Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je energie en wordt jouw huis comfortabler. Omdat de vloer warmer is, heb je minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt vloerisolatie vochtproblemen en muffe lucht vanuit de kruipruimte van je huis. Vloerisolatie kost gemiddeld tussen de €20,- en €40,- per m2. Met vloerisolatie bespaar je jaarlijks tot €230,- op je energierekening!

Veelgestelde vragen over vloer- en bodemisolatie

Via mails, telefoontjes, chatberichten en tijdens informatieavonden krijgen wij verschillende vragen over vloerisolatie. Vaak gaat dit over de vochthuishouding in de kruipruimte, over ventilatie of over subsidiemogelijkheden. Maar ook andere vragen passeren de revue. Om je alvast op weg te helpen, hebben wij de meest gestelde vragen in een korte video voor je op een rij gezet.

Wil je weten of je in jouw huis ook van de voordelen van vloerisolatie kunt genieten? Meld je dan hier aan voor de advies- en inkoopactie.

Winst uit je woning helpt je met de keuze voor het juiste isolatietype in jouw situatie

Tijdens een inkoopactie bieden wij diverse isolatieproducten aan. Je kunt je vloer bijvoorbeeld laten isoleren met Tonzon en bodemfolie, met isolatiefolie of PUR. Als de kruipruimte* onder je huis zeer laag of erg vochtig is, is bodemisolatie het alternatief voor vloerisolatie. Voor bodemisolatie kun je kiezen uit PS chips of parels. 

Op alle vloer-en bodemisolatie zit een garantie van 10 jaar. Deze materialen verschillen in prijs, isolatiewaarde en technische toepassing. In de onderstaande tabel zie je wat de verschillen zijn zodat je een keuze kunt maken. Je kunt bij je aanmelding aangeven welk materiaal je voorkeur heeft. Let op: bij interesse ontvang je altijd een inspectie aan huis door een onafhankelijke adviseur. Deze adviseur controleert óf jouw vloer kan en mag worden geïsoleerd en zo ja, met welke materialen dit kan.

* De kruipruimte is een lage ruimte onder de vloer van de begane grond, die je bereikt door het kruipluik in de begane grondvloer te openen. Dit luik bevindt zich in woningen meestal onder de deurmat bij de voordeur. 

* Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend

Het aanbrengen van isolatie geeft weinig overlast en is meestal binnen één dag klaar

Als de gemeente waar jij woont, meedoet aan onze gezamenlijke inkoopactie, kun je ons laten weten dat je overweegt je vloer te laten isoleren. Door dit inschrijfformulier in te vullen. Wanneer jouw woning geschikt lijkt voor vloer- of bodemisolatie, ontvang je een mail met een uitnodiging om een huisbezoek met een onafhankelijke adviseur in te plannen. De adviseur komt bij je langs en kijkt wat de mogelijkheden zijn bij jouw huis. Dit onderzoek kost eenmalig €29,-. Als blijkt dat jouw woning inderdaad geschikt is voor vloerisolatie, ontvang je na het huisbezoek vrijblijvend offertes van de geselecteerde isolatiebedrijven. De uitvoerders zijn geselecteerd in een veiling op basis van kwaliteit, voorwaarden en prijs. 

Alle aanbieders van producten en diensten binnen de inkoopacties van Winst uit je woning voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Winst uit je woning kijkt bij de selectie van uitvoerders onder meer naar de certificering en ervaring van het isolatiebedrijf met het specifieke product. Om er zeker van te zijn dat wij jou de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden, organiseren wij een veiling. De partijen die het beste voldoen aan criteria zoals kwaliteit en snelheid van uitvoering en de klanttevredenheid winnen de veiling.