Wat kan ik besparen?

Door je woning te verduurzamen kun je met gemak €200 tot zelfs €1000 op jouw energierekening besparen. Dit is per jaar! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw individuele situatie en de maatregelen waar je voor kiest.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie levert je veel op. De besparing is hoog en de kosten zijn in verhouding laag. De terugverdientijd is gemiddeld 4 jaar. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van jouw huis en het toe te passen isolatiemateriaal. Gemiddeld geldt het volgende:

 InvesteringBesparing per jaar*
Tussenwoning€800,- á €1000,-€150,- tot €300,-
Hoekwoning€1.200,- á €1.800,-€300,- tot €600,-

*Bron: Milieu Centraal

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren in snel tempo efficiënter én zo’n 80 procent goedkoper geworden. Hiermee zijn zonnepanelen aantrekkelijk om grotendeels uw eigen energie op te wekken. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 10 zonnepanelen begint al bij € 3.000,-. De terugverdientijd ligt tussen de 6 en 8 jaar, terwijl ze minimaal 25 jaar meegaan. Extra bonuspunt: Je kunt de 21% btw over de aanschaf terugkrijgen van de Belastingdienst. 

Vloerisolatie

Vloerisolatie: meer wooncomfort op de begane grond

Met vloerisolatie bespaar je energie en wordt jouw huis een stuk comfortabler. Vloerisolatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €2000. Je bespaart gemiddeld tussen de €100 en €150 per jaar. De vloer zal warmer aanvoelen, hierdoor heb je minder last van koude voeten en tocht. Daarnaast vermindert vloerisolatie eventuele vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Vloerisolatie wordt aangebracht voor de rest van de levensduurt van jouw woning. De terugverdientijd is ongeveer 10 jaar. 

HR++ glas

Isolatieglas: minder tocht en lagere energielasten

Het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning kost gemiddeld tussen de €3.000,- en €4.000,-. Je hebt hiermee een gemiddelde besparing van €300,- per jaar. Een tussenwoning kost gemiddeld tussen de €1.500,- en €2.500,- met een besparing van gemiddeld €150,- per jaar. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid ruiten die je wilt vervangen, de noodzaak voor een steiger of hoogwerker en jouw specifieke voorkeuren. De terugverdientijd is ongeveer 10 jaar, terwijl het nieuwe HR++ glas gemiddeld 25 jaar mee gaat.