Warmtefonds

De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. De lening is beschikbaar in heel Nederland. Met vragen kun je terecht bij het Warmtefonds via telefoonnummer 088- 60 69 700 of vul het contactformulier in.

Voorwaarden

De Duurzaamheidslening

Verschillende gemeenten stimuleren in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning financiert.

Voorwaarden

Bekijk jouw mogelijkheden met de financieringschecker

Wil je meer weten over het geschatte maandbedrag en rendement op je energierekening? Maak dan gebruik van de financieringschecker. Op basis van de door jou ingevulde gegevens, ontvang je een berekening met het geschatte maandbedrag en geschatte rendement op je energierekening. Om een goede inschatting te kunnen maken is het belangrijk dat je een recente offerte van ons hebt gekregen voor de energiebesparingsmaatregelen waarvoor je financiering zou willen hebben. Deze offertes ontvang je door je aan te melden voor de inkoopactie.

Financier de verduurzaming van je woning met je hypotheek

Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te financieren. Dit kan op twee manieren. Ten eerste kun je onderhands verhogen. Dit houdt in dat als je hypotheek bij de notaris hoger staat dan wat je nu leent, je de hypotheek kunt verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat. Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor moet je naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken.

Je kunt de hypotheek alleen verhogen als je woning overwaarde heeft.

Je hypotheek mag na verhoging niet meer zijn dan 100% van de waarde van je woning.

De rente voor de hypotheek is lager dan van een lening.

Je betaalt vaak bijkomende kosten, zoals advies- en taxatiekosten.

Leningen van je gemeente

Er zijn ook gemeenten die zelf leningen aanbieden. Ben je benieuwd of dit ook voor jouw gemeente geldt? Kijk dan op de gemeentepagina. Veelgestelde vragen

De Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. De lening is beschikbaar in heel Nederland.

De Duurzaamheidslening
Verschillende gemeenten stimuleren in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning financiert. Zo woon je energiezuiniger, comfortabeler én draag je bij aan een beter milieu.

Energiebespaarlening

 • Je moet eigenaar en bewoner zijn van de woning
 • Je leent minimaal € 2.500,- en maximaal € 65.000,-
 • De lening heeft een looptijd van minimaal 7 en maximaal 20 jaar. De mogelijke looptijd(en) zijn afhankelijk van het geleende bedrag
 • Het geld kan uitsluitend gebruikt worden voor energiebesparende maatregelen Let op: Je kunt maximaal 75% van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De overige 25% moet je investeren in andere maatregelen
 • Je bent jonger dan 75 jaar
 • Hoeveel je kunt lenen hangt onder meer af van je inkomen

Duurzaamheidslening

 • Je bent de eigenaar van een woning in een gemeente waar de lening beschikbaar is
 • Je leent een bedrag tussen de € 2.500,- en € 25.000,-
 • De looptijd van de lening varieert van 10 jaar tot 15 jaar
 • Je doorstaat de toets kredietwaardigheid van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn)
 • De hoogte van de rente wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag (actuele rentetarieven)
 • Je kunt te allen tijde boetevrij aflossen
 • Je betaalt geen afsluitkosten
 • Je bent minimaal 18 jaar en maximaal 75 jaar oud op het moment van aanvragen

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen.

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: