Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat je vloer minder koud aanvoelt, er geen tocht meer over de vloer gaat en het minder vochtig is in huis waarmee schimmel, koude voeten en grote temperatuurwisselingen tot het verleden behoren. Het investeren in vloerisolatie kost relatief weinig en levert veel op. Een gemiddelde investering voor vloerisolatie met een oppervlakte van 50 m² kost €1.850,- en bespaart tot €230,- per jaar op je energierekening. Gemiddeld is de terugverdientijd van vloerisolatie rond de 10 jaar.

Heb je interesse in vloerisolatie? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de advies- en inkoopactie.

Vloerisolatie in het kort

In deze video legt onze collega Ozan Baygul uit wat vloerisolatie is en hoe het isoleren in zijn werk gaat.

Daarnaast kun je in de video zien hoe de uitvoerder de vloerisolatie aanbrengt.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie? 

Wanneer een kruipruimte hoog genoeg is, namelijk circa 0,5 meter, kan er vloerisolatie aangebracht worden. Vloerisolatie heeft een betere isolatiewaarden dan bodemisolatie, maar als de kruipruimte lager is dan 0,5 meter moet er bodemisolatie worden toegepast.

Vloerisolatie wordt onder de vloer aangebracht. Bodemisolatie komt als een laag in de kruipruimte te liggen en zorgt ervoor dat de lucht boven het isolatiemateriaal droog blijft. Wanneer het grondwater stijgt, zal het isolatiemateriaal mee omhoog drijven. Dit zal bijdragen aan een beter geïsoleerde kruipruimte en voorkomt muffe geurtjes. Een juiste keuze voor vloerisolatie of bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) is afhankelijk van de situatie van de kruipruimte. Onze adviseur kan je hierin adviseren.

Let op! Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend

Waarom Winst uit je woning? 

Winst uit je woning werkt met lokale partijen die verschillende isolatieproducten aanbieden. De vloer kan worden geïsoleerd met Tonzon (inclusief bodemfolie), isolatiefolie en Pur.  Als de kruipruimte* onder je huis zeer laag of erg vochtig is, is bodemisolatie het alternatief voor vloerisolatie. Voor bodemisolatie kun je kiezen uit PS chips of parels.

Alle aanbieders van producten en diensten binnen de inkoopactie van Winst uit je woning voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Winst uit je woning kijkt bij de selectie van aanbieders onder meer naar certificering en ervaring met het specifieke product. Om er zeker van te zijn dat wij jou de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden, organiseren wij een veiling. De partijen die het beste voldoen aan criteria zoals kwaliteit van afwerking, snelheid van uitvoering en klanttevredenheid winnen de veiling.

* De kruipruimte is een lage ruimte onder de vloer van de begane grond, die je bereikt door het kruipluik in de begane grondvloer te openen. Dit luik bevindt zich in woningen meestal onder de deurmat bij de voordeur. 

Wat zijn de vervolgstappen als mijn huis geschikt blijkt?

Bij interesse ontvang je altijd een inspectie aan huis door een onafhankelijke adviseur. Deze adviseur controleert of jouw vloer kan en mag worden geïsoleerd en zo ja, met welke materialen dit kan.

Wanneer jouw woning geschikt lijkt voor vloerisolatie, ontvang je een mail met een uitnodiging om een huisbezoek van een onafhankelijk adviseur in te plannen. De adviseur komt bij je langs en kijkt wat de mogelijkheden zijn bij jouw huis. Dit onderzoek kost € 29,-. Als blijkt dat jouw woning inderdaad geschikt is voor vloerisolatie, ontvang je van Winst uit je woning offertes uit naam van de geselecteerde uitvoerders.

Contact en vragen

Heb je nog vragen hebben die niet zijn beantwoord op basis van de gegevens op deze pagina? Kijk dan bij veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan staat het adviesteam voor je klaar om deze vragen te beantwoorden. Mail naar advies@winstuitjewoning.nl of bel 023 737 0514.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mijn vloerisolatie combineren met vloerverwarming?
  • Kan ik zonder een kruipruimte mijn vloer laten isoleren?
  • Wat is het verschil tussen vloer- en bodemisolatie?
  • Wat is vloerisolatie?
  • Wat zijn de risico’s van het isoleren bij een houten vloer?
  • Is Pur giftig?
  • Kan ik na het isoleren mijn kruipruimte nog in?
  • Werkt isoleren tegen vocht?
  • Wat is het verschil tussen Rd-waarde en Rc-waarde?

Start nu met besparen!