Gemeente Medemblik

Let op: deze actie is exclusief voor huurders

 

Gratis energieadvies van Susteen

Het budget is op, maar je kunt nog wel een waardebon inleveren in combinatie met een adviesgesprek van Energiecoach Susteen. Dit advies biedt gemeente Medemblik je aan. Dit adviesgesprek is gratis en vrijblijvend en geeft de mogelijkheid om gratis energiebesparende producten zijn om aan te schaffen en op je energierekening te besparen. Susteen is een organisatie gespecialiseerd in het geven van persoonlijk advies over het verduurzamen van woningen.

Let op: er is een beperkt aantal adviezen beschikbaar en op = op.  Je kunt je hier aanmelden. Het gesprek met de energiecoach duurt circa 45 minuten.

Nadat je advies hebt ontvangen, kun je je waardebon op twee manieren inwisselen.
1. Je kunt hier direct afrekenen met je waardebon door het kopen van energiebesparende producten
2. Je kunt in een (online) winkel producten kopen en hier het bedrag terugvragen met maximaal drie aankoopbonnen

Voor elk advies reserveren we een waardebon.

 

 

 

27 adviezen beschikbaar

Wees er snel bij, want op=op!

Wie is Susteen?

Susteen is een missiegedreven organisatie. Hun doel is een duurzaam huis voor iedereen. Om dit te bereiken geven zij energieadvies afgestemd op wensen van bewoners en de mogelijkheden van hun woning. Zo maken ze energiezuinig wonen voor iedereen haalbaar en betaalbaar. Duurzaam en energieneutraal wonen is de toekomst.

Hoe gaat het energieadvies in z’n werk?

Stap 1. Je meldt je hier aan voor het energieadvies.

Stap 2. Een gecertificeerde energie-expert van Susteen bekijkt de (on)mogelijkheden van je woning en bespreekt je woonwensen. Het gesprek met de energiecoach duurt circa 45 minuten.

Stap 3. Een week na het huisbezoek ontvang je je woningverbeterplan. Hierin lees je precies wat je kunt doen om te besparen op je energieverbruik.

Stap 4. Je kunt nu heel eenvoudig hier producten aanschaffen of hier je geld terugvragen.

Verlaag gratis je energierekening

Je kunt bij alle (lokale) winkels terecht zolang zij de energiebesparende producten verkopen. Onder “meer informatie over de waardebonnen” bij de andere kolom, vind je een kaart waar de lokale winkels te zien zijn. Hieronder vind je het stappenplan voor het gebruik van de waardebon voor de aankoop van één of meerdere producten:

 1. Lees de productenlijst goed door en bedenk met welke producten jij je energierekening wilt gaan verlagen.
 2. Bekijk hierboven de status van het beschikbare budget in jouw gemeente (op=op). Je kunt de waardebon uitgeven met een besteding vanaf minimaal € 40,- tot maximaal € 70,- aan energiebesparende producten.

Je kunt nu op twee manier producten aanschaffen:

 1. Bestel de producten direct online en reken af met jouw waardebon. Je hoeft niet je geld terug te vragen. Dit gaat automatisch.
 2. Schaf producten aan in een andere (online) winkel, zoals een lokale bouwmarkt. Als je producten heb gekocht via andere (online) winkels, dan kun je je geld terugvragen. Je kunt je geld terugvragen door hier je waardebon in te wisselen. Verzilver hier jouw waardebon door maximaal 3 aankoopbonnen en jouw persoonlijke code in te dienen. Na controle ontvang je het bedrag op jouw bankrekening. Hieronder kun je meer lezen over het terugvragen van het bestede bedrag.

Let op! Je kunt óf alle producten aanschaffen in de Energiebespaarshop óf producten aanschaffen in andere (lokale) winkels.

Let op! Check hier de algemene voorwaarden voor het gebruik van de waardebon dankzij de RREW.

*Berg de kassabon goed op want Winst uit je woning of de gemeente kan nog tot 1 jaar later om de bon vragen ter controle.

Bedrag terugvragen na aanschaf energiebesparende producten

Als je de energiebesparende producten aanschaft en daarna het bedrag terugvraagt, is van belang dat je kijkt of er nog budget in jouw gemeente beschikbaar is. Op de productenlijst kun je zien voor welke energiebesparende producten je de waardebon kunt gebruiken. Na de aanschaf kun je eenvoudig je geld terugvragen. Dit werkt als volgt:

 1. Pak de volgende gegevens erbij:
  • Het aankoopbewijs met daarop het bedrag en de energiebesparende producten die je hebt aangeschaft
  • Jouw waardeboncode (te vinden in de brief die je van de gemeente hebt gekregen)
  • Jouw persoonsgegevens
  • Het IBAN-bankrekeningnummer waarop je het bedrag retour wil ontvangen
 2. Upload hier het aankoopbewijs (max. 3), voer de gevraagde gegevens in en verstuur jouw declaratie
 3. Na het afronden van jouw declaratie, controleren wij jouw gegevens in samenwerking met de gemeente. Na goedkeuring ontvang je binnen enkele weken je aankoopbedrag terug. Wij informeren je graag over de status van jouw declaratie.

Let op! Check hier de algemene voorwaarden voor het gebruik van de waardebon dankzij de RREW.

* Berg de kassabon goed op want Winst uit je woning of de gemeente kan nog tot één jaar later ter controle om de bon vragen. 
** Staat jouw bouwmarkt niet in de lijst? Vul dan ‘overig’ in.

Veelgestelde vragen