Wat is de waardebonactie?

De waardebonactie wordt mogelijk gemaakt door de RRE(W)-subsidie die de gemeente heeft aangevraagd. De actie is opgezet om huurders en woningeigenaren te stimuleren om hun woning te verduurzamen. Dat wordt op verschillende manieren gedaan, één van die manieren is de waardebonactie. Tijdens de actie worden waardebonnen gegeven aan bewoners, die gebruikt kunnen worden tot het vastgestelde budget op is.

Met de waardebon kun energiebesparende producten kopen, waarmee je bespaart op je energierekening en je CO2-uitstoot vermindert, zoals radiatorfolie, tochtstrips en LED lampen. Je kunt de waardebon gebruiken voor een vooraf samengestelde energiebespaarbox of je kunt zelf losse producten kiezen. De productenlijst verschilt per gemeente.

Zo werkt de waardebonactie

Gebruik de waardebon om energiebesparende producten te kopen in de LED shop wanneer je je gloei- en halogeenlampen wil vervangen. Daarnaast kun je energiebesparende producten kopen in de algemene webshop wanneer je graag de energiebespaarbox wil of producten, zoals tochtstrips, waterbesparende douchekoppen of radiatorfolie.

Ga je toch liever naar een lokale winkel? Dat kan ook! Je kunt de waardebon zelf niet direct in de winkel zelf gebruiken, tenzij je gemeente anders bepaalt. Je kunt het geld terugvragen door je bon (maximaal 3 bonnen in totaal en in één keer) te uploaden. De voorwaarden hiervoor zijn dat je een product van de productenlijst van jouw gemeente kiest en dat er budget beschikbaar is in jouw gemeente op het moment dat je de bonnen uploadt.

Vind jouw gemeente

Ga naar je gemeentepagina om je waardebon in te wisselen

Is er budget beschikbaar in mijn gemeente?

Het beschikbare budget voor de waardebonactie verschilt per gemeente. Kijk daarom altijd goed op de pagina van jouw gemeente wat het beschikbare budget is, want het is een OP=OP actie.

Wanneer er geen budget meer beschikbaar is, is het niet meer mogelijk om je geld terug te vragen of om de waardebon in te wisselen.

Welke energiebesparende producten kan ik kopen met mijn waardebon?

Met je waardebon kun je verschillende energiebesparende producten kopen, zoals LED lampen, tochtstrips, brievenbusborstels, dimmers, radiatorfolie of bespaarstekkers.

De productenlijst met producten die je kan kopen van je waardebon verschilt per gemeente. Je kunt de lijst terugvinden op de gemeentepagina.

Wanneer krijg je een waardebon?

Je krijgt een waardebon wanneer de gemeente waarin je woont de waardebonactie organiseert samen met Winst uit je woning. In dat geval krijg je de waardebon met daarop een persoonlijke code toegestuurd in een brief van de gemeente.

Ben je jouw waardebon kwijt? Dan kun je heel eenvoudig een nieuwe opvragen.

Nieuwe waardebon opvragen

Veelgestelde vragen

Op de gemeentepagina staat vermeld tot wanneer de waardebonactie bij jou in de gemeente geldig is. Let op! De actie is een OP=OP actie. Op het moment dat het budget in jouw gemeente op is, is het niet meer mogelijk om de waardebon de verzilveren. Verzilver de waardebon dus zo snel mogelijk!

Vul dan dit formulier in en we sturen je de code per mail toe.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen.

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: