Welke duurzame maatregelen vallen binnen de ISDE-subsidie?

Schaf je isolatiemaatregelen, een hybride warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet aan? Dan heb je mogelijk recht op subsidie. Je kunt maximaal 15% subsidie ontvangen op de aanschaf van één maatregel, en tot 30% subsidie bij twee of meer maatregelen. 

Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen waar je uit kunt kiezen: 

Voor welke maatregelen vraagt Winst uit je woning subsidie aan?

Wanneer je via Winst uit je woning energiebesparingsmaatregelen afneemt, nemen we jouw subsidieaanvraag kosteloos uit handen*.  We vragen de subsidie voor je terug zodra de energiebesparingsmaatregel is uitgevoerd en betaald. 

*Winst uit je woning kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de eventuele toekenning van de subsidie.

Goed om te weten: niet alle maatregelen waar je subsidie voor kunt aanvragen worden ook via Winst uit je woning aangeboden. 
Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen die wij aanbieden, afhankelijk van jouw gemeente: 

Hoe verloopt het proces als Winst uit je woning de subsidie voor mij aanvraagt?

Winst uit je woning regelt gratis de subsidieaanvraag voor je, mits je de maatregelen via Winst uit je woning afneemt. Wij werken hierin samen met onze partner Simpel Subsidie. Op de Simpel Subsidie website kun je ook alvast checken op welk bedrag je waarschijnlijk aanspraak kunt maken.

Meld je aan voor de actie in jouw gemeente

Bekijk of jouw gemeente met Winst uit je woning een actie organiseert en meld je vrijblijvend aan, dan helpen we je gratis bij je ISDE-subsidieaanvraag.

Wat moet ik aanleveren voor mijn subsidieaanvraag?

Om jouw aanvraag bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) in te dienen heb je de volgende documenten nodig:

Voor het aanvragen van de subsidie is het belangrijk dat je foto’s maakt van de werkzaamheden en het type isolatiemateriaal of warmtepomp. Maak ten minste één foto per maatregel. Zo wordt je aanvraag sneller in behandeling genomen door de RVO.

Je vindt de meldcode van de warmtepomp of de isolatiemaatregel die je hebt gekocht terug op je factuur, maar je kunt deze ook opvragen bij de uitvoerder (of installateur). In sommige gevallen vind je de meldcode in de offerte. De meldcode begint met de letters ‘KA’ en bevat vijf cijfers.

Je ontvangt de factuur van de uitvoerder (of installateur) nadat de klus is uitgevoerd.

Dit kan een afschrift van je internetbankieren, digitale foto, scan of schermprint (printscreen) zijn.

Stappenplan subsidie aanvraag via Winst uit je woning

Heb je de aanvraag nog niet afgerond, en ga je akkoord met nog een maatregel die in aanmerking komt voor subsidie? Dan updaten wij de aanvraag bij Simpel Subsidie en informeren we je.

Nieuwe subsidieregels in 2023

De ISDE-subsidieregeling is nog aantrekkelijker geworden. Je ontvangt nu niet alleen subsidie als je twee isolatiemaatregelen afneemt of deze combineert met een hybride warmtepomp, maar ook als je maar één isolatiemaatregel aanschaft. Hieronder vind je de bedragen per m2 zodat je kunt berekenen op ongeveer hoeveel subsidie je recht hebt. Als je alleen een isolatiemaatregel afneemt, kun je uitgaan van ongeveer de helft van de bedragen die je hieronder vindt. 

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatieglas?*

Subsidievoorwaarden 2022 Bedrag per m² Minimaal m² Maximaal m² Maximale U-waarde [W/m²K)
HR ++ glas €53 8m² 45m² 1,2
Kozijnpanelen €23     1,2
Isolerende deur €53     1,5

Triple glas

€150 8m² 45m² 0,7
Kozijnpanelen €115     0,7
Isolerende deur €150     1,0

Wil je maar 1 isolatiemaatregel afnemen? Dan ontvang je circa de helft van deze bedragen.

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatiemaatregelen?Subsidievoorwaarden 2022 Vloer Bodem Spouw Gevel Dak  
Subsidiebedrag per m² €11 €6 €8 €38  €30  
Minimaal vereiste m² 20m² 20m² 10m² 10m² 20m²  
Maximaal m² 130m² 130m² 170m² 170m² 200m²   
             

Wil je maar 1 isolatiemaatregel afnemen? Dan ontvang je circa de helft van deze bedragen.

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een hybride warmtepomp?

Je ontvangt gemiddeld €2500,- subsidie op de aanschafprijs van een hybride warmtepomp. 

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Ontvang ik ook subsidie op zonnepanelen?

Voor zonnepanelen ontvang je geen subsidie. Je hebt wel recht op 21% btw-teruggave. Klik hier voor meer informatie over de btw-teruggave

 

Lees meer over btw-teruggave

Veelgestelde vragen

Kies je voor duurzame maatregelen zoals spouwmuur- en vloerisolatie of isolatieglas, dan kun je mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de Rijksoverheid. Hiermee kun je tot wel 30% van de aanschafwaarde terugkrijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Schaf je vanuit de actie van Winst uit je woning duurzame maatregelen aan die in aanmerking komen voor subsidie, dan kunnen wij kosteloos de subsidieaanvraag verzorgen. Hiervoor werken we samen met onze partner Simpel Subsidie. Nadat je bent aangemeld via de website van Winst uit je woning, zullen wij je gratis aanmelden bij onze partner Simpel Subsidie. Zodra de aanvraag gestart kan worden, zul je van ons een mail ontvangen. Heb je de subsidieaanvraag nog niet afgerond, en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Koop je duurzame maatregelen via een actie van Winst uit je woning, en komen deze maatregelen in aanmerking voor de ISDE-subsidie? Dan regelen* wij jouw ISDE-subsidieaanvraag. De subsidie wordt aangevraagd via onze partner Simpel Subsidie. Zij hebben veel ervaring met het aanvragen van subsidie en als klant van Winst uit je woning kun je gratis gebruik maken van deze subsidieservice. Nadat je bent aangemeld via de website voor één van onze acties voor maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie, melden wij je aan bij onze partner Simpel Subsidie. Zodra je kunt starten met de aanvraag, informeren wij je hierover via de mail. Via je eigen klantomgeving kun je vervolgens je aanvraag inzien en afronden. Nadat Simpel Subsidie alle gegevens heeft ontvangen, zullen zij de aanvraag voor je indienen bij de RVO. Binnen gemiddeld 8 weken ontvang je het subsidiebedrag op je rekening. Simpel Subsidie houdt je op de hoogte over de voortgang van je aanvraag.

*Winst uit je woning kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de eventuele toekenning van de subsidie.

Wij vragen alleen subsidie aan voor maatregelen die zijn afgenomen binnen een van onze acties. Wij vragen de subsidie niet aan als je maar één isolatiemaatregel van meerdere isolatiemaatregelen bij ons afneemt en de rest bij een andere partij. Dit geldt ook als je de isolatiemaatregel(en) bij ons afneemt en de hybride warmtepomp bij een andere partij. De subsidie voor de hybride warmtepomp vragen wij ook alleen aan als je deze via ons afneemt.

De bedragen van de ISDE-subsidie worden elk jaar vastgesteld en vind je terug op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Vraag je in 2023 subsidie aan voor één maatregel, dan kun je maximaal 15% voordeel ontvangen. Het subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen bestaat uit een vast bedrag per vierkante meter. De hoogte van de subsidie voor de hybride warmtepomp hangt af van het vermogen en energielabel. De precieze bedragen per apparaat vind je in de apparatenlijst van de RVO

De voorwaarden van de ISDE-subsidie kunnen per maatregel verschillen. Wil je goed voorbereid zijn op het indienen van je subsidieaanvraag? Bekijk dan alle voorwaarden via de website van de RVO: www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren.

Je kunt meerdere keren subsidie aanvragen voor jouw huis, maar niet meer dan één keer per maatregel. Bijvoorbeeld: eerst laat je de spouwmuren en vloer isoleren. Daarvoor vraag je subsidie aan. Vervolgens laat je isolatieglas plaatsen. Daar mag je dan weer subsidie voor aanvragen, binnen 24 maanden nadat het glas is vervangen.

Neem je één maatregel op óf na 2 april 2022, dan kun je vanaf 1 januari 2023 maximaal 15 procent subsidie ontvangen. Je kunt dus ook met terugwerkende kracht subsidie ontvangen. De subsidiebedragen bij twee (of meer) maatregelen gaan niet omlaag, dit blijft gemiddeld 30 procent. Heb je vóór 2 april 2022 één maatregel afgenomen, dan is het helaas niet mogelijk om hiervoor in 2023 subsidie aan te vragen. Goed om te weten: voor de hybride warmtepomp kun je wel los een aanvraag indienen.

Je ontvangt een vast bedrag per vierkante meter. De bedragen voor één maatregel in 2023 vind je via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Als particuliere woningeigenaar kun je helaas geen subsidie ontvangen voor zonnepanelen. Wel kun je sinds 1 januari 2023 zonnepanelen aanschaffen zonder btw te betalen. Dit betekent ook dat je geen btw meer hoeft terug te vragen.

Voor het aanvragen van de ISDE-subsidie is het van belang dat je foto’s maakt van de werkzaamheden en van het isolatiemateriaal. Dit is één van de voorwaarden van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). De foto’s worden gebruikt ter beoordeling van je aanvraag. Heb je geen foto’s gemaakt? Dan raden we aan om alsnog een foto te maken nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Heb je bijvoorbeeld spouwmuurisolatie genomen, dan kun je één of twee foto’s maken van de spouwmuur. Meestal zijn er een aantal stippen zichtbaar waar de gaten zijn geboord. Bij vloerisolatie kun je foto’s maken van het het aangebrachte materiaal, bijvoorbeeld vanuit je luik. En bij isolatieglas foto’s van het geplaatste glas, de raamstickers en de metalen binnenrand van het glas (waarop een kenmerk gegraveerd is).

In 2023 is er € 350 miljoen budget beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). De ISDE-subsidie loopt door tot 2030 en er komt jaarlijks budget bij. Er is dus voldoende subsidie beschikbaar.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: