Bespaarplan - Winst uit je Woning

Wat is het Bespaarplan?

Het Bespaarplan geeft je de mogelijkheid om inzicht te krijgen en besparingsmogelijkheden. Wanneer je je aanmeldt voor het Bespaarplan, wordt afhankelijk van de mogelijkheden en hoe duurzaam jouw huis al is, een adviesgesprek aan huis van een onafhankelijk adviseur gepland. De adviseur brengt jouw situatie in kaart en legt vervolgens de mogelijkheden vast in een Bespaarplan. Hierin worden jouw wensen meegenomen en de mogelijkheden voor duurzame oplossingen in je woning, zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, isolatieglas, spouwmuurisolatie en warmtepompen.

Goed om te weten: per gemeente is een maximaal aantal Bespaarplannen beschikbaar en je kunt je alleen aanmelden als je hierover een brief of mail hebt gehad vanuit jouw gemeente.

Vind jouw gemeentepagina

Zoek op je gemeentenaam en kijk of er Bespaarplannen beschikbaar zijn

Hoe werkt het Bespaarplan?

Wanneer er nog adviezen beschikbaar zijn binnen je gemeente én je hierover persoonlijk bericht hebt gehad, kun je je aanmelden. Dan heb je de mogelijkheid om een adviesgesprek aan huis te plannen van een onafhankelijk adviseur. 

In het adviesgesprek bespreek je jouw woonsituatie, het energieverbruik, jouw wensen en de duurzame oplossingen waarin je geïnteresseerd bent. Daarna ontvang je jouw Bespaarplan per mail, inclusief op maat gemaakte offertes. Dit is vrijblijvend, je kiest zelf met welke offertes je akkoord gaat en wanneer je de maatregelen wil laten uitvoeren. 

Doordat er lokale inkoopacties gekoppeld zijn aan de adviezen, zijn voor jou op maat gemaakte offertes meteen beschikbaar en hoef je niet langer zelf te zoeken naar een betrouwbare aanbieder met de juiste balans in prijs en kwaliteit.

Stappenplan aanvragen en uitvoeren Bespaarplan

Adviseur meet de spouwmuur op terwijl de bewoner meekijkt

Leningen en subsidie

Als je deelneemt aan de actie en voor een warmtepomp, vloerisolatie, isolatieglas en/of spouwmuurisolatie kiest, dan kun je mogelijk gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Om subsidie te kunnen krijgen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kunnen we voor je bekijken en ook voor je aanvragen. Klik voor meer informatie over de voorwaarden.

Alle duurzame oplossingen

Veelgestelde vragen

Het Bespaarplan geeft je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je persoonlijke energieverbruik en besparingsmogelijkheden. Wanneer je je aanmeldt voor het Bespaarplan, komt een onafhankelijk adviseur bij je thuis langs. De adviseur brengt in kaart waar voor jou de meeste winst te behalen valt en legt dit vast in een Bespaarplan. Hierin worden jouw wensen meegenomen en de mogelijkheden voor duurzame oplossingen in je woning, zoals vloerisolatie, zonnepanelen, isolatieglas, spouwmuurisolatie en warmtepompen.

Goed om te weten: per gemeente is een maximaal aantal Bespaarplannen beschikbaar en je kunt je alleen aanmelden als hierover een brief hebt gehad vanuit jouw gemeente.

Wanneer er nog adviezen beschikbaar zijn binnen je gemeente én je hierover persoonlijk bericht hebt gehad, kun je je aanmelden. Tijdens je aanmelding kun je direct een huisbezoek plannen met een onafhankelijk specialist wanneer het je het beste uitkomt.

Tijdens het huisbezoek bespreek je jouw energieverbruik, je wensen en de duurzame oplossingen waarin je geïnteresseerd bent. Daarna ontvang je jouw Bespaarplan per mail, inclusief op maat gemaakte offertes. Dit is vrijblijvend, je kiest zelf met welke offertes je akkoord gaat en wanneer je de maatregelen wil laten uitvoeren.

Doordat er lokale inkoopacties gekoppeld zijn aan de adviezen, zijn voor jou op maat gemaakte offertes meteen beschikbaar en hoef je niet langer zelf te zoeken naar een betrouwbare aanbieder met de juiste balans in prijs en kwaliteit.

  • Ontvang gratis advies op basis van een onafhankelijk specialist aan huis, de specialist heeft geen commercieel belang
  • Ontvang alle mogelijkheden voor duurzame oplossingen en offertes op maat in één Bespaarplan
  • Bepaal zelf voor welke duurzame oplossingen je vervolgstappen wil gaan zetten

Liever iemand spreken?

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil graag iemand spreken? Dat kan! Je kunt ons altijd een mail sturen, daarnaast zijn we op kantooruren telefonisch of via de chat bereikbaar.

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.30

Veelgestelde vragen

Koop je vanuit de actie van Winst uit je woning duurzame maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie, dan helpen we je gratis met jouw subsidieaanvraag. Hiervoor werken we samen met onze partner Simpel Subsidie. Nadat je bent aangemeld via de website van Winst uit je woning, zullen wij je gratis aanmelden bij onze partner Simpel Subsidie. Zodra je de aanvraag kunt starten, zul je van ons een mail ontvangen. Voordat je de aanvraag kunt afronden, dien je zelf een aantal gegevens te verzamelen en in te vullen. Heb je de subsidieaanvraag nog niet afgerond, en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Kies je voor duurzame maatregelen zoals spouwmuur- en vloerisolatie of isolatieglas, dan kun je mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de Rijksoverheid. Hiermee kun je tot wel 30% van de aanschafwaarde terugkrijgen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Ja, wanneer je isolatieglas aanschaft en jouw glas voldoet aan de voorwaarden van de ISDE-subsidie, dan kun je tot wel 15% subsidie ontvangen. Het bedrag hangt af van het aantal m² dat je laat isoleren en of je hr++ of hr+++ glas kiest. De precieze bedragen per m² vind je via deze link. Neem je meer maatregelen af, dan kan het subsidiebedrag tot 30% oplopen.

Koop je isolatieglas vanuit een actie van Winst uit je woning, dan helpen wij gratis met je subsidieaanvraag via onze partner Simpel Subsidie.

Als particuliere woningeigenaar kun je helaas geen subsidie ontvangen voor zonnepanelen. Wel kun je sinds 1 januari 2023 zonnepanelen aanschaffen zonder btw te betalen.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

To top