Energiebespaarlening van Warmtefonds

De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. Het Nationaal Warmtefonds is opgericht op verzoek van de Rijksoverheid. De lening is beschikbaar in heel Nederland. Met vragen kun je terecht bij het Warmtefonds via telefoonnummer 088- 60 69 700 of vul het contactformulier in.

Voorwaarden

Energiebespaarlening met combinatielening

Heb je onvoldoende leencapaciteit om een reguliere Energiebespaarlening af te sluiten? Wellicht is het dan een optie om een Energiebespaarlening met combinatielening af te sluiten. Met vragen kun je terecht bij het Warmtefonds via telefoonnummer 088- 60 69 700 of vul het contactformulier in.

Voorwaarden

Stimuleringsregeling

Verschillende gemeenten stimuleren in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Stimuleringslening aan. De Stimuleringslening is een lening tegen een extra goedkoop rentetarief van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Voorwaarden

De Duurzaamheidslening

Verschillende gemeenten stimuleren in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning financiert.

Voorwaarden

Bekijk jouw mogelijkheden met de financieringschecker

Wil je meer weten over het geschatte maandbedrag en rendement op je energierekening? Maak dan gebruik van de financieringschecker. Op basis van de door jou ingevulde gegevens, ontvang je een berekening met het geschatte maandbedrag en geschatte rendement op je energierekening. Om een goede inschatting te kunnen maken is het belangrijk dat je een recente offerte van ons hebt gekregen voor de energiebesparingsmaatregelen waarvoor je financiering zou willen hebben. Deze offertes ontvang je door je aan te melden voor de inkoopactie.

Financier de verduurzaming van je woning met je hypotheek

Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te financieren. Dit kan op twee manieren. Ten eerste kun je onderhands verhogen. Dit houdt in dat als je hypotheek bij de notaris hoger staat dan wat je nu leent, je de hypotheek kunt verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat. Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor moet je naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. 

Je kunt de hypotheek alleen verhogen als je woning overwaarde heeft.

Je hypotheek mag na verhoging niet meer zijn dan 100% van de waarde van je woning.

De rente voor de hypotheek is meestal lager dan van een lening.

Je betaalt vaak bijkomende kosten, zoals advies- en taxatiekosten.

Leningen van je gemeente

Er zijn ook gemeenten die zelf leningen aanbieden. Ben je benieuwd of dit ook voor jouw gemeente geldt? Kijk dan op de gemeentepagina. Veelgestelde vragen

De Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. De lening is beschikbaar in heel Nederland.

De Duurzaamheidslening
Verschillende gemeenten stimuleren in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning financiert. Zo woon je energiezuiniger, comfortabeler én draag je bij aan een beter milieu.

Energiebespaarlening

  • Je moet eigenaar en bewoner zijn van de woning
  • Je hebt geen negatieve BKR-notering hebben
  • Het minimumbedrag is € 1000,-
  • Het totale bedrag dat je leent mag niet meer zijn dan € 25.000,-
  • Voor leningen met een looptijd van 20 jaar is een warmtepomp kopen alleen mogelijk als de prijs niet hoger is dan 33% van het leenbedrag.

Duurzaamheidslening

  • Je hebt een toewijzingsbrief van de gemeente
  • Je bent de eigenaar en bewoner van de bestaande woning
  • Het minimumbedrag is € 5000,- en het het maximumbedrag € 15.000,-
  • Je bent jonger dan 75 jaar

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: