Lening - Winst uit je Woning

Energiebespaarlening van Warmtefonds

De Energiebespaarlening is een lening waarmee Het Nationaal Warmtefonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. Het Nationaal Warmtefonds is opgericht op verzoek van de Rijksoverheid. De lening is beschikbaar in heel Nederland. Met vragen kun je terecht bij het Warmtefonds via telefoonnummer 088- 60 69 700 of vul het contactformulier in.

Voorwaarden

Energiebespaarlening met combinatielening

Heb je onvoldoende leencapaciteit om een reguliere Energiebespaarlening af te sluiten? Wellicht is het dan een optie om een Energiebespaarlening met combinatielening af te sluiten. Met vragen kun je terecht bij het Warmtefonds via telefoonnummer 088- 60 69 700 of vul het contactformulier in.

Voorwaarden

Stimuleringsregeling

Verschillende gemeenten stimuleren in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Stimuleringslening aan. De Stimuleringslening is een lening tegen een extra goedkoop rentetarief van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Voorwaarden

De Duurzaamheidslening

Verschillende gemeenten stimuleren in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning financiert.

Voorwaarden

Bekijk jouw mogelijkheden met de financieringschecker

Wil je meer weten over het geschatte maandbedrag en rendement op je energierekening? Maak dan gebruik van de financieringschecker. Op basis van de door jou ingevulde gegevens, ontvang je een berekening met het geschatte maandbedrag en geschatte rendement op je energierekening. Om een goede inschatting te kunnen maken is het belangrijk dat je een recente offerte van ons hebt gekregen voor de energiebesparingsmaatregelen waarvoor je financiering zou willen hebben. Deze offertes ontvang je door je aan te melden voor de inkoopactie.

Financier de verduurzaming van je woning met je hypotheek

Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te financieren. Dit kan op twee manieren. Ten eerste kun je onderhands verhogen. Dit houdt in dat als je hypotheek bij de notaris hoger staat dan wat je nu leent, je de hypotheek kunt verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat. Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor moet je naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. 

Je kunt de hypotheek alleen verhogen als je woning overwaarde heeft.

Je hypotheek mag na verhoging niet meer zijn dan 100% van de waarde van je woning.

De rente voor de hypotheek is meestal lager dan van een lening.

Je betaalt vaak bijkomende kosten, zoals advies- en taxatiekosten.

Leningen van je gemeente

Er zijn ook gemeenten die zelf leningen aanbieden. Ben je benieuwd of dit ook voor jouw gemeente geldt? Kijk dan op de gemeentepagina. Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te financieren:

  • Met de landelijke ISDE-subsidie ontvang je in veel gevallen een deel van de aanschafkosten voor je verduurzaming terug. Bij twee maatregelen kun je tot 30% subsidie krijgen. Sommige gemeenten bieden eigen subsidies aan. Op de actiepagina van de gemeente zie je terug welke subsidies er zijn.
  • Je kunt een lening afsluiten, bijvoorbeeld de Energiebespaarlening van Nationaal Warmtefonds. Dit is een gunstige lening waarbij je, afhankelijk van je gezamenlijk inkomen, zelfs rentevrij kunt aflossen. 
  • Sommige gemeenten bieden ook andere soorten leningen aan, zoals de Duurzaamheidslening of de Stimuleringslening. Op de actiepagina van je gemeente zie je terug welke leningen er zijn. 
  • Je kunt energiebesparende maatregelen ook meefinancieren in je hypotheek, bijvoorbeeld door je hypotheek onderhands te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten. .
  • Je kunt een consumptief krediet afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zijn.

Wanneer je niet voldoende budget hebt voor energiebesparende maatregelen, dan kan een lening toch uitkomst bieden. Doordat je energiekosten omlaag gaan, kun je de kosten terugverdienen. Er zijn verschillende betrouwbare leningen, zoals de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Dit fonds is opgericht op initiatief van de overheid. Ook bieden sommige gemeenten een lening aan via Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), zoals de Stimuleringslening of Duurzaamheidslening. SVn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. 

Het Warmtefonds biedt verantwoorde en betaalbare financiering voor de verduurzaming van huizen en gebouwen van eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaars en scholen. Het Warmtefonds is opgericht in 2013 (toen als Nationaal Energiebespaarfonds) op initiatief van de Rijksoverheid.

De Energiebespaarlening is een gunstige lening van Nationaal Warmtefonds. Met de lening kun je energiebesparende maatregelen financieren tegen een aantrekkelijke rente en zonder verborgen kosten. Ook wanneer je niet genoeg leenruimte hebt of ouder bent dan 75 jaar. De Energiebespaarlening heeft een aantal voorwaarden, waaronder: 

  • Je moet eigenaar en bewoner zijn van de woning die je wilt verduurzamen
  • Je kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 27.000 lenen. 
  • Is je gezamenlijk verzamelinkomen lager dan € 60.000, dan betaal je mogelijk 0% rente.

Meer informatie over de voorwaarden? Bekijk dan deze uitgebreide toelichting met voorbeelden.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

To top