Waarvoor kan ik de SVVE-subsidie ontvangen?

Je kunt de Subsidie verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) aanvragen om je gebouw energiezuiniger te maken. Met de subsidie ontvang je als VvE een voordeel op de aanschafkosten van energiebesparende maatregelen, maar je kunt ook een energieadvies aanvragen. Je kunt daarmee tot € 15.000 per appartement ontvangen. De subsidie geldt voor (gemengde) VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Je vraagt de subsidie aan voordat je de maatregelen uitvoert. Er gelden minimale isolatiewaardes en oppervlaktes per maatregel.

Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen waarvoor je subsidie kunt ontvangen: 

*Let op: dit geldt alleen voor VvE’s die enkel bestaan uit eigenaar/bewoners. Gemengde VvE’s kunnen subsidie aanvragen voor een aansluiting op een warmtenet via de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH).

Bij welke energiebesparingsmaatregelen begeleidt Winst uit je woning mij bij mijn subsidieaanvraag?

Wanneer je als Vereniging van Eigenaren (VvE) één of meerdere energiebesparingsmaatregelen afneemt via een actie van Winst uit je woning, dan adviseren we je gratis over de SVVE-subsidie.*

*Winst uit je woning kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de eventuele toekenning van de subsidie.

Goed om te weten: niet alle maatregelen waar je subsidie voor kunt aanvragen worden ook via Winst uit je woning aangeboden. 
Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen die wij aanbieden aan VvE’s, afhankelijk van jouw gemeente:  

Kan Winst uit je woning mij adviseren over de subsidieaanvraag voor mijn VvE?

We begeleiden je gratis bij je subsidieaanvraag voor maatregelen die je via een actie van Winst uit je woning afneemt. Komt jouw maatregel in aanmerking voor de SVVE-subsidie? Dan ontvangt de vertegenwoordiger na het aanmelden een informatiedocument waarin we je uitgebreid informeren over hoe je zelf de aanvraag kunt indienen. Heb je nog vragen of hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@winstuitjewoning.nl

Goed om te weten: het kan tot 13 weken duren voordat de aanvraag wordt goedgekeurd door RVO. Je offertes blijven geldig gedurende de looptijd van de actie.

Meld je VvE aan voor de actie in jouw gemeente

Bekijk of jouw gemeente met Winst uit je woning een actie organiseert en meld je vrijblijvend aan, dan begeleiden we je gratis bij je SVVE-subsidieaanvraag!

Wat zijn de voorwaarden van de SVVE-subsidie?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de SVVE-subsidie of in welke gevallen je geen subsidie kunt ontvangen? De subsidie heeft een aantal voorwaarden:

Aanvragen van de SVVE-subsidie kan van 23 januari 2023 tot en met 31 december 2027.

Vraag de subsidie aan voordat je start met de uitvoering van de maatregelen. Pas wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd door RVO, ben je er zeker van dat je de subsidie ontvangt.

Er gelden minimale isolatiewaardes en oppervlaktes per maatregel.

Hou er rekening mee dat je geen subsidie kunt aanvragen voor:
– Een woning of gebouw met een bouwjaar na 1 januari 2013;
– Energiebesparingsmaatregel die je uitvoert in huurwoningen en waarvoor je al subsidie hebt aangevraagd vanuit regelingen voor VvE’s, zoals de SEEH of SVOH.
– Het vergroten van de bestaande omhulling van het gebouw (ook wel thermische schil genoemd) of nieuwbouw.

De maatregelen dienen door een erkend installateur of bouwbedrijf te worden uitgevoerd. Voer je de maatregel zelf uit, dan kun je helaas geen subsidie aanvragen.

De maatregelen dienen binnen 2 jaar na goedkeuring van de aanvraag te worden uitgevoerd.

Stappenplan gratis subsidieservice voor VvE’s via Winst uit je woning

Bedragen per maatregel per 

Het subsidiebedrag dat je ontvangt, is een vast bedrag per maatregel en per vierkante meter. Hieronder vind je de bedragen per m² bij één maatregel, zodat je kunt berekenen op hoeveel subsidie je mogelijk recht hebt. Vraag je subsidie aan voor meerdere maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag per maatregel verdubbeld. Goed om te weten: het appartementsrecht in de splitsingsakte van je VvE kan van invloed zijn op de subsidie.

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatiemaatregelen?

Om het verduurzamen van je VvE nog voordeliger te maken, krijg je van de Rijksoverheid subsidie op de kosten met de SVVE-subsidie. In onderstaande tabel vind je de subsidie per m². Wij begeleiden je gratis bij je subsidieaanvraag.

SubsidievoorwaardenVloerBodemSpouwGevelDak 
Subsidiebedrag per m²€5.50€3€4€19 €15 
Minimale oppervlakte (per woning binnen de VvE)70% gehele vloer70% gehele bodem10m²10m²70% gehele dak 

Vraag je de SVVE-subsidie aan voor twee of meer maatregelen? Dan krijg je het dubbele van dit bedrag.

Bereken je subsidie met de rekentool van RVO

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatieglas?

SubsidievoorwaardenBedrag per m²*Minimaal m²Maximale U-waarde
HR ++ glas€23,-8m²1,2
Kozijnpanelen€10 1,2
Isolerende deur€23 1,5
Triple glas€65,508m²0,7
Kozijnpanelen€45 0,7
Isolerende deur€65,50 1,0

*Per woning binnen de VvE.

Vraag je de SVVE-subsidie aan voor twee of meer maatregelen? Dan krijg je het dubbele van dit bedrag.

Bereken je subsidie met de rekentool van RVO

Veelgestelde vragen

Het Rijk heeft een totaal subsidiebudget van € 48,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de SVVE-subsidie. De subsidie loopt door tot 31 december 2027. Wil je weten hoeveel budget er nog over is? Kijk dan op de website van RVO.

 • Stap 1: Kies welke energiebesparingsmaatregelen je wilt aanschaffen voor jouw gebouw.
 • Stap 2: Controleer of de maatregelen in aanmerking komen voor de SVVE-subsidie en lees de voorwaarden van de subsidie. Kijk daarvoor op de website van RVO.
 • Stap 3: Vraag de subsidie aan via de website van RVO. Nadat je de aanvraag hebt ingediend, ontvang je een ontvangstbevestiging via de mail of per post.
 • Stap 4: Je ontvangt binnen 13 weken een besluit van RVO over je aanvraag.
 • Stap 5: Is je subsidieaanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je het bedrag op het opgegeven rekeningnummer. Bij aanvragen vanaf € 25.000 ontvang je een voorschot van 70% van het subsidiebedrag.
 • Stap 6: Laat de energiebesparingsmaatregelen binnen 2 jaar na goedkeuring van je subsidieaanvraag uitvoeren. Heb je een aanvraag voor meer dan € 25.000 ingediend? Dan dien je na uitvoering van de maatregel(en) een vaststellingsverzoek in. Daarbij lever je alle facturen, betaalbewijzen en foto’s aan van jouw maatregel. Wordt je vaststellingsverzoek goedgekeurd, dan ontvang je het bedrag uiterlijk binnen een week na de beslissing.

Heb je met jouw VvE één of meerdere maatregelen aangeschaft binnen een actie van Winst uit je woning? En wil je gebruik maken van onze gratis subsidieservice? Kijk dan op onze website.

Lees de voorwaarden van de SVVE-subsidie zodat je goed voorbereid de aanvraag kunt starten. Vraag de subsidie aan voordat je start met de uitvoering van de maatregelen. Pas wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd door RVO, ben je er zeker van dat je de subsidie ontvangt. Er gelden minimale isolatiewaardes en oppervlaktes per maatregel. Hou er ook rekening mee dat je helaas geen subsidie kunt aanvragen voor:

 • Een woning of gebouw met een bouwjaar na 1 januari 2013;
 • Energiebesparingsmaatregelen die je uitvoert in huurwoningen en waarvoor je al subsidie hebt aangevraagd vanuit regelingen voor VvE’s, zoals de SEEH of SVOH.
 • Het vergroten van de bestaande omhulling van het gebouw (ook wel thermische schil genoemd) of nieuwbouw.

Je leest meer over de voorwaarden op de website van RVO.

Neem je binnen de actie van Winst uit je woning met jouw VvE één of meerdere energiebesparingsmaatregelen af die in aanmerking komen voor de SVVE-subsidie, dan begeleiden we je gratis* bij je subsidieaanvraag.

Ben je aangemeld voor de VvE inkoopactie en kun je hulp gebruiken bij de aanvraag of heb je andere vragen over de subsidie? Laat de vertegenwoordiger in dat geval mailen naar info@winstuitjewoning.nl en geef in je mail aan waar we mee kunnen helpen.

Goed om te weten: je vraagt de subsidie aan voordat je maatregelen uitvoert. Het kan tot 13 weken duren voordat de aanvraag wordt goedgekeurd door RVO. Binnen een week nadat je aanvraag goedgekeurd wordt door RVO, ontvang je het bedrag op je rekeningnummer. De offertes blijven geldig gedurende de looptijd van de actie.

*Winst uit je woning kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de eventuele toekenning van de subsidie.

Ja, ook de gemengde VvE’s (gespikkeld bezit) kunnen gebruikmaken van de SVVE-subsidie. Je kunt in dat geval een staatssteunverklaring per verhuurder meesturen met de subsidieaanvraag. Er zijn 2 soorten staatssteunverklaringen:

 • De-minimisverklaring
 • Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV)

Is het subsidiebedrag € 25.000 of meer? Dan dient elke verhuurder een AGVV-verklaring mee te sturen. Is het subsidiebedrag lager dan € 25.000? Dan hoeft elke verhuurder alleen een de-minimisverklaring mee te sturen, behalve een specifieke verhuurder die over een periode van 3 belastingjaren al € 200.000 staatssteun heeft ontvangen. In dat geval dient de verhuurder een AGVV-verklaring in te vullen.

Je vindt de formulieren voor beide verklaringen op de website van RVO.

Nee, het is helaas niet mogelijk om subsidie te ontvangen op zonnepanelen. Wel hoef je sinds 1 januari 2023 geen btw meer te betalen voor zonnepanelen op of rondom je woning.

De SEEH-subsidie is de voorloper van de SVVE-subsidie. Deze was geldig tot 1 januari 2021.

Je kunt subsidie aanvragen voor alle maatregelen die betrekking hebben op de thermische schil. Dit is de isolerende laag aan de buitenzijde van je woning. Kijk op onze subsidiepagina voor meer informatie.

Je kunt geen subsidie ontvangen als je zelf de isolatie aanbrengt. De uitvoering hoort door een gecertificeerd bedrijf gedaan te worden.

Je kunt alleen de SVVE-subsidie aanvragen voor maatregelen waarvoor je nog niet eerder subsidie hebt ontvangen.

Winst uit je woning vraagt niet de subsidie voor je aan, maar we begeleiden je graag bij je aanvraag en helpen je zo goed mogelijk op weg. Dit doen we gratis. Wil je weten hoe de aanvraag verloopt, dan informeren we je hier graag over. Kijk voor meer informatie over hoe we je kunnen begeleiden bij je aanvraag op onze website.

Als een gebouw wordt opgesplitst in appartementen, krijgen de eigenaren van deze appartementen een appartementsrecht. Een appartementsrecht is het exclusieve recht of de bevoegdheid tot privégebruik van een bepaald deel van het gebouw of appartementencomplex.

Er wordt gekeken naar het aantal maatregelen waar subsidie voor aangevraagd wordt. Daarnaast moet er gekeken worden in de splistingakte naar de verdeling appartementsrechten en of er wordt voldaan aan de minimale m2 per woning in de VvE. Kijk voor meer informatie op de website van het RVO: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svve/verduurzamingsmaatregelen.

In een de-minimisverklaring kun je aangeven of je de afgelopen jaren staatssteun ontving, en zo ja, hoeveel. Overheden mogen namelijk geen subsidie verstrekken aan ondernemingen als dit zorgt voor oneerlijke concurrentie op de Europese markt.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wegens een technische storing zijn wij momenteel helaas slecht bereikbaar. Stuur een mail naar info@winstuitjewoning.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Excuses voor het ongemak.