Inkoopacties - Winst uit je Woning

Wat is een inkoopactie?

Een inkoopactie wordt georganiseerd voor woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen door een of meerdere duurzame oplossingen in te kopen. Tijdens de inkoopacties georganiseerd vanuit gemeenten en Winst uit je woning is het mogelijk om persoonlijk advies te krijgen over de voordelen, mogelijkheden en kosten voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en warmtepompen van toepassing op jouw situatie.

Zo werkt een inkoopactie

Wanneer een inkoopactie wordt georganiseerd, doen wij zowel landelijk als lokaal een uitgebreide marktuitvraag bij uitvoerders van de duurzame oplossingen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. In combinatie met het aantal bewoners dat zich aanmeldt van de groep die zich hiervoor aanmeldt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.

Je kunt je aanmelden wanneer de gemeente waarin je woont samen met Winst uit je woning een inkoopactie organiseert. Op de pagina van je gemeente of tijdens je aanmelding kun je zien welke duurzame oplossingen voor jou mogelijk zijn. Geef hiervoor je interesse door en krijg een op maat gemaakte offerte per maatregel. Daarna beslis jij zelf of je hiermee akkoord gaat en wanneer de vervolgstappen plaatsvinden.

Meld je aan voor de inkoopactie in jouw gemeente

Bekijk of jouw gemeente met Winst uit je woning een inkoopactie organiseert en meld je vrijblijvend aan.

Duurzame oplossingen

De financieringsmogelijkheden en subsidie

Als je deelneemt aan een inkoopactie en voor een warmtepomp, vloerisolatie, isolatieglas en/of spouwmuurisolatie kiest, dan kun je mogelijk gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Om subsidie te kunnen krijgen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij helpen je gratis bij de subsidieaanvraag. Klik voor meer informatie over de voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Wanneer een inkoopactie wordt georganiseerd, doet Winst uit je woning zowel landelijk als lokaal een uitgebreide marktuitvraag bij uitvoerders van de duurzame oplossingen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. In combinatie met het aantal bewoners dat zich hiervoor aanmeldt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.

Tijdens de inkoopactie van Winst uit je woning worden isolatiemaatregelen, warmtepompen en zonnepanelen aangeboden, afhankelijk van je gemeente. Je kunt kiezen in welke maatregel je interesse hebt als je je aanmeldt. Je krijgt dan op maat gemaakte offertes per maatregel. Daarna beslis jij zelf of je hiermee akkoord gaat en in overleg met de uitvoerder wanneer de vervolgstappen plaatsvinden. Neem je een maatregel af via de actie van Winst uit je woning, en komt deze maatregel in aanmerking voor de ISDE-subsidie? Dan helpen wij je gratis met jouw subsidieaanvraag.

 • Stap 1. Je meldt je hier gratis en vrijblijvend aan.
 • Stap 2. We controleren je aanmelding en bellen je bij vragen.
 • Stap 3. Je ontvangt advies en een vrijblijvende offerte op maat per e-mail.
 • Stap 4. Je bepaalt in overleg met de uitvoerder wanneer je jouw maatregel laat plaatsen!

1. Je ontvangt advies en offertes op maat per e-mail. Vooraf is vaak een extra controle nodig. Hiervoor betaalt u per huisbezoek of (digitale) controleafspraak mogelijk een eigen bijdrage.

Voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie komt eerst een adviseur langs. Dit huisbezoek kost € 29,-. Ben je geïnteresseerd in isolatieglas? Dan kun je zelf je glasmaten doorgeven. Laat je dit liever door een adviseur doen? Dan kost dat € 29,-. Komt op dezelfde dag de adviseur al langs voor vloer- en spouwmuurisolatie? Dan betaal je de kosten van het huisbezoek eenmalig.

Voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie komt eerst een adviseur langs. Dit huisbezoek kost € 29,-. Ben je geïnteresseerd in isolatieglas? Dan kun je zelf je glasmaten doorgeven. Laat je dit liever door een adviseur doen? Dan kost dat € 29,-. Komt op dezelfde dag de adviseur al langs voor vloer- en spouwmuurisolatie? Dan betaal je de kosten van het huisbezoek eenmalig.

2. Na de controles ontvang je een op maat gemaakte offerte. Als je akkoord gaat, plan je samen met de uitvoerder een datum voor de uitvoering van de klus. 

3. Winst uit je woning helpt je gratis met de mogelijke subsidieaanvraag voor de maatregelen die je via onze actie afneemt.

Er is een aantal voordelen aan maatregelen aankopen via Winst uit je woning tijdens, namelijk:

 1. Onafhankelijk advies
  Je ontvangt advies van een onafhankelijk adviseur tijdens een bezoek bij je thuis. Wij zijn vanaf aanmelding tot na uitvoering altijd bereikbaar bij vragen.
 2. Subsidieservice
  Op isolatiemaatregelen ontvang je subsidie. We helpen je gratis met de subsidiecheck én aanvraag in samenwerking met onze partner Simpel Subsidie.
 3. Juiste prijs/kwaliteit
  Door gezamenlijk in te kopen krijg je een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteit balans. Daarnaast voldoen de uitvoerende partijen aan strenge eisen.
 4. Tijdwinst
  Wij hebben de installateurs en uitvoerders al vergeleken. Dat bespaart je geld en uitzoekwerk.

Tijdens de inkoopactie sluit je een contract af met de uitvoerder die de isolatiemaatregel bij je komt plaatsen.

Ja, je kunt ook meedoen zonder e-mailadres en/of mobiel nummer. In het aanvraagformulier kun je 06-00000000 invullen en bij het e-mailadres: jouwpostcode-jouwhuisnummer@winstuitjewoning.nl. In het opmerkingenveld kun je aangeven dat je de gegevens het liefst per post ontvangt. Wij controleren de aanvraag voor je en nemen zo nodig telefonisch contact met je op. Je kunt ons ook bereiken op 023-583 6936. Wij staan telefonisch voor je klaar om de aanvraag samen met je door te lopen.

Ja, als je niet over een computer beschikt dan kun je ook meedoen aan onze actie. Je kunt ons telefonisch bereiken op 023-583 6936, dan lopen wij de aanvraag telefonisch met je door. De offertes ontvang je na het huisbezoek per post.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

To top