Winst uit je Woning - Gemeente Boxtel
Contact

Gemeente Boxtel

Ontdek de voordelen van gezamenlijk inkopen

Je hebt een brief ontvangen van jouw gemeente om deel te nemen aan de gezamenlijke advies- en inkoopactie voor de zonnepanelen. Door met een grote groep huiseigenaren in te kopen, zorgt Winst uit je woning ervoor dat de voorwaarden goed en de prijzen scherp zijn. Klik op meer informatie om meer te lezen over deze actie.

74.239

deelnemers gingen u voor!

Start nu met besparen

Schrijf je in

Inschrijven inkoopactie

De inkoopactie 

Deze actie richt zich op de collectieve inkoop van zonnepanelen in de gemeente Boxtel. Klik op de buttons hiernaast om meer te lezen over: de actie, het team dat je te woord staat, over de zonnepanelenen en wat je kunt besparen. 

Veelgestelde vragen

Ja dat kan zeer goed en dat gebeurt ook al op grote schaal. Wij kunnen lokale en regionale energieloketten en activiteiten juist een boost geven. Winst uit je Woning werkt al samen met energieloketten en energie coöperaties zoals Calorie uit Castricum. In 7 gemeenten rondom Arnhem werken wij samen met het Energieloket Midden Gelderland (ELMG) en het Liemers Energieloket. Ook organiseert WUW al 8 jaar inkoopacties voor het Centrum voor Duurzaamheid Haarlemmermeer. Hoe werkt dat bijvoorbeeld? Het energieloket laat alle aangesloten gemeenten een brief sturen aan woningeigenaren over de activiteiten van het energieloket, met een concreet aanbod van een advies- en inkoopactie die vanuit het loket wordt georganiseerd samen met de gemeenten. WUW faciliteert de gemeente bij het communicatieproces. WUW opereert in die gevallen op de achtergrond met haar geautomatiseerde klantcontactsysteem, helpdesk (8 mensen), onafhankelijke adviseurs (8 man), offertes op maat en voor de actie geselecteerde (vnl. lokale en regionale) installatie- en isolatiebedrijven. Ze zorgt dat het inkoopproces geolied en op een kwalitatief hoog niveau verloopt onder de vlag van het energieloket of de energie coöperatie. De ervaring leert dat van de aangeschreven doelgroep 10% deelneemt aan een inkoopactie. Die mensen kan het energieloket (met hun toestemming) toevoegen aan haar eigen contactenbestand. Zo kan de inkoopactie ervoor zorgen dat het energieloket een boost krijgt of bijvoorbeeld een energie coöperatie meer leden verwerft. 2 Vliegen in 1 klap dus: grote stappen zetten met het verduurzamen van woningen en grotere bekendheid van en deelname aan gerelateerde lokale activiteiten.
Onze advies- en inkoopacties kunnen wij geheel zonder subsidie draaien. Voor de vele innovatietrajecten waar wij in zitten ontvangen wij subsidie tot het moment dat ook zo'n traject kosteneffectief gedraaid kan worden. Wij investeren flink in trajecten voor het aanbieden van maatwerkadviezen, het organiseren van financiering (Bodemwende, Woningabonnement), het ontwikkelen van een propositie voor VVE’s, de opstart van een concept voor bedrijven (www.meerwinstuitjebedrijf.nl) en onderzoek door bijvoorbeeld TNO en ECN.
Winst uit je woning ontvangt een commissie bedrag over ieder verkochte maatregel, isolatie en/of zonnepanelen. Wordt uw maatregel hierdoor duurder? Nee, juist doordat wij veel mensen in een keer stimuleren tot aanschaf over te gaan, zijn er flinke collectieven voordelen.
Als de leverancier jouw ondertekende offerte ontvangen heeft wordt er een afspraak ingepland voor het monteren van de zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden binnen 6-8 weken op uw dak geplaatst. Na akkoord krijg je een factuur voor de aanbetaling.
In principe installeren de teams meerdere systemen in één dag. In de meeste gevallen zal het dus een halve dag in beslag nemen, dit zal altijd gecommuniceerd worden met u.
Dit is afhankelijk van de gekozen leverancier. Over het algemeen vragen de meeste leverancier een aanbetaling (10-30%) dit zullen zij altijd in de offerte vermelden! Sommige leveranciers vragen dit niet, dan betaal je het systeem na installatie. Zodra de leverancier bekend is, zullen wij dit communiceren.
De offerte is altijd inclusief alle kosten. Dit staat ook gespecificeerd op uw eigen maatwerkofferte. Bij twijfel kunt u dit natuurlijk altijd navragen. De offerte is inclusief installatie en btw. De btw kunt u na uitvoer terugvragen bij de Belastingdienst, dit levert een voordeel van 21% op. 
Zonnepanelen maken gebruik van een onuitputtelijke bron van energie: de zon. De zonnepanelen zetten de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom die gebruikt kan worden in huishoudelijke apparaten. Dit is interessant voor je portemonnee omdat je minder energie hoeft in te kopen bij energiemaatschappijen en op den duur wellicht helemaal geen meer. Daarnaast help je door gebruik te maken van zonnepanelen mee aan de vermindering van co₂ uitstoot.
Zonnepanelen zijn de afgelopen tien jaar steeds meer gaan opwekken, de laatste jaren is dit vrij stabiel gebleven. Eén zonnepaneel produceert tegenwoordig jaarlijks 215 tot 250 kWh (kilowattuur) elektriciteit. Dit levert een particuliere huiseigenaar een besparing op van ongeveer €50 per jaar. Zonnepanelen worden echter altijd in een systeem geplaatst, vaak vanaf 6 stuks. Een gemiddeld systeem in Nederland bestaat uit 10 zonnepanelen. De besparing is daarmee zo’n €500 per jaar!
Dit is een zeer belangrijk onderdeel van je zonnepanelen systeem. Een omvormer is een kastje die de gelijkstroom afkomstig van de zonnepanelen, omzet in wisselstroom. Hierdoor kun je de opgewekte energie gebruiken. Er zijn verschillende types op de markt, afhankelijk van het soort systeem en jouw daksituatie wordt de beste optie geadviseerd.
Ja dit kan, zolang er voldoende vrije dakruimte over is naast de obstakels. Je moet wel altijd rekening houden met eventuele schaduwval van de obstakels, hierdoor wordt het bruikbare dakoppervlak een stuk kleiner. In deze situaties wordt vaak ook aangeraden om voor een Solaredge omvormer te kiezen, dan worden de panelen individueel aangestuurd. 
Je investeert in principe eenmalig in zonnepanelen en verdient ze binnen 7 tot 9 jaar weer terug. Het enige dat (wellicht) vervangen moet worden is de omvormer, na zo’n 12 jaar. Echter horen wij steeds vaker dat de kwaliteit dermate goed is dat de omvormer langer mee gaat. Je zonnepanelen systeem onderhouden is in principe verder niet nodig. De panelen staan schuin en blijven schoon door de regen. Mocht u ze toch schoon willen maken, dan kan dit met lauw water. Gebruik beslist geen schoonmaakmiddelen en schuurspons want dit kan de zonnepanelen beschadigen!
Ja, dat klopt! Doordat je de BTW op zonnepanelen terug kunt vorderen verdien je een etxra voordeel van 21%.  Benieuwd hoe je dit kunt regelen en wat de voorwaarden zijn? Lees meer over de BTW teruggave.
In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen, het plaatsen van zonnepanelen is in principe vergunningsvrij. Er zijn wat uitzonderingen. Woon je in een monumentaal pand of een beschermd stads-of dorpsgezicht? In de meeste gevallen moet je dan een vergunning aanvragen bij de gemeente. Deze aanvraag wordt vervolgens getoetst aan  het gemeentelijk welstandsbesluit.  Vervolgens besluiten ze of je een vergunning hiervoor krijgt. Wij adviseren mensen die woonachtig zijn in een dergelijk pand, altijd van te voren contact op te nemen met de gemeente.
Gemeente Boxtel heeft een stimuleringslening waarbij u geld kunt lenen om uw woning te verduurzamen. De stimuleringslening is een lening tegen een zeer voordelige rente. Kijk voor de voorwaarden en voor het aanvragen op de gemeentelijke website www.boxtel.nl/verbouwen/duurzaam-wonen
Winst uit je woning - Solar Concept

Uitvoerders

Wil jij uitvoerder worden tijdens een nieuwe actie?

Aanmelden als uitvoerder