Zonnepanelen

Steeds meer Nederlandse daken zijn voorzien van zonnepanelen. De reden hiervoor is dat ze steeds voordeliger worden en daarnaast gebruik maken van een onuitputtelijke (energie)bron: de zon. Hierdoor zijn zij een stuk milieubewuster dan de fossiele brandstoffen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Steeds meer huiseigenaren laten zonnepanelen op hun daken leggen. Dat is verstandig want met zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken. Zo kun je een deel van of zelfs je gehele elektriciteitsrekening in de prullenbak gooien. Dat scheelt al gauw honderden euro’s per jaar. Bovendien zijn er voordelige regelingen, waardoor de aanschaf van zonnepanelen nog gunstiger wordt.

Wil je weten wat jij kunt doen tegen je maandelijkse elektrciteitskosten? Meld je dan hier vrijblijvend aan voor de advies- en inkoopactie.

Is mijn woning geschikt?

Ben jij een particuliere woningeigenaar met eigen dak? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor je eigen systeem. Om hier zeker van te zijn, adviseren wij om je vrijblijvend aan te melden. Dan kunnen wij jouw situatie beter bekijken. 

Zonnepanelen leveren je veel meer rendement op dan geld op een spaarrekening. Maar hoe hoog is het rendement bij een gemiddeld systeem en welke aanschaf prijs staat hier tegenover? Aan de hand van een aantal rekenvoorbeelden geven wij je meer inzicht. Bij de rekenvoorbeelden gaan wij uit van een gezin van 4 personen, zij verbruiken 5.000 kWh per jaar en hebben een schuin dak op het zuiden.

*Let op! De weergegeven aanschafprijs is alleen bedoeld als rekenvoorbeeld en kan in de praktijk anders uitvallen. Ook is de prijs afhankelijk van jouw type dak, plat of schuin.

Rekenvoorbeeld 6 zonnepanelen 330 wp 

Aanschafprijs (all-in prijs)        €2.900
Je ontvangt de btw terug          €503
Eenmalige kosten Belastingdienst 
€40
Netto systeemprijs                      €2.437
Besparing per jaar                      €384
Financieel rendement                13,2 %

Hiermee wekt dit gezin zo’n 35% van het eigen elektriciteitsverbruik op.

Rekenvoorbeeld 12 zonnepanelen 330 wp 

Aanschafprijs (all-in prijs)         €4.850
Je ontvangt de btw terug          €842
Eenmalige kosten aan de Belastingdienst
€80
Netto systeemprijs                      €4.008
Besparing per jaar                      €872
Financieel rendement                15,8 %

Hiermee wekt u zo’n 70% van uw eigen elektriciteitsverbruik op.

Rekenvoorbeeld 20 zonnepanelen 330 wp 

Aanschafprijs (all-in prijs)        €6.450
Je ontvangt de btw terug          €1.119
Eenmalige kosten Belastingdienst
€120
Netto systeemprijs                      €5.451
Besparing per jaar                      €1.087
Financieel rendement                16,9 %

Hiermee wekt u zo’n 98% van uw eigen elektriciteitsverbruik op.

Waar energieprijzen voor dergelijke “grijze” stroom de afgelopen jaren alleen maar zijn gestegen, dalen de prijzen voor zonnepanelen en wordt het rendement steeds beter. Hierdoor houden veel mensen na aanschaf geen energierekening meer over. Dit maakt het natuurlijk erg aantrekkelijk om de panelen aan te schaffen. Daarnaast is het sinds 2013 mogelijk om de BTW op de aanschaf terug te vorderen, dit levert een extra voordeel van 21% op.

Het aanbrengen van zonnepanelen op jouw dak geeft weinig overlast en is meestal binnen één dag klaar. Soms is het nodig om extra werkzaamheden uit te voeren zoals het aanleggen van een nieuwe groepenkast of een kabel door het huis. Dit zal zoveel mogelijk van te voren worden aangegeven.

De leveranciers

Er wordt voor iedere inkoopactie een uitvoerende leverancier geselecteerd. Hierbij wordt gekeken naar tientallen punten, waaronder: de aantoonbare ervaring, de solvabiliteit van de onderneming, de kwaliteit van de onderdelen, en natuurlijk de prijzen die de leverancier offreert.