ETS isolatie

Ben je geinteresseerd in voorzetwanden? Dan kun je een offerte opvragen bij onze partner ETS Isolatie.

ETS Isolatie is een bedrijf gespecialiseerd in verschillende isolatiediensten, zoals dak-, spouwmuur-, vloer-, en bodemisolatie voor particulieren en zakelijke klanten. Daarnaast hebben ze expertise in het leveren en aanbrengen van voorzetwanden en aanverwanten. 

Veelgestelde vragen

Voorzetwanden zijn extra wanden die je plaatst aan de binnenkant van een bestaande muur. De ruimte tussen de oude muur en deze nieuwe wand wordt gevuld met isolatiemateriaal.

Een voorzetwand kan helpen bij het isoleren van een ruimte. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de ruimte warm blijft in de winter en koel is de zomer. Daarnaast werken voorzetwanden zorgen er ook voor dat je minder last hebt van omgevingsgeluid in huis.

Een voorzetwand kan ook voor andere doelen worden gebruikt.
1. Soms worden voorzetwanden geplaatst om het uiterlijk van een ruimte te verbeteren, bijvoorbeeld door een beschadigde of onaantrekkelijke muur te bedekken.
2. Een voorzetwand kan ruimte bieden om elektrische bedrading, pijpleidingen of andere technische systemen te verbergen.
3. In sommige gevallen kunnen voorzetwanden helpen om problemen met vocht of schimmel aan te pakken, door een extra barrière te creëren tussen de buitenmuur en de binnenruimte.

Voorzetwanden kosten tussen €100,- en €200,- per m2. De prijs is afhankelijk van het materiaal en de isolatiedikte. Je kunt hier een offerte opvragen via ETS isolatie.

Stap 1. De ruimte wordt opgemeten en de bestaande muur wordt schoon en klaar gemaakt voor de werkzaamheden.
Stap 2. Er wordt een houten frame voor de wand gebouwd. Dit frame wordt stevig bevestigd aan de bestaande muur en dient als ondersteuning voor de nieuwe wand.
Stap 3. Tussen het houten frame wordt isolatiemateriaal toegevoegd voor extra warmte- of geluidsisolatie.
Stap 4. Er worden gipsplaten bevestigd aan het houten frame. Dit vormt het zichtbare deel van uw nieuwe voorzetwand.
Stap 5. De wand wordt netjes afgewerkt door naden en schroeven weg te werken, zodat deze klaar is voor verdere decoratie zoals schilderen of behangen.

  1. Als er leidingen of radiatoren voor de huidige muur lopen, moeten deze verplaatst worden. Ook kan het nodig zijn om nieuwe leidingen achter de voorzetwand te installeren.
  2. Verleggen van onder andere bedrading. Voor het verleggen van bestaande elektrische bedrading, stopcontacten en lichtschakelaars. En eventueel het toevoegen van extra stopcontacten of verlichtingspunten.
  3. Nadat de gipsplaten zijn geplaatst, kan het nodig zijn om de voorzetwand te stucen voor een glad en naadloos resultaat.
  4. Zodra de stuc droog is, kan de voorzetwand geschilderd worden in de gewenste kleur.
  5. Als er ramen in de buurt zijn, is het mogelijk dat bestaande gordijnrails of -roedes verplaatst moeten worden.
  6. Het is mogelijk dat het kozijn van een raam of deur naast de voorzetwand opnieuw moet worden afgewerkt om een naadloze overgang te garanderen.
  7. Het is mogelijk dat aan de onderzijde van de voorzetwand nieuwe plinten geplaatst moeten worden om de afwerking compleet te maken.
  8. Het is mogelijk dat de ventilatieopeningen in de voorzetwand worden aangebracht, vooral als deze tegen een buitenmuur wordt geplaatst.
  9. Afhankelijk van het ontwerp en je wensen, kunnen er andere afwerkingselementen nodig zijn, zoals ingebouwde planken, verlichtingselementen, of speciale texturen.

Alle duurzame oplossingen

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.