Wat is de Energiebespaardienst?

In samenwerking met gemeenten gaat de Energiebespaardienst langs in verschillende buurten.
De energiebespaarcoaches gaan van deur-tot-deur en geven gratis advies over hoe je direct op je energierekening kunt besparen. Samen met jou kijken ze hoe je het beste kunt besparen op de energiekosten.
Ze brengen bijvoorbeeld radiatorfolie en tochtstrips mee als cadeau, ter waarde van € 50,-. Je bespaart hiermee tot € 250,- per jaar op je energierekening.

De energiebespaarcoach helpt je meteen bij het installeren en plaatsen van de radiatorfolie en tochtstrips:
ze nemen alles mee, dus het kost jou bijna geen moeite. Ook denken ze met je mee voor nog een paar persoonlijke tips om snel op je energiekosten te gaan besparen.

Vind jouw gemeente

Zoek op je gemeentenaam en ontdek welke acties we organiseren in jouw gemeente

Hoe ziet een bezoek van de Energiebespaardienst eruit?

Wanneer de Energiebespaardienst actief is in jouw gemeente, zullen de energiebespaarcoaches in verschillende buurten van deur-tot-deur gaan. Je herkent de Energiebespaardienst aan de bus en kleding met “Energiebespaardienst: erop. De coaches zullen bij verschillende huizen aanbellen en vragen of je interesse hebt in een gratis advies over het besparen op je energierekening.

Wat is een energiecoach?

Zo ziet het huisbezoek van de Energiebespaardienst eruit:

Dit is waarom verschillende gemeenten de Energiebespaardienst langs laten komen

De gasprijzen zijn recent flink gestegen en daardoor is bij veel huishoudens de energierekening ook een stuk hoger geworden. Het kabinet wil gemeenten de mogelijkheid geven haar inwoners te helpen bij het verlagen van de energierekening. Daarom is er vanuit de overheid budget beschikbaar gesteld voor gemeenten om inwoners te helpen met hun stijgende energierekening, bijvoorbeeld in de vorm van energiebespaaradvies of energiebesparende maatregelen.

Verschillende gemeenten werken hiervoor samen met Winst uit je woning. Wij helpen de gemeente om zoveel mogelijk bewoners van bespaaradvies te voorzien. Zo zorgen we er samen direct voor dat je minder gaat betalen voor je energierekening.

Wanneer komt de Energiebespaardienst langs?

De Energiebespaardienst is actief in verschillende gemeenten in Nederland. Voorafgaand aan het bezoek stuurt de gemeente een brief ter aankondiging.

Alleen wanneer je hierover een brief hebt ontvangen van de gemeente kun je een afspraak maken met een energiebespaarcoach.

Zo kun je de Energiebespaardienst herkennen

De energiebespaarcoaches van de Energiebespaardienst zijn te herkennen aan de Energiebespaardienstbus waarmee ze in de straat rijden en aan hun kleding met Energiebespaardienst erop.

Daarnaast zullen zij zich introduceren wanneer ze bij je aanbellen.

Welke producten neemt de Energiebespaardienst mee?

De energiebespaarcoaches nemen onder andere radiatorfolie en tochtstrips mee als cadeau, ter waarde van €50,-.

Daarnaast nemen zij ook een waardebon mee, waarmee je kleine energiebesparingsmaatregelen kunt kopen, zoals een waterbesparende douchekop of LED lampen.

Veelgestelde vragen

Je ontvangt de brief over de Energiebespaardienst omdat je waarschijnlijk een relatief hoge energierekening hebt. Daarom kom je in aanmerking voor een gratis bezoek van een energiecoach, een initiatief vanuit de gemeente om je energieverbruik te verlagen en daarmee duurzaamheid te stimuleren.

Tijdens het huisbezoek van de Energiebespaardienst neemt de energiecoach producten zoals tochtstrips, radiatorfolie en LED lampen mee. Daarnaast krijg je een waardebon waarmee je energiebesparende producten kunt kopen.

Je komt in aanmerking voor de Energiebespaardienst wanneer je een brief van de gemeente hebt ontvangen. In deze brief staat aangegeven wanneer de bespaarcoaches van deur-tot-deur gaan in jouw buurt. Wil je zeker weten dat je thuis bent? Maak dan een afspraak met de Energiebespaardienst, dit kan via jouw gemeentepagina op onze website. Let op: dit kan alleen als je een brief hebt gehad.

Tijdens de aangegeven periode in de brief is de Energiebespaardienst actief bij jou in de buurt. Ze gaan van deur-tot-deur bij zoveel mogelijk adressen langs, maar je kunt de coaches aanspreken en vragen langs te komen. Om zeker te weten dat je thuis bent kun je een afspraak maken met de Energiebespaardienst via jouw gemeentepagina. Zit er geen geschikt moment bij? Neem dan contact op met onze servicedesk op: 023 - 58 36 936.

We horen graag van je

Heb je als bewoner vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Woningen worden er altijd comfortabeler en zuiniger van.