Inkoopactie - Winst uit je Woning

Haal winst uit je woning
in gemeente Utrecht

De actie in gemeente Utrecht is afgelopen. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. We willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Je kunt je niet meer aanmelden voor de inkoopactie!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de inkoopactie. Tijdens deze actie kon je  energiebesparingsmaatregelen aanschaffen voor een scherpe prijs.

We willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

Doe mee met de inkoopactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Zo doe je mee: 

Als je deelneemt aan de inkoopactie kun je zonnepanelen en/of een warmtepomp aanschaffen met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. We hebben de aanbieders al voor je vergeleken en doen je een aanbod dat op maat gemaakt is voor jouw woning. Dat scheelt je geld en uitzoekwerk! Aanmelden voor de inkoopactie is vrijblijvend. Je weet snel wat de mogelijkheden zijn om te gaan besparen op je energierekening.

Goed om te weten: Neem je een warmtepomp af? De installateur Econic zal vanaf 15 mei onder de naam Evoyo te werk gaan. Er verandert voor jou verder niets. 

Let op! Heb je stadsverwarming? En wil je toch weten of een all-electric warmtepomp wat voor jou is? Meld je dan niet aan via onderstaande button maar neem contact op met ons Adviesteam via advies@winstuitjewoning.nl of bel naar 023 737 05141. Zij denken graag met je mee. 

icoon woonconformt
Persoonlijk advies

Je ontvangt advies en offertes op maat. We zijn vanaf aanmelding tot na uitvoering altijd bereikbaar bij vragen.

icoon geldzakje
Subsidieservice

Op de warmtepomp ontvang je subsidie. We helpen je gratis met de subsidiecheck én aanvraag in samenwerking met onze partner Simpel Subsidie. 

icoon energierekening
Juiste prijs/kwaliteit

Door gezamenlijk in te kopen krijg je een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteit balans. Daarnaast voldoen de uitvoerende partijen aan strenge eisen.

icoon datum en tijd
Tijdwinst

Wij hebben de installateurs en uitvoerders al vergeleken. Dat bespaart je geld en uitzoekwerk.

Kom naar de online informatieavond

1 juni 19:30

Webinar (online)

Op donderdag 1 juni om 19:30 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze inkoopactie een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen en financieringen. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Sluit je ook aan?

Informatieavond

Wil je de informatieavond terugkijken?

Op woensdag 24 mei organiseerde Winst uit je woning een online informatieavond over isolatiemaatregelen, hybride warmtepompen en zonnepanelen. Tijdens de informatieavond werd alles verteld over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen en financieringen. Heb je de informatieavond gemist of wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier.

Kom naar de online informatieavond

24 mei 19:30

Webinar (online)

1 juni 19:30

Webinar (online)

Op woensdag 24 mei en donderdag 1 juni om 19:30 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze inkoopactie een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de inkoopactie, de duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

ISDE-subsidie

Als je een of meerdere energiebesparings-maatregelen afneemt, dan kom je in veel gevallen in aanmerking voor de ISDE-subsidie. 

Ben je van plan om je woning te verduurzamen met een warmtepomp? Dan kun je gemiddeld tussen de € 2.500,- en € 3.000,- subsidie ontvangen. 

Winst uit je woning helpt je gratis met de subsidieaanvraag voor de warmtepomp. Wil je weten hoeveel subsidie je exact ontvangt? Dit kun je lezen de subsidiepagina.

Leningen

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget om maatregelen te kopen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. 

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds stimuleert de verduurzaming van Nederlandse woningen. Je kunt hiermee namelijk tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning financieren. Naast de Energiebespaarlening kun je, wanneer jouw gemeente budget beschikbaar heeft gesteld, gebruik maken van de Duurzaamheidslening van SVn.

Hypotheekophoging

Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te financieren. Dit kan op twee manieren. Ten eerste kun je onderhands verhogen. Dit houdt in dat als je hypotheek bij de notaris hoger staat dan wat je nu leent, je de hypotheek kunt verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat.

Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor moet je naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. Je kunt de hypotheek alleen verhogen als je woning overwaarde heeft.

Geïnteresseerd in isolatiemaatregelen? 

duurzaam bouwloket foto

Ben je geïnteresseerd in isolatiemaatregelen? Gemeente Utrecht organiseert samen met Duurzaam Bouwloket en regionale isolatiebedrijven een inkoopactie voor:

  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloer- en bodemisolatie
  • Isolerend glas

Op maandag 22 mei (20:30 – 21:30 uur) organiseert Duurzaam Bouwloket een informatieavond over de inkoopactie en isolatiemaatregelen.

Subsidie
Bij 1 isolatiemaatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Als je minimaal 2 isolatiemaatregelen afneemt, ontvang je maximaal 30% subsidie.

Veelgestelde vragen

Helaas kun je je tot de einddatum aanmelden. Daarna sluit de actie en kun je je niet meer aanmelden.

Ook als de inkoopactie is afgelopen, kun je subsidie aanvragen. Daar helpen we je gratis bij! Kijk op www.winstuitjewoning.nl/subsidie voor meer informatie.

De uitvoerende partij neemt binnen drie weken nadat je akkoord bent gegaan met de offerte(s) contact met je op over de uitvoering van de werkzaamheden. Je plant dan in overleg met de uitvoerder een datum in voor de plaatsing van de maatregel.

Inkoopacties worden georganiseerd in samenwerking met gemeenten. Zodra de gemeente besluit samen te werken met Winst uit je woning, is het mogelijk dat er weer een nieuwe inkoopactie komt. Dit kunnen we niet garanderen. Zodra er een nieuwe actie start word je door de gemeente op de hoogte gebracht per post of mail.

Helaas is de actie afgelopen dus je kunt je niet meer aanmelden. De adressen worden aan ons verstrekt door de gemeente. Hier worden de brieven naartoe gestuurd, maar soms raken brieven ook onderweg kwijt door de bezorgdienst of de brief wordt verkeerd bezorgd. Hier kunnen wij helaas niets aan doen.

Met de gemeente is een bezorgdag afgesproken. Daarna is het aan de postbezorgers om de brieven te bezorgen. Soms gebeurt het dat een brief later aankomt. De actie is afgelopen, dus je kunt je helaas niet meer aanmelden. 

Veelgestelde vragen

  • Stap 1. Je meldt je hier gratis en vrijblijvend aan.
  • Stap 2. We controleren je aanmelding en bellen je bij vragen.
  • Stap 3. Je ontvangt advies en een vrijblijvende offerte op maat per e-mail.
  • Stap 4. Je bepaalt in overleg met de uitvoerder wanneer je jouw maatregel laat plaatsen!

●  Winst uit je woning helpt je gratis met de ISDE-subsidieaanvraag van de maatregelen die je via onze acties afneemt.

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

●  Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

● Je krijgt een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteitbalans

De levensduur van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 25 jaar. De centrale omvormer gaat gemiddeld 12 jaar mee. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Dit maakt zonnepanelen een goede en duurzame investering, waar je lang plezier van hebt. Met de zonne-energie van eigen dak bespaar je flink op je energierekening.

De energieleverancier is wettelijk verplicht de stroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met de stroom die je afneemt. Dit noemen we salderen. Alleen over je netto verbruik betaal je verbruikskosten, energiebelasting en btw. Afgenomen stroom minus teruggeleverde stroom.

Voor woningeigenaren met zonnepanelen is er een salderingsregeling mogelijk. Als je meer stroom opwekt met je zonnepanelen dan je zelf verbruikt, kun je het overgebleven gedeelte terugleveren aan het openbare net en gebruik maken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Aan het einde van het jaar verreken je de energie die je hebt teruggeleverd met de energie die je hebt verbruikt op de momenten dat je meer energie nodig had dan dat je zelf hebt opgewekt. Dit heet salderen. Overproductie valt niet onder het salderen. Hiervoor ontvang je een vergoeding op basis van een teruglevertarief. Dit verschilt per leverancier.

Ligt jouw woning in een van de eerste buurten die van het aardgas af gaan vóór 2034, dan wordt stadsverwarming mogelijk het alternatief voor aardgas in jouw buurt. Kies je in de toekomst voor stadsverwarming, dan is een warmtepomp minder voor de hand liggend. Maar je kunt er nog steeds voor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen. Binnen deze inkoopactie bieden we geen warmtepomp aan in combinatie met stadsverwarming.

Een zonnesysteem bestaat in de basis uit zonnepanelen, een omvormer en een aansluiting op het net.
Bevestigingsmaterialen en bekabeling zijn nodig voor de installatie. Met een monitoringssysteem kun je de werking en opbrengst monitoren.

Woningen na 1990 zijn eigenlijk altijd goed genoeg geïsoleerd om verwarmd te worden met een warmtepomp. Bij oudere woningen is het belangrijk dat in ieder geval 2 isolerende maatregelen hebben plaatsgevonden om een warmtepomp rendabel te maken.

De buitenunit van een warmtepomp kan tot 45 decibel aan geluid produceren. Dit is iets meer dan een koelkast die aanslaat. Daarom wordt van te voren altijd goed nagedacht over de locatie hiervan, zodat geen hinder wordt ervaren door jijzelf, maar ook door je buren. Verder worden geluidwerende maatregelen getroffen tegen het trillen door het dak of wand en beschikken de warmtepompen over een fluisterstand. In deze stand schakelt de verwarming eerder over op de cv-ketel en zal de warmtepomp dus niet op vol vermogen hoeven draaien. Een all-electric warmtepomp werkt niet samen met de cv-ketel. Bij deze warmtepomp is dit dus niet mogelijk.

In 2023 is er € 350 miljoen budget beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). De ISDE-subsidie loopt door tot 2030 en er komt jaarlijks budget bij. Er is dus voldoende subsidie beschikbaar.

De bedragen van de ISDE-subsidie worden elk jaar vastgesteld en vind je terug op onze website. Vraag je in 2023 subsidie aan voor één maatregel, dan kun je maximaal 15% voordeel ontvangen. Het subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen bestaat uit een vast bedrag per vierkante meter. De hoogte van de subsidie voor de warmtepomp hangt af van het vermogen en energielabel. De precieze bedragen per warmtepomp vind je in de apparatenlijst van de RVO.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

To top