Welke duurzame maatregelen vallen binnen de ISDE-subsidie?

Schaf je isolatiemaatregelen, een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet aan? Dan heb je mogelijk recht op subsidie. Je kunt maximaal 15% subsidie ontvangen op de aanschaf van één maatregel, en tot 30% subsidie bij twee of meer maatregelen of bij aanschaf van een warmtepomp.

Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen waar je uit kunt kiezen: 

Bij welke maatregelen helpt Winst uit je woning met mijn subsidieaanvraag?

Wanneer je via Winst uit je woning energiebesparingsmaatregelen afneemt, helpen we je gratis met jouw subsidieaanvraag in samenwerking met onze partner Simpel Subsidie*. De subsidie wordt voor je aangevraagd zodra de energiebesparingsmaatregel is uitgevoerd en betaald.  *Winst uit je woning kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de eventuele toekenning van de subsidie. Goed om te weten: niet alle maatregelen waar je subsidie voor kunt aanvragen worden ook via Winst uit je woning aangeboden. Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen die wij aanbieden, afhankelijk van jouw gemeente: 

ISDE-subsidie

Voor woningeigenaren
 

Wanneer je energiebesparingsmaatregelen aanschaft voor jouw woning, heb je in veel gevallen recht op de ISDE-subsidie.

Bij 1 maatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Kies je voor 2 of meer maatregelen, dan kun je maximaal 30% subsidie ontvangen. Voor een warmtepomp ontvang je gemiddeld ontvang je gemiddeld € 3.000,- subsidie, afhankelijk van het type warmtepomp. Schaf je maatregelen aan via een actie van Winst uit je woning? Dan helpen we je gratis met je subsidieaanvraag! 

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie, en hoeveel subsidie je exact kunt ontvangen? Lees dan verder.

SVVE-subsidie

Voor VvE’s
 

Besluit je met jouw Vereniging van Eigenaren je gebouw energiezuiniger te maken? Dan kun je gebruikmaken van de SVVE-subsidie, waarmee je voordelig energiebesparingsmaatregelen en energie-advies kunt aanschaffen. 

Bij 1 maatregel ontvang je maximaal 15% subsidie. Kies je voor 2 of meer maatregelen, dan kun je maximaal 30% subsidie ontvangen. Voor een warmtepomp ontvang je gemiddeld € 3.000,- subsidie, afhankelijk van het type warmtepomp. Je kunt de subsidie ook combineren met de VvE Energiebespaarlening.

 Wil je weten of jouw VvE gebruik kan maken van de SVVE-subsidie, en hoeveel subsidie je exact kunt ontvangen? Lees dan verder.

 

Hoe verloopt het proces als Winst uit je woning mij helpt met de subsidieaanvraag?

We starten de subsidieaanvraag gratis voor je, mits je de maatregelen via een actie van Winst uit je woning afneemt. We werken hierin samen met onze partner Simpel Subsidie. Op de Simpel Subsidie website kun je ook alvast checken op welk bedrag je waarschijnlijk aanspraak kunt maken.

Meld je aan voor de actie in jouw gemeente

Bekijk of jouw gemeente met Winst uit je woning een actie organiseert en meld je vrijblijvend aan, dan helpen we je gratis bij je ISDE-subsidieaanvraag!

Wat moet ik aanleveren voor mijn subsidieaanvraag?

Om jouw aanvraag bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) in te dienen heb je de volgende documenten nodig:

Voor het aanvragen van de subsidie is het belangrijk dat je foto’s maakt van de werkzaamheden en het type isolatiemateriaal of warmtepomp. Maak ten minste één foto per maatregel. Zo wordt je aanvraag sneller in behandeling genomen door de RVO.

Je vindt de meldcode van de warmtepomp of de isolatiemaatregel die je hebt gekocht terug op je factuur, maar je kunt deze ook opvragen bij de uitvoerder (of installateur). In sommige gevallen vind je de meldcode in de offerte. De meldcode begint met de letters ‘KA’ en bevat vijf cijfers.

Je ontvangt de factuur van de uitvoerder (of installateur) nadat de klus is uitgevoerd.

Dit kan een afschrift van je internetbankieren, digitale foto, scan of schermprint (printscreen) zijn.

Stappenplan gratis subsidieservice via Winst uit je woning

Heb je de aanvraag nog niet afgerond, en ga je akkoord met nog een maatregel binnen een actie van Winst uit je woning, die in aanmerking komt voor subsidie? Dan updaten wij de aanvraag bij Simpel Subsidie en informeren we je.

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatieglas?

SubsidievoorwaardenBedrag per m²Minimaal m²Maximaal m²Maximale U-waarde
HR ++ glas€23,-8m²45m²1,2
Kozijnpanelen€10  1,2
Isolerende deur€23  1,5
Triple glas€65*8m²45m²0,7
Kozijnpanelen€45  0,7
Isolerende deur€65,50  1,0

*Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor triple glas dien je ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van maximaal 1,5 W/m2K.

Neem je 2 isolatiemaatregelen af? Dan krijg je ongeveer het dubbele van dit bedrag.

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatiemaatregelen?

Om de aanschaf nog voordeliger te maken, krijg je van de Rijksoverheid subsidie op de kosten met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). In onderstaande tabel vind je de subsidie per m². Wij helpen je gratis met je subsidieaanvraag.

SubsidievoorwaardenVloerBodemSpouwGevelDak 
Subsidiebedrag per m²€5.50€3€4€19 €15 
Minimaal vereiste m²20m²20m²10m²10m²20m² 
Maximaal m²130m²130m²170m²170m²200m² 

Neem je 2 isolatiemaatregelen af? Dan ontvang je ongeveer het dubbele van dit bedrag.

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp?

Je ontvangt gemiddeld €2500,- subsidie op de aanschafprijs van een hybride warmtepomp. Op een all-electric ready en all-electric warmtepomp ontvang je gemiddeld € 3000,- subsidie.

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Wat zijn de voorwaarden van de ISDE-subsidie?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie of in welke gevallen je geen subsidie kunt ontvangen? De subsidie heeft een aantal voorwaarden:

Je dient de subsidie binnen 24 maanden aan te vragen nadat je jouw maatregel hebt laten uitvoeren. Deze termijn geldt alleen voor maatregelen die vanaf 1 januari 2022 zijn aangeschaft.

Er gelden minimale isolatiewaardes en oppervlaktes per maatregel. Je leest er meer over op de subsidiepagina.

Hou er rekening mee dat je geen subsidie kunt aanvragen voor:

  • Het isoleren van bijvoorbeeld een aanbouw, nieuwe verdieping of nieuwe dakkapel. Je krijgt alleen subsidie voor de huidige oppervlakte van je woning. Je kunt helaas ook geen ISDE-subsidie aanvragen voor het isoleren van een garage of schuur die je bij de woning wilt betrekken;
  • Het isoleren van een woning met een bouwjaar na 2019;
  • Maatregelen die je zelf uitvoert. De maatregel dient geplaatst te worden door een erkende uitvoerder of installateur.
  • Maatregelen waarvoor je al eerder subsidie hebt ontvangen. Je kunt maar één keer subsidie aanvragen voor een maatregel.
  • Enkel een isolerende deur. Je kunt alleen subsidie ontvangen voor een isolerende deur in combinatie met HR++ glas of Triple glas.
  • Een maatregel die geheel betaald is met de extra bijdrage die je van de gemeente hebt ontvangen. Indien je zelf een restbedrag hebt betaald, dan kun je hier mogelijk wel subsidie voor ontvangen.

De maatregelen dienen door een erkend installateur of bouwbedrijf te worden uitgevoerd. Voer je de maatregel zelf uit, dan kun je helaas geen subsidie aanvragen.

Veelgestelde vragen

Kies je voor duurzame maatregelen zoals spouwmuur- en vloerisolatie of isolatieglas, dan kun je mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de Rijksoverheid. Hiermee kun je tot wel 30% van de aanschafwaarde terugkrijgen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Koop je vanuit de actie van Winst uit je woning duurzame maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie, dan helpen we je gratis met jouw subsidieaanvraag. Hiervoor werken we samen met onze partner Simpel Subsidie. Nadat je bent aangemeld via de website van Winst uit je woning, zullen wij je gratis aanmelden bij onze partner Simpel Subsidie. Zodra je de aanvraag kunt starten, zul je van ons een mail ontvangen. Voordat je de aanvraag kunt afronden, dien je zelf een aantal gegevens te verzamelen en in te vullen. Heb je de subsidieaanvraag nog niet afgerond, en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Koop je duurzame maatregelen via een actie van Winst uit je woning, en komen deze maatregelen in aanmerking voor de ISDE-subsidie? Dan helpen we je gratis met de ISDE-subsidieaanvraag*. De subsidie wordt aangevraagd via onze partner Simpel Subsidie. Zij hebben veel ervaring met het aanvragen van de subsidie en als klant van Winst uit je woning kun je gratis gebruik maken van deze subsidieservice. Nadat je via onze website aangemeld bent voor maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie, melden wij je aan bij onze partner Simpel Subsidie. Zodra je kunt starten met de aanvraag, informeren wij je hierover via de mail. Via je eigen klantomgeving kun je vervolgens je aanvraag inzien, gegevens toevoegen en de aanvraag afronden. Nadat Simpel Subsidie alle gegevens heeft ontvangen, zullen zij de subsidie voor je aanvragen bij de RVO. Binnen gemiddeld 8 weken ontvang je het subsidiebedrag op je rekening. Simpel Subsidie houdt je op de hoogte over de voortgang van je aanvraag.

*Winst uit je woning kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de eventuele toekenning van de subsidie.

Nee, we kunnen je alleen helpen met de subsidieaanvraag voor maatregelen die je aanschaft via een actie van Winst uit je woning. Neem je een maatregel af via een andere partij, dan kunnen we je helaas niet helpen om hiervoor subsidie aan te vragen.

De bedragen van de ISDE-subsidie worden elk jaar vastgesteld en vind je terug op onze website. Vraag je in 2023 subsidie aan voor één maatregel, dan kun je maximaal 15% voordeel ontvangen. Het subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen bestaat uit een vast bedrag per vierkante meter. De hoogte van de subsidie voor de warmtepomp hangt af van het vermogen en energielabel. De precieze bedragen per warmtepomp vind je in de apparatenlijst van de RVO.

De voorwaarden van de ISDE-subsidie kunnen per maatregel verschillen. Wil je goed voorbereid zijn op het indienen van je subsidieaanvraag? Bekijk dan alle voorwaarden via de website van de RVO: www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren.

Je kunt meerdere keren subsidie aanvragen voor jouw woning, maar niet meer dan één keer per maatregel. Bijvoorbeeld: eerst laat je de spouwmuren en de vloer isoleren. Daarvoor vraag je subsidie aan. Vervolgens laat je isolatieglas plaatsen. Daar mag je opnieuw subsidie voor aanvragen, binnen 24 maanden nadat het glas is vervangen.

Neem je één maatregel op óf na 2 april 2022, dan kun je vanaf 1 januari 2023 maximaal 15% subsidie ontvangen. Het is dus niet meer nodig om minimaal twee energiebesparingsmaatregelen te nemen om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie. De subsidiebedragen bij twee (of meer) maatregelen gaan niet omlaag, dit blijft gemiddeld 30%. Heb je vóór 2 april 2022 één maatregel afgenomen, dan is het helaas niet mogelijk om hiervoor in 2023 subsidie aan te vragen. Goed om te weten: voor de warmtepomp kun je wel los een aanvraag indienen.

Je ontvangt een vast bedrag per vierkante meter. De bedragen voor één maatregel in 2023 vind je op onze website.

Als particuliere woningeigenaar kun je helaas geen subsidie ontvangen voor zonnepanelen. Wel kun je sinds 1 januari 2023 zonnepanelen aanschaffen zonder btw te betalen.

Voor het aanvragen van de ISDE-subsidie is het van belang dat je foto’s maakt van de werkzaamheden en van het isolatiemateriaal. Dit is één van de voorwaarden van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). De foto’s worden gebruikt ter beoordeling van je aanvraag. Heb je geen foto’s gemaakt? Dan raden we aan om alsnog een foto te maken nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Heb je bijvoorbeeld de spouwmuren geïsoleerd, dan kun je na afloop van de werkzaamheden één of twee foto’s maken van de spouwmuur. Meestal is er een aantal stippen zichtbaar waar de gaten zijn geboord. Bij vloerisolatie kun je foto’s maken van het aangebrachte materiaal, bijvoorbeeld vanuit je luik. En bij isolatieglas foto’s van het geplaatste isolatieglas, de raamstickers en de metalen binnenrand van het isolatieglas (waarop een kenmerk gegraveerd is).

In 2023 is er € 350 miljoen budget beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). De ISDE-subsidie loopt door tot 2030 en er komt jaarlijks budget bij. Er is dus voldoende subsidie beschikbaar.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: