Haal winst uit je woning in
gemeente Elburg

Steeds meer woningeigenaren kiezen er voor hun woning te verduurzamen via de acties van Winst uit je woning. Dat scheelt je tijd en uitzoekwerk. Wil je ook flink besparen op je energierekening? We helpen je daar in samenwerking met gemeente Elburg graag bij. Doe je ook mee?

Doe mee met de zonnepanelenactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Meedoen werkt zo:

Goed om te weten:

Bespaar op je energierekening met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Je bespaart daarmee gemiddeld € 450,- tot € 1350,- per jaar op je energierekening. Zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Wil je meer weten over zonnepanelen? Lees dan verder op onze duurzame maatregelen pagina.

Je kunt je niet meer aanmelden voor de zonnepanelenactie!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de zonnepanelenactie. Tijdens deze actie kon je zonnepanelen aanschaffen voor een scherpe prijs.

We willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

Kom naar de online informatieavond

23 oktober 19:30

Webinar (online)

Op maandag 23 oktober om 19:30 uur organiseert Winst uit je woning speciaal voor deze zonnepanelenactie een online informatieavond. Tijdens de informatieavond kom je meer te weten over de inkoopactie, zonnepanelen en leningen. Je kunt bovendien al je vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Sluit je ook aan?

Kijk de online informatieavond terug

Informatieavond

Heb je de informatieavond gemist?

Op maandag 23 oktober organiseerde Winst uit je woning een online informatieavond speciaal voor de zonnepanelenactie. Tijdens de informatieavond werd alles verteld over de inkoopactie, zonnepanelen en leningen. Heb je de informatieavond gemist of wil je de informatie nog eens terugzien? Kijk dan hier

Waarom meedoen met de zonnepanelenactie van Winst uit je woning?

Eén aanspreekpunt

Je wordt begeleid van aanmelding tot en met uitvoering.

Strenge eisen  

Alle installateurs zijn voor je vergeleken en voldoen aan strenge eisen.

Juiste prijs/kwaliteit

Door gezamenlijk in te kopen krijg je een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteitverhouding.

Tijdwinst

Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan. Dat bespaart je geld en uitzoekwerk.

Extra financieringsmogelijkheden om je zonnepanelen te betalen

Lening of hypotheek

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget hebt om energiebesparingsmaatregelen te kopen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. 

De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. Met de Energiebespaarlening financier je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning.

Sommige gemeenten bieden ook nog andere leningen aan, zoals de Duurzaamheidslening en de Stimuleringslening. Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te betalen.

Gemeentelijke lening

Wil je je woning verduurzamen met zonnepanelen, maar heb je nog niet voldoende budget? Gemeente Elburg stelt een extra lening beschikbaar voor de inwoners die hun woning willen verduurzamen. Met de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’ financier je zonnepanelen tegen een aantrekkelijke rente 

Goed om te weten: de aanvraag voor de lening doe je eerst bij de gemeente. Voldoe je aan de voorwaarden, dan ontvang je een brief met een toewijzing. Met de brief kun je vervolgens de lening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). 

Veelgestelde vragen

  • Stap 1. Je meldt je hier gratis en vrijblijvend aan.
  • Stap 2. We controleren je aanmelding en bellen je bij vragen.
  • Stap 3. Je ontvangt advies en een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen op maat per e-mail.
  • Stap 4. Je bepaalt in overleg met de installateur wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen!

●  Winst uit je woning organiseert al sinds 2010 inkoopacties samen met zo’n 100 gemeenten.

●  Ruim 170.000 mensen deden mee, ze gaven het aanbod en de dienstverlening een 8,7.

●  Door samen energiebesparingsmaatregelen in te kopen, krijg je een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat. 

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

●  Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

De levensduur van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 25 jaar. De centrale omvormer gaat gemiddeld 12 jaar mee. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Dit maakt zonnepanelen een goede en duurzame investering, waar je lang plezier van hebt. Met de zonne-energie van eigen dak bespaar je flink op je energierekening.

De energieleverancier is wettelijk verplicht de stroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met de stroom die je afneemt. Dit noemen we salderen. Alleen over je netto verbruik betaal je verbruikskosten, energiebelasting en btw. Afgenomen stroom minus teruggeleverde stroom.

Voor woningeigenaren met zonnepanelen is er een salderingsregeling mogelijk. Als je meer stroom opwekt met je zonnepanelen dan je zelf verbruikt, kun je het overgebleven gedeelte terugleveren aan het openbare net en gebruik maken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Aan het einde van het jaar verreken je de energie die je hebt teruggeleverd met de energie die je hebt verbruikt op de momenten dat je meer energie nodig had dan dat je zelf hebt opgewekt. Dit heet salderen. Overproductie valt niet onder het salderen. Hiervoor ontvang je een vergoeding op basis van een teruglevertarief. Dit verschilt per leverancier.

Als de plannen van de overheid doorgaan, kan vanaf 2025 ieder jaar 9% minder gesaldeerd worden totdat dit in 2031 wordt stopgezet. Je kunt minder afhankelijk worden van de huidige saldeerregeling door tegen die tijd een accu aan te schaffen; of door je stroom slim te verbruiken, bijvoorbeeld door je wasmachine aan te zetten wanneer de zon schijnt.

Een zonnesysteem bestaat in de basis uit zonnepanelen, een omvormer en een aansluiting op het net.
Bevestigingsmaterialen en bekabeling zijn nodig voor de installatie. Met een monitoringssysteem kun je de werking en opbrengst monitoren.

In principe installeren de teams meerdere systemen in één dag. In de meeste gevallen zal het dus een halve dag in beslag nemen, dit zal altijd gecommuniceerd worden met jou.

  • Het aanbrengen van zonnepanelen op jouw dak is meestal binnen één dag klaar.
  • Na de installatie werkt het systeem direct en heb je er bijna geen omkijken meer naar.
  • Je betaalt geen btw over zonnepanelen.
  • Met zonnepanelen wek jij je eigen energie op, waardoor je bespaart op je energierekening.
  • Zonnepanelen gaan 25 jaar lang mee. Daarna blijft de werking vaak nog meer dan 80%.
  • Je draagt bij aan een beter milieu, doordat je groene energie verbruikt.

Als particuliere woningeigenaar kun je helaas geen subsidie ontvangen voor zonnepanelen. Wel kun je sinds 1 januari 2023 zonnepanelen aanschaffen zonder btw te betalen.

In samenwerking met gemeente Elburg

‘Voor een duurzame toekomst moeten we sámen aan de slag. Voor onze kinderen, onze kleinkinderen en voor onszelf. Van kleine tot grote maatregelen; iedereen kan een steentje bijdragen. Het verduurzamen van je woning is zo’n mooie stap. En door te kiezen voor groene energie draag je niet alleen bij aan een beter milieu; je bespaart ook direct op je eigen energierekening. Om het woningeigenaren makkelijker te maken, ondersteunt gemeente Elburg hier graag bij.’

– Gemeente Elburg

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wegens een technische storing zijn wij momenteel helaas slecht bereikbaar. Stuur een mail naar info@winstuitjewoning.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Excuses voor het ongemak.