Gemeente Zaanstad

De extra isolatiebijdrageactie is helaas afgelopen. We willen alle inwoners bedanken die mee hebben gedaan aan de waardebonactie. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Je kunt je niet meer aanmelden voor de extra isolatiebijdrageactie!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de extra isolatiebijdrageactie. We willen alle inwoners bedanken die mee hebben gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

Krijg een bijdrage van maximaal 

€ 2.750 om jouw woning te isoleren

Zo doe je mee:

Nog makkelijker je huis verduurzamen

Een goed geïsoleerd huis helpt je besparen op je energiekosten en zorgt voor meer comfort.

Spouwmuurisolatie voor een hoekwoning kost € 1.801,-. Hiermee bespaar je tot wel € 604,- per jaar op je energierekening. Vloerisolatie voor een hoekwoning kost € 1.777,-. Je bespaart daarmee maximaal € 193,- per jaar. Voor zowel vloer- als spouwmuurisolatie kun je meestal ook aanspraak maken op enkele honderden euro’s subsidie. 

In samenwerking met gemeente Zaanstad

Voor deze actie werkt gemeente Zaanstad samen met Winst uit je woning. Winst uit je woning helpt als organisatie al meer dan 12 jaar, en al meer dan 300.000 bewoners bij het verduurzamen van hun woning en het verlagen van de energierekening. Dit doen zij door het organiseren van collectieve advies- en inkoopacties voor energiebesparende maatregelen. Zij helpen met het op maat maken van concrete offertes met een goede prijs- en kwaliteitverhouding door gezamenlijke inkoop op grote schaal.  De door jou gekozen energiebesparingsmaatregelen worden uitgevoerd door geselecteerde en betrouwbare vakmensen. Deelnemers beoordelen het aanbod en de dienstverlening van Winst uit je woning gemiddeld met een 8,7.

Wat kost het plaatsen van vloerisolatie?

Als je akkoord gaat met een offerte wordt de extra bijdrage toegekend en na succesvolle uitvoering direct uitbetaald aan de uitvoerende partij, zodat je dit niet hoeft voor te schieten.

Kosten

Subsidie (15%)

Netto kosten

Besparing

Terugverdientijd

€ 1.600,-

€ 240,-

€ 1.360,-

€ 250,-

6 jaar

Extra subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen

Heb je nog geen subsidie aangevraagd? Als je isolatiemaatregelen afneemt, heb je in veel gevallen recht op subsidie. Als je minimaal 2 isolatiemaatregelen afneemt, ontvang je maximaal 30% subsidie. 

Bij 1 maatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Op jouw verzoek vraagt Winst uit je woning de subsidie kosteloos voor je aan.

ISDE-subsidie 

isolatiemaatregelen

Als je isolatiemaatregelen afneemt, heb je in veel gevallen recht op subsidie. Als je minimaal 2 isolatiemaatregelen afneemt, ontvang je maximaal 30% subsidie. 

Bij 1 maatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Op jouw verzoek vraagt Winst uit je woning de subsidie kosteloos voor je aan.

 

Andere
financieringsopties

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget om de door jou gewenste energiebesparingsmaatregelen te kopen? Dan kun je mogelijk ook gebruikmaken van de landelijke Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. 

Bekijk hier of het voor jou aantrekkelijk is om van deze regelingen gebruik te maken. 

Veelgestelde vragen

Bij spouwmuurisolatie wordt een ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Isolatie in de spouw voorkomt dat warmte uit huis verloren gaat, met meer warmtecomfort en een besparing op de energiefactuur als resultaat.

Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aanzit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. Dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

De voordelen van isolatiechips:
– Eenvoudig aan te brengen op de bodem van je kruipruimte.
– Geschikt voor bijna alle kruipruimtes
– Chips is een piepschuim die bestand houdt tegen vocht. Bij grondwater daalt en zakt het isolatiemateriaal mee.
– Goedkopere variant ten opzichte van andere isolatiematerialen

De nadelen van isolatiechips:
– Rendement is lager dan andere materialen
– Na het aanbrengen zijn de leidingen op de bodem van de kruipruimte niet zichtbaar

Of je spouwmuur na-geïsoleerd kan worden, hangt af van de aanwezige isolatielaag. In veel gevallen kan de aanwezige isolatielaag aangevuld worden met moderne producten. Vaak zijn spouwmuren waar al een isolatielaag in zit óf die goed zijn geïsoleerd, op deze manier aan te vullen. Of je spouwmuur na-geïsoleerd kan worden, kun je laten beoordelen tijdens een huisbezoek met de adviseur.

De meeste huizen die tussen 1930 en 1971 zijn gebouwd, hebben een spouw zonder isolatie. De spouw is een open ruimte van 4 tot 7 cm breed tussen de binnen- en buitenmuur. Mocht op basis van het bouwjaar dit niet te achterhalen zijn dan kunnen de volgende factoren je hierbij helpen:
1. De makkelijkste manier om na te gaan of jouw huis een spouwmuur heeft is via de bouwplannen. Zie je een ruimte tussen de binnen- en buitenmuren? Dan wijst dat hoogstwaarschijnlijk op een spouwmuur.
2. Ga naar een deuropening en meet de dikte van de muren. Bij een dikte van 25cm of meer heb je zeker een spouw. Meet je minder dan 25cm, dan heb je ofwel geen ofwel een heel dunne spouw. Bij twijfel kan je een klein gaatje in de stenen boren. Wanneer de boor doorschiet heb je een spouwmuur. De spouw zelf moet minimaal 5 centimeter breed zijn. Met de boor of een ander lang voorwerp kan je dan de afstand meten tot het binnenblad.
3. Verluchtingsroosters en open stootvoegen in de gevel wijzen op de aanwezigheid van een luchtruimte en dus ook op de aanwezigheid van een spouwmuur.
4. De gevelstenen kunnen ook een indicatie zijn voor de aan- of afwezigheid van een spouwmuur. Heeft jouw huis een steense of volle muur, dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig. Een steense muur herken je aan de kopse stenen, stenen die dwars worden gemetseld. In het metspatroon wisselen volledige stenen en halve of kopse stenen elkaar af.

De kruipruimte onder je woning blijft na het isoleren van de vloer bereikbaar. In veel gevallen zal de hoogte wel minder worden omdat er isolatie tegen het plafond van de kruipruimte is aangebracht. Wanneer je de vloer laat isoleren met een reflecterende folie, is het belangrijk bij latere werkzaamheden voorzichtig te zijn met folie. Het kapot maken of lostrekken van de folie veroorzaakt een koudebrug in de isolatie.

Aan het isoleren van een houten vloer zijn ook risico’s verbonden. Niet juist isoleren kan houtrot versnellen of zelfs veroorzaken. Het risico is de luchtvochtigheid. Een houten vloer kan geïsoleerd worden als de vochtigheid van het hout niet hoger is dan 20%. Indien dit hoger is, zullen er eerst maatregelen genomen moeten worden om dit percentage terug te dringen. Dit kan door bijvoorbeeld de ventilatie in de kruipruimte te verhogen door bijvoorbeeld het aanbrengen van ventilatieroosters. Het is ook mogelijk om een bodemfolie in de kruipruimte aan te brengen. Hiermee wordt optrekkend vocht vanuit de bodem naar de vloer voorkomen.

Nee, er dient altijd een kruipruimte aanwezig te zijn of zelf gemaakt te worden. Op het eerste gezicht lijkt het misschien vaak onmogelijk om toegang te krijgen tot de kruipruimte, maar toch is dit wel degelijk het geval. Eén van de meest voorkomende plaatsen om toegang te krijgen tot de aanwezige kruipruimte bevindt zich achter de voordeur of in een mogelijke opbergruimte onder de trap. Goed om te weten: de mate waarin kruipruimte isolatie geplaatst kan worden is sterk afhankelijk van het soort isolatie dat je wenst toe te passen. Hier moet je dan ook altijd rekening mee houden. De adviseur zal tijdens het huisbezoek de opties met je bespreken.

Wanneer een kruipruimte hoog genoeg is, namelijk circa 50 centimeter, kan er vloerisolatie aangebracht worden. Vloerisolatie heeft een betere isolatiewaarde dan bodemisolatie, maar als de kruipruimte lager is dan 50 centimeter moet er bodemisolatie worden toegepast.

Vloerisolatie wordt onder de vloer aangebracht. Bodemisolatie komt als een laag in de kruipruimte te liggen en zorgt ervoor dat de lucht boven het isolatiemateriaal droog blijft. Wanneer het grondwater stijgt, zal het isolatiemateriaal mee omhoog drijven. Dit zal bijdragen aan een beter geïsoleerde kruipruimte en voorkomt muffe geurtjes. Een juiste keuze voor vloerisolatie of bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) is afhankelijk van de situatie van de kruipruimte. Onze adviseur kan je hierin adviseren.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.