Welke LED lamp heb ik nodig?

In principe kunnen alle lampen worden vervangen door LED lampen (Light Emitting Diode). Welke LED lamp je nodigt hebt, ligt aan het soort lamp dat je wil vervangen. Onderstaande factoren heb je nodig om te bepalen welke LED lamp jij nodig hebt.

  1. Welke soort lamp ga je vervangen
  2. De grootte van de fitting
  3. De vorm
  4. Matte of heldere helderheid
  5. De grootte van je lamp
  6. Het soort lamp
  7. Wel of niet dimbaar
  8. Het vermogen

Met de LED adviestool vul je vragen in en zie je direct welke LED lamp geschikt is om je oude lamp te vervangen.

Dit zijn de voordelen van LED lampen

Zo maak je gebruik van de adviestool

Heb je een waardebon van je gemeente ontvangen?

Dan kun je deze ook gebruiken om de LED lampen direct te kopen. Kijk voor het beschikbare budget en de voorwaarden op jouw gemeentepagina.

Alle duurzame oplossingen

Veelgestelde vragen

LED lampen zijn een duurzaam alternatief voor jouw gloei- en halogeenlampen en helpen je om jouw energierekening naar beneden te krijgen. LED staat voor Light Emitting Diode. Dit is een halfgeleider die licht geeft als er een elektrische spanning op toegepast wordt. Dit is anders dan een gloei- of halogeenlamp deze worden namelijk verlicht door een gloeidraad

Alle lampen kunnen vervangen worden door LED, waardoor je veel energie bespaart. Tevens hebben LED lampen ook een langere levensduur dan de alternatieven.

Naast het feit dat LED lampen efficiënter zijn en er dus minder energie wordt verbruikt. Heeft LED ook voordelen in de materialen, in spaarlampen wordt kwik gebruikt wat schadelijk kan zijn voor het milieu.

De grootste voordelen zijn het lage stroomgebruik en de lange levensduur. Door het minder gebruiken van stroom en de levensduur kun je de LED verlichting zelfs terugverdienen.

Als je het stappenplan via de bovenstaande adviestool volgt weet je welke lamp voor jouw geschikt is. Er is een aanbod van 130 verschillende lampen waarmee er altijd een goede keuze voor je bij zit.

In bijna alle gevallen is dit geen probleem. Helaas zijn sommige dimmers ingesteld dat er een minimumvermogen gehaald moet worden om een stabiele lichtbron te zijn. Met de tool die gevolgd kan worden is het ook mogelijk om dimbare LED verlichting te selecteren en daarmee een minimaal vermogen te selecteren. Met de goede kwaliteit LED verlichting die aangeboden wordt, zal de kans op knipperen nog minder zijn.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.