Inkoopactie zonnepanelen en isolatie voor VvE’s

Steeds meer woningeigenaren kiezen er voor hun woning te verduurzamen via de acties van Winst uit je woning. Dat scheelt je tijd en uitzoekwerk. Wil je ook samen met jouw VvE flink besparen op je energierekening? We helpen je daar in samenwerking met gemeente Amsterdam graag bij.
Doe je ook mee?

Stap 1: regel toestemming van de VvE

De eerste stap naar verduurzamen binnen je VvE is het regelen van toestemming via een ALV. Hoe je dit moet doen, lees je in het VvE informatiepakket dat wij hebben samengesteld om je op weg te helpen. Hieronder kun je dit direct downloaden.

Download hier je VvE informatiepakket 

Let op: ben je verhuurder? Vul dan tijdens het aanmelden niet je eigen adres is, maar het adres van de verhuurde woning.

"*" geeft vereiste velden aan

Uit hoeveel huishoudens bestaat jouw VvE?
Vink aan uit hoeveel huishoudens je VvE bestaat, zodat je het juiste informatiepakket kunt ontvangen.

Kijk de online informatieavond voor VvE’s terug

Informatieavond

Heb je de informatieavond gemist?

Op woensdag 22 november organiseerde Winst uit je woning een online informatieavond voor de inkoopactie voor VvE’s. Tijdens de informatieavond werd alles verteld over de inkoopactie, de benodigde besluitvorming en financieringsmogelijkheden. Heb je de informatieavond gemist of wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier

In vier stappen naar zonnepanelen op je gezamenlijke dak

Zo doe je mee: 

Zonnepanelen op een dak

Stap 2: toestemming geregeld? Meld je aan voor de inkoopactie!

Heb jij met je VvE inmiddels al een ALV georganiseerd èn hebben jullie besloten om zonnepanelen op het gezamenlijke dak toe te staan?
Als dit zo is dan kun je nu je offerte gaan aanvragen!

Kom ook naar één van de informatieavonden voor VvE’s

22 november 19:30

Webinar (online)

Op woensdag 22 november van 19:30 tot 20:30 organiseert Winst uit je woning een online informatieavond, speciaal voor kleine en middelgrote VvE’s. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de inkoopactie, de benodigde besluitvorming en financieringsmogelijkheden. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Sluit je ook aan?

Welke maatregelen zijn geschikt voor mijn woning?

Wil je weten wat er mogelijk is in jouw situatie? We hebben een handige checklist voor je gemaakt zodat je kunt controleren welke maatregelen geschikt zijn voor jouw woning. Twijfel je of vloerisolatie de beste optie is? Of weet je niet zeker of je dak geschikt is voor zonnepanelen? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Aantrekkelijke subsidie en lening voor VvE’s

Nieuw: gratis hulp bij je

SVVE- subsidieaanvraag

Is jouw VvE van plan te verduurzamen? Dan kun je in veel gevallen ook gebruik maken van de SVVE-subsidie. Daarmee krijg je een deel van de aanschafkosten van jouw maatregel(en) terug. Je kunt tot wel € 15.000,- per woning krijgenJe vraagt de subsidie aan voordat je de maatregelen uitvoert. 

Neem je samen met je VvE één of meerdere maatregelen af via de actie van Winst uit je woning, die in aanmerking komen voor de subsidie? Dan begeleiden we je gratis bij je subsidieaanvraag.

Ben je benieuwd hoeveel subsidie je kunt ontvangen, of wil je meer weten over de voorwaarden? Dat lees je op onze subsidiepagina.

Meer financiële ruimte met de VvE Energiebespaarlening

Wil je energiebesparingsmaatregelen aanschaffen met je VvE, en heb je meer budget nodig? Dan kun je overwegen om de maatregelen te financieren met de aantrekkelijke VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

Met de lening kun je tegen gunstige voorwaarden tot € 33.000,- financieren per woning. Daarnaast krijgen Amsterdamse VvE’s sinds dit jaar één procentpunt rentekorting bij deze lening, bovenop de al gunstige rente.

Op de website van het Nationaal Warmtefonds kun je controleren of jouw VvE in aanmerking komt voor de lening.

Bespaar op je energierekening met binnenmuurisolatie

Wanneer spouwmuurisolatie geen optie is binnen je VvE, dan kun je ook binnenmuurisolatie overwegen. Hierbij worden je buitenmuren geïsoleerd met voorzetwanden. Dit zijn extra wanden die je plaatst aan de binnenkant van een bestaande muur. 

De ruimte tussen de oude muur en deze nieuwe wand wordt gevuld met isolatiemateriaal.
Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft in de winter en de hitte buiten blijft in de zomer.

Veelgestelde vragen over de actie

Je kunt meedoen aan deze actie als je de brief van gemeente Amsterdam hebt ontvangen én lid bent van een kleine VvE (2 t/m 8 huishoudens) of middelgrote VvE (9 t/m 19 huishoudens).

Nadat je gezamenlijk met jouw VvE tot een positief besluit bent gekomen om mee te doen met de inkoopactie, meldt de vertegenwoordiger de gehele VvE aan voor een huisbezoek met een onafhankelijk adviseur. De link naar het aanmeldformulier vind je in de mail van het informatiepakket.

Tijdens deze actie bieden we zonnepanelen, vloerisolatie en isolatieglas aan. Ook kun je naast isolatieglas ook voor nieuwe kozijnen kiezen. Welke maatregelen mogelijk zijn binnen jouw VvE staat omschreven in de brief die je ontvangt van gemeente Amsterdam.

Voor de isolatiemaatregelen ontvang je voor de gehele VvE één gezamenlijke offerte. Voor zonnepanelen ontvangt ieder VvE-lid een eigen offerte.

We hebben een handig informatiepakket voor je opgesteld, waarin we het proces in een duidelijk stappenplan voor je uitleggen. Bovenaan deze pagina kun je dit informatiepakket gratis aanvragen. Zo weet je precies welke stappen je moet doorlopen om de gewenste maatregelen te laten uitvoeren.

De uitvoerende partij neemt binnen vier weken nadat je akkoord bent gegaan met de offerte(s) contact met je op over de uitvoering van de werkzaamheden. Je plant dan in overleg met de uitvoerder een datum in voor de plaatsing van de maatregel.

Aanmelden voor deze inkoopactie is vrijblijvend. Besluit je een afspraak in te plannen met een onafhankelijke adviseur, dan betaal je eenmalig een bijdrage voor de gehele VvE. Binnen 5 werkdagen na dit huisbezoek ontvangt de vertegenwoordiger de op maat gemaakte offerte(s) per e-mail. Bespreek deze offertes met de VvE. Indien jullie akkoord gaan met één of meerdere offertes, komen de kosten van het huisbezoek te vervallen.

De vertegenwoordiger geeft in het aanmeldformulier aan in welke maatregelen er interesse is. De adviseur komt langs om deze maatregelen op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Ja, de onafhankelijk adviseur heeft toegang nodig tot alle woningen binnen een VvE. Zorg dus dat iedereen thuis is òf dat er sleutels beschikbaar zijn tot alle appartementen.

In de splitsingsakte van jouw VvE is opgenomen hoeveel procent van de VvE akkoord moet zijn met het uitvoeren van de maatregelen.

Dit is afhankelijk van welke maatregel je aanschaft. Vloer- en spouwmuurisolatie kan alleen voor de gehele vloer of de gehele spouw uitgevoerd worden. Of het voor isolatieglas mogelijk is, staat omschreven in jullie splitsingsakte. Wanneer in de akte het glas uit het VvE bezig is gehaald, dan kun je het individueel aanschaffen. Dit gaat via de vertegenwoordiger.

Nee, de uitvoerders zijn reeds geselecteerd. Wij maken deze keuze op diverse aspecten zodat de beste partij voor al voor je wordt geselecteerd.

Ja, namelijk de VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

Met deze lening kun je tegen gunstige voorwaarden tot € 33.000,- financieren per woning. Daarnaast krijgen Amsterdamse VvE’s sinds dit jaar één procentpunt rentekorting bij deze lening, bovenop de al gunstige rente.

Meer informatie hierover vind je op deze pagina, en op de website van het Nationaal Warmtefonds.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Om toestemming te krijgen van de VvE dient er een Algemene Ledenvergadering (ALV) georganiseerd te worden. In het informatiepakket vind je een stappenplan en uitleg over hoe je samen met de VvE een besluit kunt nemen over het plaatsen van zonnepanelen.

Ja, dit is nodig om de stroom naar de meterkast om te vormen.

Er wordt per huishouden een offerte gemaakt. Dit omdat er een eigen omvormer nodig is en er nog eventuele meerwerkkosten aan de meterkast kunnen zijn.

De gezamenlijke kosten zullen verdeeld worden over het aantal huishoudens.

Bij voorkeur via kabelgoten, en niet door woningen heen. Mocht de situatie zo zijn dat er geen alternatief is, dan zal dit besproken worden met de bewoners.

Bij voorkeur via kabelgoten, en niet door woningen heen. Mocht de situatie zo zijn dat er geen alternatief is, dan zal dit besproken worden met de bewoners.

Het minimum aantal zonnepanelen binnen deze actie voor VvE’s is 4 panelen per appartement. Bij het aanvragen van de offerte vragen we naar de verdeelsleutel uit de splitsingsakte en ieders individuele breukdeel. Hierop wordt vervolgens het aantal zonnepanelen gebaseerd.

We adviseren je om zonnepanelen te melden bij de verzekeraar. Je kunt de zonnepanelen meeverzekeren onder je opstalverzekering. De specificaties verschillen per verzekeraar.

Winst uit je woning probeert dit zo eerlijk mogelijk te verdelen. Als de eigenaren van de VvE dit samen al hebben afgestemd is dat in orde.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

Wegens een technische storing zijn wij momenteel helaas slecht bereikbaar. Stuur een mail naar info@winstuitjewoning.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Excuses voor het ongemak.