De Energiebespaardienst succesvol langs wijken in Maassluis: Verwachte besparing van 28.005 CO₂ - Winst uit je Woning

De Energiebespaardienst succesvol langs wijken in Maassluis: Verwachte besparing van 28.005 CO₂

Afgelopen zomer is de Energiebespaardienst van deur tot deur gegaan in verschillende wijken van Maassluis. Tijdens deze actie helpen de professionele energiecoaches bewoners met het besparen op hun energierekening door een paar aanpassingen. Dit doen zij bijvoorbeeld door advies te geven om de temperatuur van de cv-ketel te verlagen, én tegelijkertijd radiatorfolie of tochtstrips te plaatsen. Ook geven zij de bewoner een waardebon, waarmee bewoners nog meer kleine energiebesparende maatregelen kunnen kopen. Met deze aanpassingen besparen bewoners gemiddeld tot € 250,- per jaar op de energierekening.

Blij dat we zijn langsgekomen

Dit was de eerste keer dat de Energiebespaardienst ingezet werd. Voor deze pilot schreven we 401 huishoudens aan. 111 huishoudens zijn geholpen door de energiebespaarcoaches. Niet iedere bewoner dacht die hulp nodig te hebben: “Ik zag die brief en ik dacht, dit heb ik niet nodig. Maar ik ben toch erg blij dat jullie zijn langsgekomen.” Juist door langs de deuren te gaan en ook binnen te komen en daar direct besparingsmaatregelen te installeren, wordt de drempel voor het nemen van energiebesparingsmaatregelen zo laag mogelijk gemaakt.De verwachte besparing in Maassluis is 28.005 kg CO₂

In totaal hebben de energiebespaarcoaches 111 huisbezoeken gedaan, 145 vierkante meter radiatorfolie en 70 meter aan tochtstrips geplakt, 286 lampen vervangen door LED, en 17 cv-ketels verlaagd in temperatuur. In totaal betekent dit een besparing van € 27.750 per jaar op de energierekening én een besparing van 28.005 kg co2! Een mooi resultaat van een eerste actie.Dit is wat Maassluis schreef over ons

Ook de gemeente is blij met deze pilot van de Energiebespaardienst:

 “Sinds 1 juli 2022 werken wij vanuit de gemeente Maassluis samen met Winst uit je woning rondom de aanpak energiearmoede. Gezamenlijk lukt het om een aanpak vorm te geven, waarin én aandacht is voor de sociaal maatschappelijke component van energiearmoede én aandacht is voor het uitvoeren van technische besparingsmogelijkheden. Dit maakt dat Winst uit je woning naadloos past binnen onze structurele aanpak als geheel. 

We zijn heel content met de samenwerking tot nu toe. Er wordt snel geschakeld wanneer snelheid is vereist, er is veel ruimte voor onze persoonlijke behoeftes en wensen in de invulling van de aanpak, en er zit veel technische kennis en expertise.  We bevelen Winst uit je woning aan als samenwerkingspartner binnen het ontwikkelen en uitvoeren van een aanpak rondom energiearmoede.”

En dat smaakt naar meer: dit najaar gaan we langs meer dan 500 adressen in Maassluis.

Wil je als gemeente meer weten over hoe je energiearmoede kunt aanpakken?

Op 3 november vertellen wij hier meer over, en over het Nationaal Isolatieprogramma (NIP), tijdens de kennissessie. Erbij zijn? Meld je hier aan: 

Deel online

[addtoany]
To top