Zonnepanelen inkoopactie voor VvE's in Amsterdam

Wanneer je overweegt om via de VvE zonnepanelen op het gezamenlijke dak te laten plaatsen moet je best wel veel regelen. Met het complete VvE informatiepakket helpt Winst uit je woning je snel op weg. Zo krijg je de besluitvorming makkelijker voor elkaar en kun je snel op je energierekening gaan besparen.

Meld je hier aan om het VvE informatiepakket te ontvangen

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Toestemming*

Kom naar de informatieavond

2 november 19:45

Locatie: Vondelkerk
Vondelstraat 120

Op woensdag 2 november om 19:45 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze inkoopactie voor VvE’s een informatieavond in de Vondelkerk aan de Vondelstraat 120 in Amsterdam. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de benodigde besluitvorming, de mogelijkheden en de voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen op het gezamenlijke dak. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning en de gemeente Amsterdam.

In vier stappen naar zonnepanelen op je gezamenlijke dak

Zo doe je mee:

Winst uit je woning - zonnepanelen

Zonnepanelen met je VvE

BTW-teruggave Zonnepanelen

Voor vrijwel alle particuliere woningeigenaren is het mogelijk om de betaalde btw over de aanschaf van zonnepanelen terug te vragen.

Je krijgt na de aanschaf van zonnepanelen 21% btw terug van de Belastingdienst. Je betaalt de btw eerst zelf en de installateur zorgt ervoor dat binnen 2 tot 6 maanden het geld weer op je rekening staat.

Energiebespaarlening Warmtefonds

Wil je graag zonnepanelen op jouw dak maar heb je even niet de financiële middelen beschikbaar? Dan is het goed om te weten dat je als eigenaar van een appartement een lening kunt aanvragen voor de aanschaf van je zonnepanelen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Warmtefonds.

Reacties van bewoners

Wil je direct starten met besparen?

Vervang hier je oude lampen door LED!

Veelgestelde vragen

  1. Het team van Winst uit je woning controleert je aanmelding en belt je bij vragen.
  2. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat per e-mail. Bij interesse in zonnepanelen ontvang je een op maat gemaakte offerte per mail. Is de offerte naar wens, dan wordt er een vervolgafspraak bij je thuis met je ingepland. Tijdens de afspraak neemt de installateur de offerte en eventuele bijzonderheden met je door.
  3. Na ontvangst van de vrijblijvende offertes weet je of en hoe je het best op je energierekening kunt besparen en neem je zelf een besluit. De btw-teruggave wordt voor je geregeld.
  4. Je bepaalt zelf wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen.

Om toestemming te krijgen van de VvE dient er een Algemene Ledenvergadering (ALV) georganiseerd te worden. In het informatiepakket vind je een stappenplan en uitleg over hoe je samen met de VvE een besluit kunt nemen over het plaatsen van zonnepanelen.

Om als VvE aan de slag te gaan met zonnepanelen, is het belangrijk om een aantal zaken vooraf te regelen. In het informatiepakket vind je meer informatie en juridische voorbeelddocumenten.

Ja, de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds staat ook open voor individuele VvE leden. Let op: de lening voor VvE’s betreft een zogenoemde gebouwgebonden financiering die je alleen met de hele VvE kunt afsluiten. Kies daarom voor de optie ‘particulieren’ en niet ‘VvE’s’.

Je helpt anderen en het milieu en doordat het goed geregeld is loop je of de VvE geen risico. Mocht je ze toch willen in de toekomst dan kun je zo meedoen.

Ja, dit is nodig om de stroom naar de meterkast om te vormen.

Er wordt per huishouden een offerte gemaakt. Dit omdat er een eigen omvormer nodig is en er nog eventuele meerwerkkosten aan de meterkast kunnen zijn.

De gezamenlijke kosten zullen verdeeld worden over het aantal huishoudens.

De voorkeur is bij de meterkast, of in een gezamenlijke ruimte.

Bij voorkeur via kabelgoten, en niet door woningen heen. Mocht de situatie zo zijn dat er geen alternatief is, dan zal dit besproken worden met de bewoners.

Het minimum aantal zonnepanelen per dak is 6.

De inkoopactie is hier momenteel niet op ingericht. Op dit moment is het enkel voor huishoudens mogelijk om zonnestroom op te wekken.

Elke woning krijgt zijn eigen installatie met de daarbijbehorende bekabeling. Het delen van een omvormer of bekabeling is daarom helaas niet mogelijk.

Net als bij een woonhuis is ons advies om dit te melden bij de verzekeraar.

Winst uit je woning probeert dit zo eerlijk mogelijk te verdelen. Als de eigenaren van de VvE dit samen al hebben afgestemd is dat in orde.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen.

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.