Wat is een collectieve inkoopactie?

Een collectieve inkoopactie wordt georganiseerd voor een groep bewoners die hun huis voordelig wil verduurzamen door gezamenlijk een of meerdere duurzame oplossingen in te kopen. Tijdens de advies- en inkoopacties georganiseerd vanuit gemeenten en Winst uit je woning is het mogelijk om persoonlijk advies te krijgen over de voordelen, mogelijkheden en kosten voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en hybride warmtepompen van toepassing op jouw situatie.

Zo werkt een collectieve inkoopactie

Wanneer een inkoopactie wordt georganiseerd, doen wij zowel landelijk als lokaal een uitgebreide marktuitvraag bij uitvoerders van de duurzame oplossingen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. In combinatie met het aantal bewoners dat zich aanmeldt van de groep die zich hiervoor aanmeldt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.

Je kan je aanmelden wanneer de gemeente waarin je woont samen met Winst uit je woning een collectieve inkoopactie organiseert. Op de pagina van je gemeente of tijdens je aanmelding kun je zien welke duurzame oplossingen voor jou mogelijk zijn. Geef hiervoor je interesse door en krijg op maat gemaakte offertes per maatregel. Daarna beslis jij zelf of je hiermee akkoord gaat en wanneer de vervolgstappen plaatsvinden.

Duurzame oplossingen

De financieringsmogelijkheden, subsidie en btw-teruggave

Als je deelneemt aan een inkoopactie en voor een hybride warmtepomp, vloerisolatie, isolatieglas en/of spouwmuurisolatie kiest, dan kun je mogelijk gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Voor zonnepanelen kun je geen gebruik maken van een subsidie, maar kun je de btw terugvragen. Om deze subsidie te kunnen krijgen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kunnen we voor je bekijken en ook voor je aanvragen. Klik voor meer informatie over de voorwaarden.

Meld je aan voor de inkoopactie in jouw gemeente

Bekijk of jouw gemeente met Winst uit je woning een inkoopactie organiseert en meld je vrijblijvend aan.

Veelgestelde vragen

  • Stap 1. Kies welke duurzame oplossingen je wil laten uitvoeren.
  • Stap 2. Controleer of deze duurzame oplossingen worden aangeboden bij de inkoopactie. Winst uit je woning biedt isolatieglas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en een hybride warmtepomp aan.
  • Stap 3. Koop de duurzame oplossingen tijdens de inkoopactie van Winst uit je woning.
  • Stap 4. Laat de oplossingen plaatsen door onze uitvoerders en installateurs.
  • Stap 5. Wij melden je aan bij Simpel Subsidie en vragen de subsidie aan.

Mocht je aanvraag nog niet zijn afgerond en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Er zal ongeveer binnen twee weken door de uitvoerende partij contact met je worden opgenomen voor het maken van een afspraak. De uitvoerders streven er naar om de werkzaamheden vervolgens binnen 8 tot 12 weken uit te voeren.

Via ons inschrijfformulier kun je aangeven dat jouw interesse uit gaat naar zonnepanelen. Wij zullen jouw aanvraag dan controleren en doorsturen naar de zonnepanelen leverancier. Zij voorzien je van een vrijblijvende maatwerkofferte. In eerste instanatie gebeurt dit op afstand, op basis van geavanceerde satellietbeelden. Vind je de offerte interessant? Dan komen ze op bezoek om jouw dak op te meten en je verder te adviseren.

We horen graag van je

Heb je als bewoner vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Woningen worden er altijd comfortabeler en zuiniger van.