Energiebespaardienst - Winst uit je Woning

Wat is de Energiebespaardienst?

In samenwerking met gemeenten gaat de Energiebespaardienst langs in verschillende buurten. De energiebespaarcoaches gaan van deur-tot-deur  en geven gratis advies over hoe je direct op je energierekening kunt besparen. Samen met jou kijken ze hoe je het beste kunt besparen op de energiekosten. Ze brengen bijvoorbeeld radiatorfolie en tochtstrips mee als cadeau, ter waarde van € 50,-. Je bespaart hiermee tot € 250,- per jaar op je energierekening. De energiebespaarcoach helpt je meteen bij het installeren en plaatsen van de radiatorfolie en tochtstrips: ze nemen alles mee, dus het kost jou bijna geen moeite. Ook denken ze met je mee voor nog een paar persoonlijke tips om snel op je energiekosten te gaan besparen. 

Vind jouw gemeente

Zoek op je gemeentenaam en ontdek welke acties we organiseren in jouw gemeente

Hoe ziet een bezoek van de Energiebespaardienst eruit?

Wanneer de Energiebespaardienst actief is in jouw gemeente, zullen de energiebespaarcoaches in verschillende buurten van deur-tot-deur gaan. Je herkent de Energiebespaardienst aan de bus en kleding met ‘Energiebespaardienst’: erop. De coaches zullen bij verschillende huizen aanbellen en vragen of je interesse hebt in een gratis advies over het besparen op je energierekening. 

Energiebespaarcoach laat producten zien aan een bewoner

Zo ziet het huisbezoek van de Energiebespaardienst eruit: 

Dit is waarom verschillende gemeenten de Energiebespaardienst langs laten komen

De gasprijzen zijn recent flink gestegen en daardoor is bij veel huishoudens de energierekening ook een stuk hoger geworden. Het kabinet wil gemeenten de mogelijkheid geven haar inwoners te helpen bij het verlagen van de energierekening. Daarom is er vanuit de overheid budget beschikbaar gesteld voor gemeenten om inwoners te helpen met hun stijgende energierekening, bijvoorbeeld in de vorm van energiebespaaradvies of energiebesparende maatregelen. 

Verschillende gemeenten werken hiervoor samen met Winst uit je woning. Wij helpen de gemeente om zoveel mogelijk bewoners van bespaaradvies te voorzien. Zo zorgen we er samen direct voor dat je minder gaat betalen voor je energierekening.

Energiebespaarcoach draait een led lamp in

Wanneer komt de Energiebespaardienst langs?

De Energiebespaardienst is actief in verschillende gemeenten in Nederland. Voorafgaand aan het bezoek stuurt de gemeente een brief ter aankondiging.

Alleen wanneer je hierover een brief hebt ontvangen van de gemeente kun je een afspraak maken met een energiebespaarcoach. 

Zo kun je de Energiebespaardienst herkennen

De energiebespaarcoaches van de Energiebespaardienst zijn te herkennen aan de Energiebespaardienstbus waarmee ze in de straat rijden en aan hun kleding met 'Energiebespaardienst' erop. 

Daarnaast zullen zij zich introduceren wanneer ze bij je aanbellen. 

Welke producten neemt de Energiebespaardienst mee?

De energiebespaarcoaches nemen onder andere radiatorfolie en tochtstrips mee als cadeau, ter waarde van €50,-.

Daarnaast nemen zij ook een waardebon mee, waarmee je kleine energiebesparingsmaatregelen kunt kopen, zoals een waterbesparende douchekop of LED lampen. 

Veelgestelde vragen

Je ontvangt de brief over de Energiebespaardienst omdat je waarschijnlijk een relatief hoge energierekening hebt. Daarom kom je in aanmerking voor een gratis bezoek van een energiecoach, een initiatief vanuit de gemeente om je energieverbruik te verlagen en daarmee duurzaamheid te stimuleren.

Je komt in aanmerking voor de Energiebespaardienst wanneer je een brief van de gemeente hebt ontvangen. In deze brief staat aangegeven wanneer de bespaarcoaches van deur-tot-deur gaan in jouw buurt. Wil je zeker weten dat je thuis bent? Maak dan een afspraak met de Energiebespaardienst, dit kan via jouw gemeentepagina op onze website. Goed om te weten: dit kan alleen als je een brief hebt gehad.

Ga naar jouw gemeentepagina op de website en kijk of de Energiebespaardienst actief is in jouw gemeente. Zo ja? Dan zie je een mogelijkheid om een afspraak in te plannen. Klik op “Maak direct een afspraak”, vul jouw gegevens in en klik op een datum en dagdeel die jou het beste uitkomen. Je krijgt een bevestiging van de afspraak en de Energiebespaardienst komt op de afgesproken datum en dagdeel bij je langs.

Tijdens de aangegeven periode in de brief is de Energiebespaardienst actief bij jou in de buurt. Ze gaan van deur-tot-deur bij zoveel mogelijk adressen langs, maar je kunt de coaches aanspreken en vragen langs te komen. Om zeker te weten dat je thuis bent kun je een afspraak maken met de Energiebespaardienst via jouw gemeentepagina. Zit er geen geschikt moment bij? Neem dan contact op met onze Servicedesk op: 023 – 58 36 936. 

Tijdens het huisbezoek van de Energiebespaardienst neemt de energiecoach producten zoals tochtstrips, radiatorfolie en LED lampen mee. Daarnaast krijg je een waardebon waarmee je energiebesparende producten kunt kopen. 

Geen zorgen! Je kunt eenmalig je waardeboncode opvragen. Vul dit formulier in en we sturen je de code per mail toe.

English translation

Underneath you can find an English explanation of the activities of the Energy Savings Service.

Help with saving on your energy bill

Reduce your energy bill with free help from the Energiebespaardienst (Energy Savings Service)
This fall the Energiebespaardienst will visit you in your neighbourhood. Energiebespaarcoaches (Energy Saving Coaches) will go from door to door and are happy to visit you at home. The coach will help you find out how you can best save on energy costs. Coaches will bring radiator foil and draught excluders for free. Using these can save you up to €250,- a year on your energy bill. You will also receive a voucher which you can spend on more energy saving products.

The coach will help you install the radiator foil and draught excluders. The coaches will bring all the tools and necessities so it takes almost no effort for you. They’ll also share a few more personal tips on how you can quickly start saving on your energy costs.

How to schedule an appointment with the Energiebespaardienst
In order to make sure that you are at home when the Energy Savings Service representatives come by, make an appointment by following these steps:
1. Go to the homepage at www.energiebespaardienst.nl and enter your municipality underneath ‘Vind jouw gemeente’.
2. Read more information and click on ‘Maak direct een afspraak’ (Make an appointment)
3. Choose the date and time of day you’re going to be home
4. Put the appointment in your agenda and make sure you are home on the agreed date and time

A home visit from the Energiebespaardienst (Energy Savings Service) is free.

Who are the people behind the Energy Savings Service?
Your municipality is working hard to make the municipality more sustainable. For this sustainability campaign, we are working together with the Energy Savings Service of ‘Winst uit je woning’. Winst uit je woning has been helping residents make their homes more sustainable for more than 12 years. You can call them during office hours on 023 583 69 36 or send them an email on info@winstuitjewoning.nl.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

To top