Of je huis geschikt is voor een hybride warmtepomp, hangt af van deze factoren:

Isolatiegraad van je woning. Hoe beter geïsoleerd je huis is, hoe meer je bespaart als je een hybride warmtepomp laat plaatsen. We raden je aan om minimaal 2 isolatieoplossingen te hebben voor je een hybride warmtepomp aanschaft. Denk hierbij aan vloerisolatie, isolatieglas en spouwmuurisolatie.

Je huidige verwarmingssysteem. Je hebt een cv-ketel of hr-ketel  nodig om een hybride warmtepomp te kunnen plaatsen. Wanneer je woning verwarmd wordt door hetelucht, is deze niet geschikt voor een hybride warmtepomp.

De afgiftesystemen. De beste manier van verwarmen is een vorm van lage temperatuurverwarming. Vaak is dat vloerverwarming, maar een hybride warmtepomp werkt ook zonder vloerverwarming. Reguliere radiatoren zijn ook prima geschikt. Hele oude, dikwandige radiatoren zijn niet geschikt. Deze bieden te veel weerstand, waardoor met de lage temperatuur uit de HWP er niet genoeg warmte uitstraalt. 

Je verbruik. Je bespaart het meest met je warmtepomp als je verbruik minimaal 1000 m³ per jaar is. Als je minder verbruikt loopt je terugverdientijd iets verder op. 

Ruimte in en buiten je woning. Er moet ruimte zijn om een binnen- en buitenunit te plaatsen en deze te verbinden. Je woning moet minder dan 350 m²  gebruiksoppervlakte hebben. Grotere woningen hebben een maatwerkoplossing nodig waarvan een hybride warmtepomp een onderdeel kan zijn, maar het installeren van alleen een hybride warmtepomp is dan niet mogelijk.

Deel online

Wegens een technische storing zijn wij momenteel helaas slecht bereikbaar. Stuur een mail naar info@winstuitjewoning.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Excuses voor het ongemak.