Gemeente Zaanstad

De BespaarPlanactie is helaas afgelopen. We willen alle inwoners bedanken die mee hebben gedaan aan de actie. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

De BespaarPlannen zijn op!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de actie. We willen alle inwoners bedanken die mee hebben gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

Meld je aan voor een gratis BespaarPlan

Er zijn 351 BespaarPlannen beschikbaar

Krijg gratis advies voor het verduurzamen van je woning in een persoonlijk BespaarPlan

Wil je graag verduurzamen en besparen op je energierekening, maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld je dan aan en krijg gratis advies en een persoonlijk BespaarPlan inclusief op maat gemaakte offertes. 

Wat je krijgt als je kiest voor een BespaarPlan:
✓Inzicht in de voor jou meest effectieve manier om je woning te verduurzamen en je energierekening te verlagen
✓ Gratis advies door een specialist in verduurzaming
✓ Een op maat gemaakt BespaarPlan op basis van jouw wensen en mogelijkheden

Let op: je kunt alleen een BespaarPlan aanvragen als je daarover een mail hebt gekregen vanuit de gemeente.

Je kunt je aanmelden tot 31 december 2022.

Lees meer over de verduurzamingsmogelijkheden:

Veelgestelde vragen

Het BespaarPlan geeft je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je persoonlijke energieverbruik en besparingsmogelijkheden. Wanneer je je aanmeldt voor het BespaarPlan, komt een onafhankelijk adviseur bij je thuis langs. De adviseur brengt in kaart waar voor jou de meeste winst te behalen valt en legt dit vast in een BespaarPlan. Hierin worden jouw wensen meegenomen en de mogelijkheden voor duurzame oplossingen in je woning, zoals vloerisolatie, zonnepanelen, isolatieglas, spouwmuurisolatie en hybride warmtepompen.

Goed om te weten: per gemeente is een maximaal aantal BespaarPlannen beschikbaar en je kunt je alleen aanmelden als hierover een brief hebt gehad vanuit jouw gemeente.

Wanneer er nog adviezen beschikbaar zijn binnen je gemeente én je hierover persoonlijk bericht hebt gehad, kun je je aanmelden. Tijdens je aanmelding kun je direct een huisbezoek plannen met een onafhankelijk specialist wanneer het je het beste uitkomt.

Tijdens het huisbezoek bespreek je jouw energieverbruik, je wensen en de duurzame oplossingen waarin je geïnteresseerd bent. Daarna ontvang je jouw BespaarPlan per mail, inclusief op maat gemaakte offertes. Dit is vrijblijvend, je kiest zelf met welke offertes je akkoord gaat en wanneer je de maatregelen wil laten uitvoeren.

Doordat er lokale inkoopacties gekoppeld zijn aan de adviezen, zijn voor jou op maat gemaakte offertes meteen beschikbaar en hoef je niet langer zelf te zoeken naar een betrouwbare aanbieder met de juiste balans in prijs en kwaliteit.

  • Krijg gratis advies op basis van een onafhankelijk specialist aan huis, de specialist heeft geen commercieel belang
  • Ontvang alle mogelijkheden voor duurzame oplossingen en offertes op maat in één bespaarplan
  • Bepaal zelf voor welke duurzame oplossingen je vervolgstappen wil gaan zetten

Bij spouwmuurisolatie wordt een ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Isolatie in de spouw voorkomt dat warmte uit huis verloren gaat, met meer warmtecomfort en een besparing op de energiefactuur als resultaat.

Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. Door kleine gaatjes op de kruising van de voeg te boren kan het isolatiemateriaal worden ingeblazen. Daarna worden de gaatjes weer netjes op kleur dichtgemaakt. Voor verschillende producten zijn verschillende boorpatronen vastgesteld. Gecertificeerde bedrijven dienen zich hier aan te houden en dit wordt ook steekproefsgewijs getest door het certificeringsorgaan.

Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aanzit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. Dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

Nee, er dient altijd een kruipruimte aanwezig te zijn of zelf gemaakt te worden. Op het eerste gezicht lijkt het misschien vaak onmogelijk om toegang te krijgen tot de kruipruimte, maar toch is dit wel degelijk het geval. Eén van de meest voorkomende plaatsen om toegang te krijgen tot de aanwezige kruipruimte bevindt zich achter de voordeur of in een mogelijke opbergruimte onder de trap. Goed om te weten: de mate waarin kruipruimte isolatie geplaatst kan worden is sterk afhankelijk van het soort isolatie dat je wenst toe te passen. Hier moet je dan ook altijd rekening mee houden. De adviseur zal tijdens het huisbezoek de opties met je bespreken.

Het glas is opgebouwd uit twee glaslagen met daartussen een speciaal edelgas (argon) dat voor de isolatie zorgt. In normaal dubbel glas zit alleen stilstaande lucht wat isolerend werkt. Bij isolatieglas is dat ongeveer 50% beter (of meer) dan dubbel glas. Dit komt omdat er gebruikt wordt gemaakt van het eerder genoemde edelgas en een extra laag coating is aangebracht waardoor de warmte nog beter bewaard blijft.

Het is zeker mogelijk om extra geluidswerend glas af te nemen. Dit kan worden meegenomen bij de eerste opmeting of het zelf invullen, maar in het gesprek met de glaszetter zijn vaak nog meer opties mogelijk. Dit kan namelijk gedaan worden door een extra folie en zo meer geluid tegen te houden maar ook door bijvoorbeeld triple glas te kiezen of vacuüm glas. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor geluidswerende ventilatieroosters die wel voor een goede binnenklimaat zorgt maar toch geluidswerend is.

  • Het aanbrengen van zonnepanelen op jouw dak is meestal binnen één dag klaar.
  • Na de installatie werkt het systeem direct en heb je er bijna geen omkijken meer naar.
  • Je betaalt geen btw over zonnepanelen.
  • Met zonnepanelen wek jij je eigen energie op, waardoor je bespaart op je energierekening.
  • Zonnepanelen gaan 25 jaar lang mee. Daarna blijft de werking vaak nog meer dan 80%.
  • Je draagt bij aan een beter milieu, doordat je groene energie verbruikt.

Ja dit kan, zolang er voldoende vrije dakruimte over is naast de obstakels. Je moet wel altijd rekening houden met eventuele schaduwval van de obstakels. Hierdoor wordt het bruikbare dakoppervlak een stuk kleiner. In deze situaties wordt vaak ook aangeraden om voor een parallel omvormer te kiezen, dan worden de panelen individueel aangestuurd. 

Een hybride warmtepomp zorgt voor de verwarming in je huis en haalt zijn warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp is hybride door de combinatie van een gasgestookte ketel en een elektrische warmtepomp. Als het buiten te koud is, dan schakelt de cv-ketel automatisch bij.

Een hybride warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit wordt altijd buiten op de grond of op het dak geplaatst, of wordt aan de gevel gehangen. De installateur geeft advies over welke plaats het meest geschikt is. De binnenunit is iets kleiner dan een cv-ketel en kan binnen worden geplaatst. Deze hangt de installateur vaak naast de bestaande cv-ketel, als daar ruimte voor is. De buitenunit moet minimaal 4 meter van de erfgrens af staan, wegens een maximaal toegestane aantal decibel. De maximale lengte van de leiding van de binnen- naar de buitenunit is 20 meter.

  • Je bespaart tot wel 70% op je gasrekening.
  • Je vermindert de C02-uitstoot van je huishouden met 30%.
  • Je cv-ketel gaat langer mee doordat deze minder wordt gebruikt.
  • Een hybride warmtepomp kan worden geplaatst bij vrijwel alle gangbare cv-ketels.
  • Een hybride warmtepomp heeft een stille modus. De cv-ketel springt dan iets eerder bij, zodat je het geluid kunt dempen op zelf te bepalen momenten van de dag.

Gemeenten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. Nadat je van jouw gemeente een aanvraagformulier hebt gekregen, verzorgt SVn de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening. Jouw gemeente of provincie bepaalt of je voor een lening in aanmerking komt. Dit doet zij aan de hand van de voorwaarden in haar verordening. SVn doet vervolgens een financiële toets om te bepalen of de lening bij je past.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.