Welke materialen worden er gebruikt voor spouwmuurisolatie? - Winst uit je Woning

Er zijn drie soorten isolatiematerialen. We zetten hieronder op een rijtje:

EPS Parels
EPS is een afkorting van de Engelse benaming Expanded PolyStrene of piepschuim. Een kubieke meter EPS bevat ongeveer 10 miljoen bolletjes. De kleine parels bestaan uit waterstof en koolstof en worden hoofdzakelijk als isolatiemateriaal gebruikt. Bij bestaande woningen wordt EPS in de vorm van parels via gaten in de voegen van de gevel in de spouw geïnjecteerd.

Mineral Wol
Mineral Wol bestaat uit gesponnen draden van gesmolten glas (glaswol) of steen (steenwol). Deze draden worden op een speciale manier bij elkaar gevoegd zodat er een wollige structuur ontstaat. Aangezien minerale wol door zijn open vezelstructuur veel lucht kan vasthouden, is het een uitstekende isolator. Zowel glaswol als rotswol zijn niet onderhevig aan thermische veroudering waardoor het product gedurende de levensduur van het gebouw dezelfde isolatiecapaciteit blijft houden. Het is daarnaast niet gevoelig voor krimp of uitzetting waardoor de voegen tussen het materiaal zoveel mogelijk gesloten blijven en koudebruggen tot een minimum beperkt blijven.

UF-schuim
Thecotherm+ isolatieschuim/foam is een isolatiesysteem gebaseerd op Ureum Formaldehyde. Dit isolatiemateriaal onderscheidt zich door een uitstekend vullend vermogen, zelfs bij zeer geringe spouwbreedtes. Bovendien heeft dit isolatiemateriaal positieve milieu- en brandeigenschappen; het is namelijk moeilijk ontvlambaar. UF schuim is al bij zeer smallere spouwbreedtes vanaf ongeveer 2 cm toepasbaar.

Deel online

[addtoany]
To top