Houd warmte binnen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert veel op. De besparing is groot, de kosten zijn in verhouding laag en het wooncomfort stijgt. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning en het toe te passen isolatiemateriaal. Met spouwmuurisolatie bespaar je tussen € 250,- en € 850,- per jaar op je energierekening. Gemiddeld heb je spouwmuurisolatie binnen 3 jaar terugverdiend. Wil je weten of je woning geschikt is voor spouwmuurisolatie? Lees dan verder!

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Voor een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 6 zonnepanelen (365 Wp) kun je denken aan een investering van € 4.000,-. De jaarlijkse besparing is € 680,- per jaar, afhankelijk van de ligging. De terugverdientijd is 6 jaar. Zonnepanelen gaan ruim 25 jaar mee. Je kunt dus lang profiteren van deze opbrengst. Wil je meer weten over zonnepanelen? Lees dan verder.

Isoleer je huis met isolatieglas

Het vervangen van je beglazing is een belangrijke onderhoudsmaatregel met verschillende voordelen. Isolatieglas zorgt voor minder tocht en dus een warmer, comfortabeler huis en besparen op je energierekening. Het plaatsen van isolatieglas kost voor een tussenwoning gemiddeld € 3.500,-. Als je enkel glas vervangt door isolatieglas, dan bespaar je zo’n € 290,- per jaar op je energierekening. Het nieuwe isolatieglas behoudt gemiddeld 25 jaar de kwaliteit. Vervanging van kozijnen is ook mogelijk via de inkoopactie. Wil je meer weten over isolatieglas? Lees dan verder.

Verhoog je wooncomfort met vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je energie en wordt je huis een stuk comfortabeler. Een gemiddelde investering voor vloerisolatie voor een tussenwoning kost € 1.621,- en je bespaart € 264,- per jaar op je energierekening. Vloerisolatie voorkomt eventuele vochtproblemen vanuit de kruipruimte en zorgt ervoor dat de vloer warmer zal aanvoelen. Vloerisolatie wordt aangebracht voor de rest van de levensduur van je woning. De terugverdientijd is ongeveer 11 jaar. Wil je weten of je woning geschikt is voor vloerisolatie? Lees dan verder!

Verminder je gasverbruik met een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en zorgt voor maximaal 70% gasreductie. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht naar binnen en gebruikt dit om het huis te verwarmen. Alleen voor de verwarming van het tapwater en als het heel koud is, springt de cv-ketel bij. De investeringskosten van een hybride warmtepomp kost ongeveer € 4.500,- na aftrek van de subsidie. Je bespaart € 550,- per jaar en hebt de hybride warmtepomp binnen 8 jaar terugverdiend. Als je een hybride warmtepomp combineert met zonnepanelen, heb je extra rendement. Wil je meer weten over een hybride warmtepomp? Lees dan verder!

Bespaar volop met een geïsoleerd dak

Met dakisolatie bespaar je energie en wordt je huis een stuk comfortabeler. Een gemiddelde investering voor warm dakisolatie voor een tussenwoning kost € 8.000,- en je bespaart € 600,- per jaar op je energierekening. Voor omgekeerd dakisolatie betaal je € 4.000,-. Wil je weten of je woning geschikt is voor dakisolatie? Lees dan verder!

Zo werkt de inkoopactie

Samen met verschillende gemeenten in Nederland organiseren we collectieve advies- en inkoopacties. Tijdens een inkoopactie is het voor een groep deelnemers uit dezelfde regio mogelijk om goed advies te krijgen over de duurzame oplossingen en om samen energiebesparingsmaatregelen in te kopen. Doordat je samen en lokaal inkoopt zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Zo kun je voordelig je huis verduurzamen en daarmee je energieverbruik en energiekosten verlagen.

Wil je meer weten over de inkoopactie? Lees dan verder!

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: