Spouwmuurisolatie

Met spouwmuren geef je je huis een warme jas. Je woning houdt de warmte beter vast. De muren geven binnen minder kou af waardoor het minder tocht. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. Spouwmuurisolatie voor een hoekwoning bijvoorbeeld kost ongeveer €1900,-. Als je een hoekwoning hebt, bespaar je zo €400,- tot €600,- per jaar op je energierekening. Gemiddeld heb je spouwmuurisolatie binnen 4 jaar terugverdiend.

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de isolatiemaatregel die doorgaans de grootste besparing op de energierekening oplevert, zeker in verhouding tot de gemiddelde investering die je doet. Gemiddeld bespaar je zo’n € 400,- per jaar, terwijl de gemiddelde kosten rond de € 1500,- liggen. Veel woningeigenaren vragen zich dan ook af of het mogelijk is om hun spouwmuren te isoleren en, zo ja, hoe dit in zijn werk gaat. De vragen die ons het meest gesteld worden over spouwmuurisolatie hebben wij alvast voor je op een rij gezet.

Wil je weten of je in jouw huis ook van de voordelen van spouwmuurisolatie kunt genieten? Meld je dan hier aan voor de advies- en inkoopactie.

Woningen gebouwd tussen 1930 en 1971

De meeste huizen die tussen 1930 en 1971 zijn gebouwd, hebben een spouw zonder isolatie. De spouw is een open ruimte van 4 tot 7 cm breed tussen de binnen- en buitenmuur. Tot ongeveer 1975 werd de spouw niet gevuld met isolatiemateriaal. Vanaf 1976 wordt elke spouw geïsoleerd. Een niet geisoleerde spouw kan vrijwel altijd goed en veilig na geïsoleerd worden.

Selectie van het juiste isolatiesysteem

Wij bieden verschillende isolatieproducten aan. Je kunt de spouw laten isoleren met minerale wol of EPS parels. Beide muurisolatiematerialen hebben een ISSO-kwaliteitsverklaring en krijgen dan ook een garantie van 10 jaar. Deze twee isolatieproducten verschillen in technische toepassing. Je kunt bij je aanmelding aangeven welk materiaal je voorkeur heeft. Let op: bij interesse ontvang je altijd een inspectie aan huis door een onafhankelijke adviseur. Deze adviseur controleert óf jouw spouwmuren geïsoleerd kunnen en mogen worden en zo ja, met welk materiaal dit kan.

stap 1

De uitvoerder boort volgens een vast patroon (over de gehele muur) kleine vulgaten in de voegen. 

stap 2

De uitvoerder vult de spouwmuren en plaatst roosters voor ventilatie van de kruipruimte.

stap 3

De uitvoerder dicht de gaten weer netjes met dezelfde kleur specie als jouw voegen. 

Jouw spouwmuren laten isoleren via Winst uit je woning

Alle spouwmuur isolatiebedrijven via Winst uit je woning zijn gecertificeerd bij Insula of IKOB-BKB. Dit houdt in dat het werk van de isolatiebedrijven steekproefsgewijs en onaangekondigd wordt gecontroleerd door inspecteurs van de certificerende instantie. Deze inspecteurs controleren of de spouwmuur correct en conform de certificering is aangebracht.

Als de gemeente waar jij woont, meedoet aan onze gezamenlijke inkoopactie, kun je ons laten weten dat je overweegt je spouwmuren te laten isoleren. Door hier je gegevens in te vullen. Wanneer jouw woning geschikt lijkt voor spouwmuur- en/of vloerisolatie, ontvang je een mail met een uitnodiging om een huisbezoek van een onafhankelijk adviseur in te plannen. De adviseur komt bij je langs en kijkt wat de mogelijkheden zijn bij jouw huis. Dit onderzoek kost € 29,-. Als blijkt dat jouw woning inderdaad geschikt is voor spouwmuur- en/of vloerisolatie, ontvang je van Winst uit je woning offertes uit naam van de geselecteerde uitvoerders.

Alle aanbieders van producten en diensten binnen de inkoopactie van Winst uit je woning voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Winst uit je woning kijkt bij de selectie van aanbieders onder meer naar certificering en ervaring met het specifieke product. Om er zeker van te zijn dat wij jou de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden, organiseren wij een veiling. De partijen die het beste voldoen aan criteria zoals kwaliteit van afwerking, snelheid van uitvoering en klanttevredenheid winnen de veiling.