gebruikt wordt gemaakt van het eerder genoemde edelgas en een extra laag coating is aangebracht waardoor de warmte nog beter bewaard blijft.

Ja, bij de afname van isolatieglas heb je, als je voldoet aan de voorwaarden, recht op subsidie. Het bedrag hangt af van het aantal m² dat je laat isoleren. De precieze bedragen per m² kun je vinden op deze link.

Winst uit je woning vraagt op verzoek de subsidie voor je aan nadat je, door deelname aan de inkoopactie, de maatregelen hebt laten uitvoeren.

De meeste huizen die tussen 1930 en 1971 zijn gebouwd, hebben een spouw zonder isolatie. De spouw is een open ruimte van 4 tot 7 cm breed tussen de binnen- en buitenmuur. Mocht op basis van het bouwjaar dit niet te achterhalen zijn dan kunnen de volgende factoren je hierbij helpen:
1. De makkelijkste manier om na te gaan of jouw huis een spouwmuur heeft is via de bouwplannen. Zie je een ruimte tussen de binnen- en buitenmuren? Dan wijst dat hoogstwaarschijnlijk op een spouwmuur.
2. Ga naar een deuropening en meet de dikte van de muren. Bij een dikte van 25cm of meer heb je zeker een spouw. Meet je minder dan 25cm, dan heb je ofwel geen ofwel een heel dunne spouw. Bij twijfel kan je een klein gaatje in de stenen boren. Wanneer de boor doorschiet heb je een spouwmuur. De spouw zelf moet minimaal 5 centimeter breed zijn. Met de boor of een ander lang voorwerp kan je dan de afstand meten tot het binnenblad.
3. Verluchtingsroosters en open stootvoegen in de gevel wijzen op de aanwezigheid van een luchtruimte en dus ook op de aanwezigheid van een spouwmuur.
4. De gevelstenen kunnen ook een indicatie zijn voor de aan- of afwezigheid van een spouwmuur. Heeft jouw huis een steense of volle muur, dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig. Een steense muur herken je aan de kopse stenen, stenen die dwars worden gemetseld. In het metspatroon wisselen volledige stenen en halve of kopse stenen elkaar af.

Nee, er dient altijd een kruipruimte aanwezig te zijn of zelf gemaakt te worden. De onafhankelijke adviseur dient altijd de kruipruimte te kunnen inspecteren.

De subsidiebedragen per maatregel kun je hier vinden.

Een gezamenlijke inkoopactie wordt georganiseerd voor een groep bewoners die hun huis voordelig wil verduurzamen door gezamenlijk een of meerdere duurzame oplossingen in te kopen. Tijdens de advies- en inkoopactie georganiseerd vanuit Eneco in samenwerking met Winst uit je woning is het mogelijk om persoonlijk advies te krijgen over de voordelen, mogelijkheden en kosten voor spouwmuur- en vloerisolatie en isolatieglas van toepassing op jouw situatie.

  • Stap 1. Kies welke isolatiemaatregel(en) je wil laten uitvoeren.
  • Stap 2. Koop de gekozen isolatiemaatregel(en) tijdens de inkoopactie van Eneco in samenwerking met Winst uit je woning.
  • Stap 3. Laat de oplossingen plaatsen door de uitvoerders die Winst uit je woning naar aanleiding van een marktuitvraag heeft gekozen voor deze inkoopactie.
  • Stap 4. Winst uit je woning meldt je aan bij Simpel Subsidie en neemt de aanvraagkosten op zich.

Mocht je aanvraag nog niet zijn afgerond en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Binnen deze actie met Eneco kun je kiezen voor vloer- en spouwmuurisolatie en isolatieglas.

Vloerisolatie
Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aan zit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. En dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie is een vorm van isoleren, waarbij isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buitenmuur en de spouwmuur van een huis wordt geblazen. Dit is alleen mogelijk wanneer je huis een spouwmuur heeft. Vaak is dit het geval bij huizen die na 1920 zijn gebouwd.

Isolatieglas
Isolatieglas is glas dat is opgebouwd uit twee glaslagen met daartussen een speciaal edelgas (argon) dat voor de isolatie zorgt. In normaal dubbel glas zit alleen stilstaande lucht wat isolerend werkt. Bij isolatieglas is dat ongeveer 50% beter (of meer) dan stilstaand lucht. Dit komt omdat er gebruikt wordt gemaakt van het eerder genoemde edelgas en een extra laag coating is aangebracht waardoor de warmte nog beter bewaard blijft.

Je kunt je tot 31 december 2022 aanmelden voor de inkoopactie van Eneco in samenwerking met Winst uit je woning.

Winst uit je woning organiseert o.a. inkoop acties om mensen te helpen verduurzamen met isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Het verduurzamen van woningen draagt bij aan Eneco’s doel om klanten complete duurzame woonoplossingen te bieden en om dit zo efficiënt mogelijk te doen.

Direct na het aanbrengen merk je het effect van de aangebrachte isolatie, namelijk een huis dat de juiste temperatuur behoudt en je huis is vrij van vochtproblemen.

Er is een aantal voordelen aan maatregelen aankopen via Winst uit je woning tijdens de inkoopactie van Eneco, namelijk:

● Winst uit je woning organiseert al 12 jaar inkoopacties samen met zo’n 100 partners zoals gemeenten.

●  Ruim 170.000 mensen deden mee, ze gaven het aanbod en de dienstverlening een 8,7.

● Door de gezamenlijke inkoopacties krijg je een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat.

●  Indien gewenst regelt Winst uit je woning je subsidieaanvraag. 

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

● Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

Tijdens de inkoopactie van Eneco sluit je een contract af met de uitvoerder die de isolatiemaatregel bij je komt plaatsen.

Winst uit je woning doet een uitgebreide marktuitvraag onder lokale, regionale en landelijke uitvoerders van isolatiemaatregelen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. De uitvoerder die de isolatie bij jou komt plaatsen is dus als beste uit de uitvraag gekomen op gebied van kwaliteit, service en garantie.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen.

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.