Of je huis geschikt is voor een all-electric ready warmtepomp, hangt af van deze factoren:

Isolatiegraad van je woning. Hoe beter geïsoleerd je huis is, hoe meer je bespaart als je een all-electric ready warmtepomp laat plaatsen. We raden je aan om minimaal 2 isolatieoplossingen te hebben voor je een warmtepomp aanschaft. Denk hierbij aan vloerisolatie, isolatieglas en spouwmuurisolatie.

Het afgiftesysteem. Een all-electric ready warmtepomp kan in veel gevallen worden aangesloten op het huidige verwarmingssysteem. In sommige gevallen is het echter nodig om over te gaan op lagetemperatuurverwarming. De installateur zal je hierover informeren.

Je verbruik. Je bespaart het meest met je warmtepomp als je verbruik minimaal 1000 m³ per jaar is. Als je minder verbruikt loopt je terugverdientijd iets verder op. 

Ruimte in en buiten je woning. Er moet ruimte zijn om een binnen- en buitenunit te plaatsen en deze te verbinden. Houd hierbij rekening met de buren en slaapkamerramen.

Je huidige verwarmingssysteem. Een all-electric ready warmtepomp werkt samen met je huidige cv-ketel. Wanneer je woning verwarmd wordt door hetelucht, is deze niet geschikt voor een all-electric ready warmtepomp.

Deel online