Leuk dat je geïnteresseerd bent in de inkoopactie van de Gemeente Hellendoorn!

De gemeente Hellendoorn helpt je graag bij het verlagen van je energierekening. Zeker nu de energieprijzen zo hard zijn gestegen is dit het moment om je woning te gaan verduurzamen. Denk daarbij aan zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en kozijnen en een hybride warmtepomp.

Door met een grote groep huiseigenaren in te kopen, zorgt Winst uit je woning ervoor dat de voorwaarden goed en de prijzen scherp zijn.

Let op: deze actie geldt alleen voor eigenaren van koopwoningen.
De actie loopt t/m 30 april 2022.

Hoe doe ik mee?

Stap 1. Je schrijft je hier vóór 1 mei 2022 gratis en vrijblijvend in.

Stap 2. Het team van Winst uit je woning controleert jouw aanmelding en belt je bij vragen.

Stap 3. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat per e-mail. Bij isolatiemaatregelen ontvang je deze na een huisbezoek van de adviseur.

Stap 4. Na ontvangst van de vrijblijvende offertes weet je hoe je jouw energierekening het best kunt verlagen. Je kiest er zelf voor welke maatregelen je wilt afnemen.

De eventuele subsidieaanvraag of btw-teruggave worden voor je geregeld.

Stap 5. Je bepaalt zelf wanneer je een klus laat uitvoeren!

Informatieavond

Op donderdag 17 maart start om 19:30 uur een online informatieavond voor woningeigenaren in de gemeente Hellendoorn. Tijdens de informatieavond vertellen wij je alles over de advies- en inkoopactie, de slimste maatregelen en over subsidies en financieringen. Uiteraard is er ook ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.

Tijdens de informatieavond worden de volgende punten besproken:

  1. Wie is Winst uit je woning?
  2. De maatregelen
  3. Kosten en besparing
  4. Financieringsmogelijkheden

Ruime subsidie en btw-teruggave

Bij de afname van twee of meer isolatiemaatregelen, zoals spouwmuur- en vloerisolatie of isolatieglas, kun je van de Rijksoverheid subsidie krijgen op de kosten met de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Ook kun je een isolatiemaatregel combineren met een hybride warmtepomp. Voor het plaatsen van een hybride warmtepomp geldt de subsidie ook zonder dat je een andere maatregel hoeft af te nemen en bedraagt de subsidie gemiddeld €2400,-. Bij isolatiemaatregelen hangt de subsidie af van het aantal m² dat je laat isoleren.

Winst uit je woning vraagt op verzoek de subsidie voor je aan nadat je, door deelname aan de inkoopactie, de maatregelen hebt laten uitvoeren. Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je vaak de 21% btw terugkrijgen, dat regelt de installateur voor je na aanschaf.

Presentatie Winst uit je woning duurzame maatregelen

Bekijk de video’s voor meer informatie over de inkoopactie, de maatregelen en de financieringsmogelijkheden. Via de navigatie linksboven kun je een informatievideo selecteren. Aan het einde van de eerste video kun je automatisch doorklikken naar de volgende video. Ook kun je snel naar de volgende video’s navigeren door op de pijltjes op de titel te klikken. Let op! De filmpjes zijn niet gemeentespecifiek. Het is dus mogelijk dat er andere uitvoerders worden getoond dan de uitvoerders die de maatregelen in jouw gemeente plaatsen.