Over de inkoopactie

Winst uit je woning organiseert samen met gemeenten collectieve advies- en inkoopacties. Door mee te doen met de inkoopactie, kun je eenvoudig op je energierekening besparen. Tijdens de actie koopt een zeer grote groep huiseigenaren spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas, hybride warmtepompen en zonnepanelen gezamenlijk in. Dit maakt dat de voorwaarden goed zijn en de prijzen scherp. Door middel van een veiling wordt per maatregel een bedrijf geselecteerd. Zo weet je zeker dat deelnemende bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie. 

De maatregelen

Tijdens de inkoopactie kunnen bewoners van de gemeente met wie Winst uit je woning samenwerkt verschillende maatregelen afnemen, namelijk:

  1. Spouwmuurisolatie
  2. Zonnepanelen
  3. Isolatieglas en kozijnen
  4. Vloerisolatie
  5. Een hybride warmtepomp

Door het inschrijfformulier in te vullen krijg je advies over welke maatregelen je kunt afnemen.

Let op: Het aanbod van maatregelen verschilt per gemeente

Deelnemers aan de inkoopactie

Tijdens elke inkoopactie worden tussen de 10.000 en 50.000 woningeigenaren aangeschreven. Elke advies- en inkoopactie schrijft gemiddeld 10% van de aangeschreven doelgroep zich in en neemt 30% daarvan ook daadwerkelijk maatregelen af. In een gemeente met 20.000 grondgebonden koopwoningen zijn dit in 1 actie 2.000 deelnemers en 600 energiemaatregelen. Al ruim 150.000 deelnemers gingen je voor.

Ben je geïnteresseerd in het meedoen met een inkoopactie?

Voordelen van de inkoopactie

Winst uit je woning organiseert al 10 jaar inkoopacties en werkt daarin samen met zo’n 100 gemeenten.

– Al ruim 150.000 mensen deden mee. Zij beoordelen de inkoopacties met een 8,7.

– Winst uit je woning vergelijkt verschillende installateurs en maakt een aanbod dat het beste bij jouw woning past. Dit scheelt je geld en uitzoekwerk.

– Jouw op maat gemaakte aanbod heeft een goede prijs doordat er maatregelen worden ingekocht met een grote groep bewoners tegelijkertijd.

– Bij afname van minimaal twee isolatiemaatregelen, minimaal een isolatiemaatregel en een hybride warmtepomp of alleen een hybride warmtepomp vragen wij de subsidie voor je aan.

– Bij zonnepanelen regelt de installateur de 21% btw-teruggave voor je: dus ook daar heb je geen omkijken naar.

– Je meldt je vrijblijvend aan en ontvangt binnen 3 werkdagen een offerte op maat.

– Winst uit je woning is van inschrijving tot na de uitvoering de vaste contactpersoon en is altijd bereikbaar voor vragen en advies.

Ruime subsidie en btw-teruggave

Neemt je als huiseigenaar twee of meer isolatiemaatregelen, zoals spouwmuur- en vloerisolatie of isolatieglas of combineer je er een met een hybride warmtepomp? Dan kun je van de Rijksoverheid subsidie krijgen op de kosten met de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Voor het plaatsen van een hybride warmtepomp geldt de subsidie zonder dat je een andere maatregel hoeft af te nemen en bedraagt de subsidie gemiddeld €2400,-. Bij isolatiemaatregelen hangt de subsidie af van het aantal m² dat je laat isoleren. De precieze bedragen per m² kun je vinden op www.winstuitjewoning.nl/subsidie.

Winst uit je woning vraagt de subsidie voor je aan nadat je, door deelname aan de inkoopactie, de maatregelen heeft laten uitvoeren. Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je vaak de 21% btw terugkrijgen. Dat regelt de installateur voor je na aanschaf. Na je vrijblijvende aanmelding ontvang je alle informatie.

Hoe doe je mee?

1. Schrijf je gratis en vrijblijvend in via het inschrijfformulier van Winst uit je woning.

2. Het team van Winst uit je woning controleert je aanmelding en belt je bij vragen.

3. Je ontvangt advies en offertes op maat per e-mail. De ontvangst van offertes betekent niet dat je de maatregel moet kopen.

– bij interesse in zonnepanelen en/of een hybride warmtepomp belt de installateur die de veiling heeft gewonnen je op. In overleg met de installateur wordt een offerte op maat gemaakt.

– bij interesse in vloerisolatie ontvang je een e-mail voor het inplannen van een onafhankelijk huisbezoek*. De bijdrage voor dit huisbezoek bedraagt €29,-. Na deze controle ontvang je de offertes op maat.

– bij interesse in overige maatregelen ontvang je de offerte op maat op basis van de door jou via onze website doorgegeven gegevens.

4. Na ontvangst van de vrijblijvende offertes weet je of en hoe je kunt besparen op je energierekening. De eventuele subsidieaanvraag of btw-teruggave worden voor je geregeld.

5. Je bepaalt zelf wanneer je een klus laat uitvoeren en betaalt altijd achteraf.

Waarom deze actie?

Met deze actie en de subsidie wil Winst uit je woning in samenwerking met jouw gemeente je helpen te besparen op je energierekening en prettig te wonen. Daarnaast willen wij je helpen jouw woning klaar te maken om in de toekomst aardgasvrij te kunnen wonen. Door nu al isolatiemaatregelen of zonnepanelen te kopen, verminder je jouw aardgasverbruik. Al deze maatregelen om je huis duurzamer te maken helpen ook mee aan een beter klimaat.

Ben je geïnteresseerd in het meedoen met de inkoopactie?

Contact en vragen

Heb je nog andere vragen over de inkoopactie en de maatregelen? Dan staat ons adviesteam voor je klaar! Je kunt ons bereiken via advies@winstuitjewoning.nl of bel naar 023 737 0514.

Start nu met besparen!