Spouwmuurisolatie

Een spouw is de ruimte tussen de buitengevel en binnengevel. Bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie wordt er in feite een warmte voor de woning gecreëerd.  De isolatie zorgt ervoor dat de warmte minder snel uit de ruimte trekt en dat muren minder kou afgeven waardoor het minder tocht. Het investeren in spouwmuurisolatie kost relatief weinig en levert veel op. Een gemiddelde investering voor de spouwmuurisolatie met een oppervlakte van 50m² kost ongeveer €1450,-. Je bespaart €350,- tot €450,- per jaar op je energierekening. Gemiddeld heb je spouwmuurisolatie binnen 4 jaar terugverdiend.

Heb je interesse in spouwmuurisolatie? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de advies- en inkoopactie.

 

 

Spouwmuurisolatie
in het kort

In deze video legt onze collega Ozan Baygul uit wat spouwmuurisolatie is en hoe het isoleren van de spouw in zijn werk gaat.

Daarnaast kun je in de video zien hoe de uitvoerder de isolatie aanbrengt in de spouw.

Woningen gebouwd tussen 1930 en 1971

De meeste huizen die tussen 1930 en 1971 zijn gebouwd, hebben een spouw zonder isolatie. De spouw is een open ruimte van 4 tot 7 cm breed tussen de binnen- en buitenmuur. Tot ongeveer 1975 werd de spouw niet gevuld met isolatiemateriaal.

Vanaf 1976 wordt elke spouw geïsoleerd. Een niet geïsoleerde spouw kan vrijwel altijd goed en veilig nageïsoleerd worden. Het investeren in spouwmuurisolatie kost relatief weinig en levert veel op.

Verschillende soorten spouwmuurisolatie

Wij bieden verschillende isolatieproducten aan, namelijk EPS Parels, Minerale wol en UF-schuim. In de tabel is per soort isolatie weergegeven hoeveel energiebesparing en comfort het je zal opleveren. Daarnaast is een prijsindicatie per m² weergegeven.

stap 1

De uitvoerder boort volgens een vast patroon (over de gehele muur) kleine vulgaten in de voegen. 

stap 2

De uitvoerder vult de spouwmuren en plaatst roosters voor ventilatie van de kruipruimte.

stap 3

De uitvoerder dicht de gaten weer netjes met dezelfde kleur specie als jouw voegen. 

spouwmuurisolatie

Waarom via Winst uit je woning?

Winst uit je woning werkt met lokale partijen die verschillende isolatieproducten aanbieden. De spouw kan worden geïsoleerd net minerale wol, EPS parels en UF-schuim (na-isolatie). De partijen voor uitvoering van spouwmuurisolatie moeten beschikken over een Insula of SKG-IKOB certificering. Dit houdt in dat het werk van de isolatiebedrijven steekproefsgewijs en onaangekondigd wordt gecontroleerd door inspecteurs van de certificerende instantie. Deze inspecteurs controleren of de spouwmuur correct en conform de certificering is aangebracht.

Wanneer je woning geschikt lijkt voor spouwmuurisolatie, ontvang je een mail met een uitnodiging om een huisbezoek van een onafhankelijk adviseur in te plannen. De adviseur komt bij je langs en kijkt wat de mogelijkheden zijn bij jouw huis. Dit onderzoek kost € 29,-. Als blijkt dat jouw woning inderdaad geschikt is voor spouwmuurisolatie, ontvang je van Winst uit je woning offertes uit naam van de geselecteerde uitvoerders.

Alle aanbieders van producten en diensten binnen de inkoopactie van Winst uit je woning voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Winst uit je woning kijkt bij de selectie van aanbieders onder meer naar certificering en ervaring met het specifieke product. Om er zeker van te zijn dat wij jou de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden, organiseren wij een veiling. De partijen die het beste voldoen aan criteria zoals kwaliteit van afwerking, snelheid van uitvoering en klanttevredenheid winnen de veiling en voeren de klus uit.

Contact en vragen

Heb je nog vragen hebben die niet zijn beantwoord op basis van de gegevens op deze pagina? Kijk dan bij veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan staat het adviesteam voor je klaar om deze vragen te beantwoorden. Mail naar advies@winstuitjewoning.nl of bel 023 737 0514.

Veelgestelde vragen

  • Is het belangrijk om de spouwmuur goed te ventileren?
  • Kan ik mijn enkelsteens muur via Winst uit je woning laten isoleren?
  • Hoelang gaat het isolatiemateriaal mee?
  • Wat is het verschil tussen Minerale Wol en Eps parels?
  • Kan mijn verouderde spouwmuurisolatie verwijderd worden?
  • Wat zijn koudenbruggen?
  • Wat is een cementbaard en moet deze verwijderd worden om mijn spouwmuur te isoleren?
  • Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?
  • Mijn woning is geverfd/bestaat uit geglazuurde bakstenen. Is spouwmuurisolatie nu wel geschikt?
  • Hoe weet ik of er een rolsteiger of hoogwerker nodig is voor het isoleren van mijn spouwmuur?

Start nu met besparen!