Inkoopactie - Winst uit je Woning

Haal winst uit je woning in
gemeente Medemblik

De actie in gemeente Medemblik is afgelopen. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. We willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Je kunt je niet meer aanmelden voor de inkoopactie!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de inkoopactie. Tijdens deze actie kon je energiebesparingsmaatregelen aanschaffen voor een scherpe prijs.

We willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

Doe mee met de inkoopactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Meedoen werkt zo:

Goed om te weten:

Beschermd stads- en dorpsgezicht
Ben je eigenaar van een monument of een woning in een beschermd stads- of dorpsgezicht, en wil je je woning verduurzamen? Dan kan het zijn dat je hiervoor een vergunning nodig hebt van de gemeente. Om te bepalen of een vergunning nodig is, kun je een mail sturen naar wabo@medemblik.nl. Geef in de mail aan welke maatregelen je wilt laten uitvoeren. De gemeente zal binnen 5 werkdagen beoordelen of er wel of geen vergunning nodig is.

Lees meer over de beschikbare energiebesparingsmaatregelen 

Informatieavond

Wil je de informatieavond terugkijken?

Op maandag 26 juni organiseerde Winst uit je woning een online informatieavond over warmtepompen en zonnepanelen. Tijdens de informatieavond werd alles verteld over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen, subsidies en financieringen. Heb je de informatieavond gemist of wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier

Goed om te weten: tijdens de informatieavond vertelde de presentator dat je bij Werkgroep Medemblik terecht kunt voor vragen over het stroomnet. Deze informatie is helaas niet juist. Bij vragen over het stroomnet kun je terecht bij Liander. Om mogelijke terugleverproblemen te checken, kun je de postcodecheck doen door hier te klikken. 

Kom naar de online informatieavond

26 juni om 19:30 uur

Webinar (online)

Op maandag 26 juni van 19:30 uur tot 20:30 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze inkoopactie een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de inkoopactie, warmtepompen en zonnepanelen, en financieringsmogelijkheden. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Sluit je ook aan?

Waarom meedoen met de inkoopactie van Winst uit je woning?

icoon woonconformt
Advies

Je ontvangt vrijblijvend advies en wij zijn vanaf aanmelding tot na uitvoering altijd bereikbaar bij vragen.

icoon geldzakje
Subsidieservice

Op de warmtepomp ontvang je subsidie. We helpen je gratis met de subsidieaanvraag. 

icoon energierekening
Juiste prijs/kwaliteit

Door gezamenlijk in te kopen krijg je een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteit balans. Daarnaast voldoen de uitvoerende partijen aan strenge eisen.

icoon datum en tijd
Tijdwinst

Wij hebben de installateurs en uitvoerders als vergeleken. Dat bespaart je geld en uitzoekwerk.

Extra financieringsmogelijkheden

ISDE-subsidie

Als je isolatiemaatregelen afneemt, heb je in veel gevallen recht op subsidie. 

Bij 1 isolatiemaatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Als je minimaal 2 isolatiemaatregelen afneemt, ontvang je maximaal 30% subsidie. Winst uit je woning helpt je gratis met jouw subsidieaanvraag. Wil je weten hoeveel subsidie je exact ontvangt? Dit lees je op onze subsidiepagina.

Lening of hypotheek

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget om energiebesparingsmaatregelen te kopen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. 

De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. Met de Duurzaamheidslening financier je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning.

Extra financieringsmogelijkheden

ISDE-subsidie

Als je een of meerdere energiebesparings-maatregelen afneemt, dan kom je in veel gevallen in aanmerking voor de ISDE-subsidie. 

Ben je van plan om je woning te verduurzamen met een warmtepomp? Dan kun je gemiddeld tussen de € 2.500,- en € 3.000,- subsidie ontvangen. 

Winst uit je woning helpt je gratis met de subsidieaanvraag voor de warmtepomp. Wil je weten hoeveel subsidie je exact ontvangt? Dit kun je lezen de subsidiepagina.

Lening of hypotheek

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget hebt om energiebesparingsmaatregelen te kopen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. 

De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. Met de Duurzaamheidslening financier je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning.

Aardgasvrij subsidie gemeente

Ga je je woning verduurzamen? Gemeente Medemblik heeft voor woningeigenaren die in 2023 hun woning aardgasloos maken de subsidie aardgasvrij. 

De hoogte van het maximale bedrag hangt af van de gekozen oplossing om de woning aardgasvrij te maken. Controleer altijd eerst of er nog subsidie beschikbaar is. 

Veelgestelde vragen

Helaas kun je je tot de einddatum aanmelden. Daarna sluit de actie en kun je je niet meer aanmelden.

Ook als de inkoopactie is afgelopen, kun je subsidie aanvragen. Daar helpen we je gratis bij! Kijk op www.winstuitjewoning.nl/subsidie voor meer informatie.

De uitvoerende partij neemt binnen drie weken nadat je akkoord bent gegaan met de offerte(s) contact met je op over de uitvoering van de werkzaamheden. Je plant dan in overleg met de uitvoerder een datum in voor de plaatsing van de maatregel.

Inkoopacties worden georganiseerd in samenwerking met gemeenten. Zodra de gemeente besluit samen te werken met Winst uit je woning, is het mogelijk dat er weer een nieuwe inkoopactie komt. Dit kunnen we niet garanderen. Zodra er een nieuwe actie start word je door de gemeente op de hoogte gebracht per post of mail.

Helaas is de actie afgelopen dus je kunt je niet meer aanmelden. De adressen worden aan ons verstrekt door de gemeente. Hier worden de brieven naartoe gestuurd, maar soms raken brieven ook onderweg kwijt door de bezorgdienst of de brief wordt verkeerd bezorgd. Hier kunnen wij helaas niets aan doen.

Met de gemeente is een bezorgdag afgesproken. Daarna is het aan de postbezorgers om de brieven te bezorgen. Soms gebeurt het dat een brief later aankomt. De actie is afgelopen, dus je kunt je helaas niet meer aanmelden. 

Veelgestelde vragen

  • Stap 1. Je meldt je hier gratis en vrijblijvend aan.
  • Stap 2. We controleren je aanmelding en bellen je bij vragen.
  • Stap 3. Je ontvangt advies en een vrijblijvende offerte op maat per e-mail.
  • Stap 4. Je bepaalt in overleg met de uitvoerder wanneer je jouw maatregel laat plaatsen!

●  Winst uit je woning helpt je gratis met de ISDE-subsidieaanvraag van de maatregelen die je via onze acties afneemt.

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

●  Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

● Je krijgt een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteitbalans

Heb je vragen voor de Netbeheerder Liander? Op de website van Liander vind je alle informatie over het aanmelden van je zonnepanelen en wat je kunt doen als er problemen zijn.

Momenteel hebben alle provincies in Nederland te maken met krapte op het elektriciteitsnet. Woon je in de gemeente Medemblik, dan zul je vooralsnog geen probleem ervaren bij het afnemen van stroom.

Een nieuwe aansluiting op het stroomnetwerk voor particulieren is nog steeds mogelijk. Bij het terugleveren van stroom uit zonnepanelen kunnen wel problemen ontstaan. Dit is erg afhankelijk van de totale hoeveelheid teruggeleverde stroom in een straat of wijk. Wil je weten of er terugleverproblemen zijn op jouw adres, dan kun je dat met deze online tool checken.

Wanneer worden de problemen opgelost?
Liander werkt hard aan het verzwaren van het stroomnetwerk. De komende jaren staan een reeks uitbreidingen gepland. Wil je weten welke werkzaamheden er op jouw adres zijn gepland? Kijk dan hier.

Heb je vragen over de krapte op het elektriciteitsnet voor jouw woning? Neem dan contact op met netbeheerder Liander via deze link.

De levensduur van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 25 jaar. De centrale omvormer gaat gemiddeld 12 jaar mee. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Dit maakt zonnepanelen een goede en duurzame investering, waar je lang plezier van hebt. Met de zonne-energie van eigen dak bespaar je flink op je energierekening.

De energieleverancier is wettelijk verplicht de stroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met de stroom die je afneemt. Dit noemen we salderen. Alleen over je netto verbruik betaal je verbruikskosten, energiebelasting en btw. Afgenomen stroom minus teruggeleverde stroom.

Voor woningeigenaren met zonnepanelen is er een salderingsregeling mogelijk. Als je meer stroom opwekt met je zonnepanelen dan je zelf verbruikt, kun je het overgebleven gedeelte terugleveren aan het openbare net en gebruik maken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Aan het einde van het jaar verreken je de energie die je hebt teruggeleverd met de energie die je hebt verbruikt op de momenten dat je meer energie nodig had dan dat je zelf hebt opgewekt. Dit heet salderen. Overproductie valt niet onder het salderen. Hiervoor ontvang je een vergoeding op basis van een teruglevertarief. Dit verschilt per leverancier.

Een zonnesysteem bestaat in de basis uit zonnepanelen, een omvormer en een aansluiting op het net.
Bevestigingsmaterialen en bekabeling zijn nodig voor de installatie. Met een monitoringssysteem kun je de werking en opbrengst monitoren.

Woningen na 1990 zijn eigenlijk altijd goed genoeg geïsoleerd om verwarmd te worden met een warmtepomp. Bij oudere woningen is het belangrijk dat in ieder geval 2 isolerende maatregelen hebben plaatsgevonden om een warmtepomp rendabel te maken.

De buitenunit van een warmtepomp kan tot 45 decibel aan geluid produceren. Dit is iets meer dan een koelkast die aanslaat. Daarom wordt van te voren altijd goed nagedacht over de locatie hiervan, zodat geen hinder wordt ervaren door jijzelf, maar ook door je buren. Verder worden geluidwerende maatregelen getroffen tegen het trillen door het dak of wand en beschikken de warmtepompen over een fluisterstand. In deze stand schakelt de verwarming eerder over op de cv-ketel en zal de warmtepomp dus niet op vol vermogen hoeven draaien. Een all-electric warmtepomp werkt niet samen met de cv-ketel. Bij deze warmtepomp is dit dus niet mogelijk.

In 2023 is er € 350 miljoen budget beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). De ISDE-subsidie loopt door tot 2030 en er komt jaarlijks budget bij. Er is dus voldoende subsidie beschikbaar.

De bedragen van de ISDE-subsidie worden elk jaar vastgesteld en vind je terug op onze website. Vraag je in 2023 subsidie aan voor één maatregel, dan kun je maximaal 15% voordeel ontvangen. Het subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen bestaat uit een vast bedrag per vierkante meter. De hoogte van de subsidie voor de warmtepomp hangt af van het vermogen en energielabel. De precieze bedragen per warmtepomp vind je in de apparatenlijst van de RVO.

Doe mee met de inkoopactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Zo doe je mee: 

Als je deelneemt aan de inkoopactie kun je zonnepanelen, een hybride warmtepomp en isolatiemaatregelen aanschaffen met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. We hebben de aanbieders al voor je vergeleken en doen je een aanbod dat op maat gemaakt is voor jouw woning. Dat scheelt je geld en uitzoekwerk! Aanmelden voor de inkoopactie is vrijblijvend. Je weet snel wat de mogelijkheden zijn om te gaan besparen op je energierekening.

Goed om te weten: Als je een hybride warmtepomp afneemt, kun je een online technische intake doen. Deze bedraagt € 19,-. Dit bedrag krijg je terug als je de hybride warmtepomp koopt. Je kunt ook eerst een gratis online webinar bijwonen voor meer informatie. Als je vloerisolatie en/of spouwmuurisolatie afneemt, wordt deze geplaatst na een onafhankelijke controle aan huis. De eigen bijdrage voor dit huisbezoek bedraagt € 29,-. Dit bedrag krijg je niet terug. Wil je niet zelf je glasmaten opmeten en daarom ook een adviseur langs laten komen voor isolatieglas? Dan betaal je ook € 29,-. Komt de adviseur voor alle isolatiemaatregelen tegelijk, dan betaal je dit bedrag eenmalig.

ISDE-subsidie

Als je isolatiemaatregelen en/of een hybride warmtepomp afneemt, heb je in veel gevallen recht op subsidie. 

Bij 1 isolatiemaatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Als je minimaal 2 isolatiemaatregelen afneemt of er 1 combineert met een hybride warmtepomp, ontvang je maximaal 30% subsidie. Voor een hybride warmtepomp ontvang je € 2.500,- subsidie. Winst uit je woning vraagt de subsidie kosteloos voor je aan. Wil je weten hoeveel subsidie je exact ontvangt? Hieronder kun je het subsidiebedrag per m2 isolatie vinden.

Andere
financieringsopties

Heb je op dit moment niet voldoende budget om de gewenste energiebesparende maatregelen door te voeren? 

Het is wellicht mogelijk om de verduurzaming te financieren met een lening of je hypotheek. 

Informatieavond

Wil je de informatieavond terugkijken?

Op dinsdag 7 februari organiseerde Winst uit je woning een online informatieavond over isolatiemaatregelen, hybride warmtepompen en zonnepanelen. Tijdens de informatieavond werd alles verteld over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen, subsidies en financieringen. Heb je de informatieavond gemist of wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier

Veelgestelde vragen

  • Stap 1. Je meldt je hier gratis en vrijblijvend aan.
  • Stap 2. We controleren je aanmelding en bellen je bij vragen.
  • Stap 3. Je ontvangt advies en een vrijblijvende offerte op maat per e-mail.
  • Stap 4. Je bepaalt in overleg met de uitvoerder wanneer je jouw maatregel laat plaatsen!

Het huisbezoek voor vloerisolatie en/of spouwmuurisolatie van een onafhankelijke adviseur van Winst uit je woning kost eenmalig € 29,- tenzij anders vermeld. Wanneer je kiest voor isolatieglas en je plant het huisbezoek tegelijk in met vloerisolatie en/of spouwmuurisolatie betaal je eenmalig € 29,-, kies je later voor een huisbezoek of alleen voor isolatieglas betaal je ook € 29,-.

Wanneer je kiest voor dakisolatie betaal je eenmalig € 45,- voor een controle aan huis, wanneer je akkoord gaat met de offerte vervalt dit bedrag.

Voor warmtepompen zijn de kosten voor een huisbezoek € 19,-, wanneer je akkoord gaat met de offerte vervalt dit bedrag.

●  Winst uit je woning helpt je gratis met de ISDE-subsidieaanvraag van de maatregelen die je via onze acties afneemt.

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

●  Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

● Je krijgt een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteitbalans

De levensduur van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 25 jaar. De centrale omvormer gaat gemiddeld 12 jaar mee. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Dit maakt zonnepanelen een goede en duurzame investering, waar je lang plezier van hebt. Met de zonne-energie van eigen dak bespaar je flink op je energierekening.

De energieleverancier is wettelijk verplicht de stroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met de stroom die je afneemt. Dit noemen we salderen. Alleen over je netto verbruik betaal je verbruikskosten, energiebelasting en btw. Afgenomen stroom minus teruggeleverde stroom.

Voor woningeigenaren met zonnepanelen is er een salderingsregeling mogelijk. Als je meer stroom opwekt met je zonnepanelen dan je zelf verbruikt, kun je het overgebleven gedeelte terugleveren aan het openbare net en gebruik maken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Aan het einde van het jaar verreken je de energie die je hebt teruggeleverd met de energie die je hebt verbruikt op de momenten dat je meer energie nodig had dan dat je zelf hebt opgewekt. Dit heet salderen. Overproductie valt niet onder het salderen. Hiervoor ontvang je een vergoeding op basis van een teruglevertarief. Dit verschilt per leverancier.

Een zonnesysteem bestaat in de basis uit zonnepanelen, een omvormer en een aansluiting op het net.
Bevestigingsmaterialen en bekabeling zijn nodig voor de installatie. Met een monitoringssysteem kun je de werking en opbrengst monitoren.

Woningen na 1990 zijn eigenlijk altijd goed genoeg geïsoleerd om verwarmd te worden met een warmtepomp. Bij oudere woningen is het belangrijk dat in ieder geval 2 isolerende maatregelen hebben plaatsgevonden om een warmtepomp rendabel te maken.

De buitenunit van een warmtepomp kan tot 45 decibel aan geluid produceren. Dit is iets meer dan een koelkast die aanslaat. Daarom wordt van te voren altijd goed nagedacht over de locatie hiervan, zodat geen hinder wordt ervaren door jijzelf, maar ook door je buren. Verder worden geluidwerende maatregelen getroffen tegen het trillen door het dak of wand en beschikken de warmtepompen over een fluisterstand. In deze stand schakelt de verwarming eerder over op de cv-ketel en zal de warmtepomp dus niet op vol vermogen hoeven draaien. Een all-electric warmtepomp werkt niet samen met de cv-ketel. Bij deze warmtepomp is dit dus niet mogelijk.

De meeste huizen die tussen 1930 en 1971 zijn gebouwd, hebben een spouw zonder isolatie. De spouw is een open ruimte van 4 tot 7 cm breed tussen de binnen- en buitenmuur. Mocht op basis van het bouwjaar dit niet te achterhalen zijn dan kunnen de volgende factoren je hierbij helpen:
1. De makkelijkste manier om na te gaan of jouw huis een spouwmuur heeft is via de bouwplannen. Zie je een ruimte tussen de binnen- en buitenmuren? Dan wijst dat hoogstwaarschijnlijk op een spouwmuur.
2. Ga naar een deuropening en meet de dikte van de muren. Bij een dikte van 25cm of meer heb je zeker een spouw. Meet je minder dan 25cm, dan heb je ofwel geen ofwel een heel dunne spouw. Bij twijfel kan je een klein gaatje in de stenen boren. Wanneer de boor doorschiet heb je een spouwmuur. De spouw zelf moet minimaal 5 centimeter breed zijn. Met de boor of een ander lang voorwerp kan je dan de afstand meten tot het binnenblad.
3. Verluchtingsroosters en open stootvoegen in de gevel wijzen op de aanwezigheid van een luchtruimte en dus ook op de aanwezigheid van een spouwmuur.
4. De gevelstenen kunnen ook een indicatie zijn voor de aan- of afwezigheid van een spouwmuur. Heeft jouw huis een steense of volle muur, dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig. Een steense muur herken je aan de kopse stenen, stenen die dwars worden gemetseld. In het metspatroon wisselen volledige stenen en halve of kopse stenen elkaar af.

Je spouw wordt geïsoleerd met EPS Parels, Minerale Wol of UF-schuim.

Bij spouwmuurisolatie wordt een ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Isolatie in de spouw voorkomt dat warmte uit huis verloren gaat, met meer warmtecomfort en een besparing op de energiefactuur als resultaat.

Nee, er dient altijd een kruipruimte aanwezig te zijn of zelf gemaakt te worden. Op het eerste gezicht lijkt het misschien vaak onmogelijk om toegang te krijgen tot de kruipruimte, maar toch is dit wel degelijk het geval. Eén van de meest voorkomende plaatsen om toegang te krijgen tot de aanwezige kruipruimte bevindt zich achter de voordeur of in een mogelijke opbergruimte onder de trap. Goed om te weten: de mate waarin kruipruimte isolatie geplaatst kan worden is sterk afhankelijk van het soort isolatie dat je wenst toe te passen. Hier moet je dan ook altijd rekening mee houden. De adviseur zal tijdens het huisbezoek de opties met je bespreken.

De voordelen van isolatiechips:
– Eenvoudig aan te brengen op de bodem van je kruipruimte.
– Geschikt voor bijna alle kruipruimtes
– Chips is een piepschuim die bestand houdt tegen vocht. Bij grondwater daalt en zakt het isolatiemateriaal mee.
– Goedkopere variant ten opzichte van andere isolatiematerialen

De nadelen van isolatiechips:
– Rendement is lager dan andere materialen
– Na het aanbrengen zijn de leidingen op de bodem van de kruipruimte niet zichtbaar

Er zijn verschillende varianten en typen van PUR. Het materiaal wordt vloeibaar aangebracht en wordt binnen een aantal minuten hardschuim. Winst uit je woning werkt met partijen die PUR gebruiken met een gesloten cel. Deze partijen zijn gecertificeerd en dienen te voldoen aan richtlijnen van Insula of SKG-IKOB. Deze combinatie zorgt ervoor dat PUR niet schadelijk is voor je gezondheid of woning.

Het is mogelijk om extra zonwerend glas af te nemen. In dat geval wordt er een extra folie aangebracht tussen de glaslagen die het hinderende zonlicht blokkeert.

De U-waarde is de technische aanduiding voor de isolatiewaarde van glas. De U-waarde wordt ook warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. Hoeveel warmte het glas doorlaat, wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

In het kozijn zit een sleuf waar het glas in wordt gemonteerd. De sponningmaat is de maat van het kozijn inclusief sleuf. De dagmaat of dagkant is de maat van het kozijn exclusief de sleuf.

In 2023 is er € 350 miljoen budget beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). De ISDE-subsidie loopt door tot 2030 en er komt jaarlijks budget bij. Er is dus voldoende subsidie beschikbaar.

De bedragen van de ISDE-subsidie worden elk jaar vastgesteld en vind je terug op onze website. Vraag je in 2023 subsidie aan voor één maatregel, dan kun je maximaal 15% voordeel ontvangen. Het subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen bestaat uit een vast bedrag per vierkante meter. De hoogte van de subsidie voor de warmtepomp hangt af van het vermogen en energielabel. De precieze bedragen per warmtepomp vind je in de apparatenlijst van de RVO.

Neem je één maatregel op óf na 2 april 2022, dan kun je vanaf 1 januari 2023 maximaal 15% subsidie ontvangen. Het is dus niet meer nodig om minimaal twee energiebesparingsmaatregelen te nemen om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie. De subsidiebedragen bij twee (of meer) maatregelen gaan niet omlaag, dit blijft gemiddeld 30%. Heb je vóór 2 april 2022 één maatregel afgenomen, dan is het helaas niet mogelijk om hiervoor in 2023 subsidie aan te vragen. Goed om te weten: voor de warmtepomp kun je wel los een aanvraag indienen.

Je ontvangt een vast bedrag per vierkante meter. De bedragen voor één maatregel in 2023 vind je op onze website.

Je kunt je niet meer aanmelden voor de inkoopactie!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de inkoopactie. Tijdens deze actie kon je  energiebesparingsmaatregelen aanschaffen voor een scherpe prijs.

We willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

ISDE-subsidie

Als je isolatiemaatregelen hebt afgenomen, heb je in veel gevallen recht op subsidie. 

Bij 1 isolatiemaatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Als je minimaal 2 isolatiemaatregelen afneemt, ontvang je maximaal 30% subsidie. Voor een hybride warmtepomp ontvang je gemiddeld € 2.500,- subsidie.Winst uit je woning helpt je gratis met de subsidieaanvraag. Wil je weten hoeveel subsidie je exact ontvangt? Hieronder kun je het subsidiebedrag per m2 isolatie vinden.

Veelgestelde vragen

Helaas kun je je tot de einddatum aanmelden. Daarna sluit de actie en kun je je niet meer aanmelden.

Ook als de inkoopactie is afgelopen, kun je subsidie aanvragen. Daar helpen we je gratis bij! Kijk op www.winstuitjewoning.nl/subsidie voor meer informatie.

De uitvoerende partij neemt binnen drie weken nadat je akkoord bent gegaan met de offerte(s) contact met je op over de uitvoering van de werkzaamheden. Je plant dan in overleg met de uitvoerder een datum in voor de plaatsing van de maatregel.

Inkoopacties worden georganiseerd in samenwerking met gemeenten. Zodra de gemeente besluit samen te werken met Winst uit je woning, is het mogelijk dat er weer een nieuwe inkoopactie komt. Dit kunnen we niet garanderen. Zodra er een nieuwe actie start word je door de gemeente op de hoogte gebracht per post of mail.

Helaas is de actie afgelopen dus je kunt je niet meer aanmelden. De adressen worden aan ons verstrekt door de gemeente. Hier worden de brieven naartoe gestuurd, maar soms raken brieven ook onderweg kwijt door de bezorgdienst of de brief wordt verkeerd bezorgd. Hier kunnen wij helaas niets aan doen.

Met de gemeente is een bezorgdag afgesproken. Daarna is het aan de postbezorgers om de brieven te bezorgen. Soms gebeurt het dat een brief later aankomt. De actie is afgelopen, dus je kunt je helaas niet meer aanmelden. 

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

To top