Welke isolatiemaatregelen zijn beschikbaar? - Winst uit je Woning

Binnen deze actie met Eneco kun je kiezen voor vloer- en spouwmuurisolatie en isolatieglas.

Vloerisolatie
Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aan zit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. En dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie is een vorm van isoleren, waarbij isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buitenmuur en de spouwmuur van een huis wordt geblazen. Dit is alleen mogelijk wanneer je huis een spouwmuur heeft. Vaak is dit het geval bij huizen die na 1920 zijn gebouwd.

Isolatieglas
Isolatieglas is glas dat is opgebouwd uit twee glaslagen met daartussen een speciaal edelgas (argon) dat voor de isolatie zorgt. In normaal dubbel glas zit alleen stilstaande lucht wat isolerend werkt. Bij isolatieglas is dat ongeveer 50% beter (of meer) dan stilstaand lucht. Dit komt omdat er gebruikt wordt gemaakt van het eerder genoemde edelgas en een extra laag coating is aangebracht waardoor de warmte nog beter bewaard blijft.

Deel online

[addtoany]
To top