Voor welke maatregelen heb ik recht op subsidie?

Schaf je isolatiemaatregelen, een hybride warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet aan? Dan heb je mogelijk recht op subsidie. 

Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen waar je uit kunt kiezen: 

Voor welke maatregelen vraagt Winst uit je woning subsidie aan?

Wanneer je via Winst uit je woning energiebesparingsmaatregelen afneemt, nemen we op jouw verzoek de subsidieaanvraag kosteloos uit handen.  We vragen de subsidie voor je terug zodra de energiebesparingsmaatregel is uitgevoerd. 

Let op: niet alle energiebesparingsmaatregelen waar je subsidie voor kunt aanvragen worden ook via Winst uit je woning aangeboden. 

 Dit zijn de energiebesparingsmaatregelen die wij aanbieden: 

Hoe verloopt het proces als Winst uit je woning de subsidie voor mij aanvraagt?

Winst uit je woning neemt de subsidieaanvraag op verzoek gratis voor je uit handen, mits je de maatregelen via Winst uit je woning afneemt. Wij werken hierin samen met onze partner Simpel Subsidie. Op de Simpel Subsidie website kun je ook alvast checken op welk bedrag je waarschijnlijk aanspraak kunt maken.

Ook als je later nog een andere energiebesparende maatregel aanschaft via Winst uit je woning dan voegen wij deze automatisch toe. Dit kan wel enkel als de eerste aanvraag nog niet officieel bij de Rijksoverheid (RVO) is ingediend. Wacht dus niet te lang als je nog een extra duurzame oplossing overweegt.

Stappenplan subsidie aanvraag via Winst uit je woning

Mocht je aanvraag nog niet zijn afgerond en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Nieuwe subsidieregels in 2023

De ISDE-subsidieregeling is nog aantrekkelijker geworden. Je ontvangt nu niet alleen subsidie als je 2 isolatiemaatregelen afneemt of deze combineert met een hybride warmtepomp, maar ook als je maar 1 isolatiemaatregel aanschaft.

Hieronder vind je de bedragen per m2 zodat je kunt berekenen op ongeveer hoeveel subsidie je recht hebt. Als je alleen een isolatiemaatregel afneemt, kun je uitgaan van ongeveer de helft van de bedragen die je hieronder vindt.

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatieglas?*

Subsidievoorwaarden 2022 Bedrag per m² Minimaal m² Maximaal m² Maximale U-waarde [W/m²K)
HR ++ glas €53 8m² 45m² 1,2
Kozijnpanelen €23     1,2
Isolerende deur €53     1,5

Triple glas

€150 8m² 45m² 0,7
Kozijnpanelen €115     0,7
Isolerende deur €150     1,0

Wil je maar 1 isolatiemaatregel afnemen? Dan ontvang je circa de helft van deze bedragen.

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatiemaatregelen?Subsidievoorwaarden 2022 Vloer Bodem Spouw Gevel Dak  
Subsidiebedrag per m² €11 €6 €8 €38  €30  
Minimaal vereiste m² 20m² 20m² 10m² 10m² 20m²  
Maximaal m² 130m² 130m² 170m² 170m² 200m²   
             

Wil je maar 1 isolatiemaatregel afnemen? Dan ontvang je circa de helft van deze bedragen.

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een hybride warmtepomp?

Gemiddeld krijg je ongeveer €2500,- subsidie op de aanschafprijs van een hybride warmtepomp. 

Bekijk de voorwaarden van de RVO

Ontvang ik ook subsidie op zonnepanelen?

Voor zonnepanelen ontvang je geen subsidie. Je hebt wel recht op 21% btw-teruggave. Klik hier voor meer informatie over de btw-teruggave

 

Lees meer over btw-teruggave

Veelgestelde vragen

Neem je isolatiemaatregelen en/of een hybride warmtepomp af via Winst uit je woning? Dan kun je gebruik maken van onze gratis subsidieservice. Hiervoor werken we samen met Simpel Subsidie. Het aanvragen van de subsidie doe je zo:

  • Stap 1. Kies welke duurzame oplossingen je wil laten uitvoeren.
  • Stap 2. Controleer of deze duurzame oplossingen worden aangeboden bij de inkoopactie. Winst uit je woning biedt isolatieglas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en een hybride warmtepomp aan.
  • Stap 3. Koop de duurzame oplossingen tijdens de inkoopactie van Winst uit je woning.
  • Stap 4. Laat de oplossingen plaatsen door onze uitvoerders en installateurs.
  • Stap 5. Wij melden je aan bij Simpel Subsidie en vragen de subsidie gratis aan.

Mocht je aanvraag nog niet zijn afgerond en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

Bij de afname van twee of meer isolatiemaatregelen, zoals spouwmuur- en vloerisolatie of isolatieglas, kun je van de Rijksoverheid subsidie krijgen op de kosten met de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Ook kun je een isolatiemaatregel combineren met een hybride warmtepomp. Voor het plaatsen van een hybride warmtepomp geldt de subsidie ook zonder dat je een andere maatregel hoeft af te nemen en bedraagt de subsidie gemiddeld €2400,-. Bij isolatiemaatregelen hangt de subsidie af van het aantal m² dat je laat isoleren. De precieze bedragen per m² kun je vinden op deze link.

Winst uit je woning vraagt op verzoek de subsidie voor je aan nadat je, door deelname aan de inkoopactie, de maatregelen hebt laten uitvoeren.

Nee, er zijn geen subsidies voor zonnepanelen. Wel is er de btw-teruggave. Je krijgt na aanschaf van de zonnepanelen 21% btw terug van de Belastingdienst. De installateur verzorgt deze teruggave.

Let op: vanaf 1 januari 2023 wordt de btw op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief gaat dan omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Dit betekent dat je geen btw meer hoeft terug te vragen.

In 2022 is er € 228 miljoen budget beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Wij vragen alleen subsidie aan voor maatregelen die zijn afgenomen binnen de inkoopactie. Wij vragen de subsidie niet aan als je maar één isolatiemaatregel van meerdere isolatiemaatregelen bij ons afneemt en de rest bij een andere partij. Dit geldt ook als je de isolatiemaatregel(en) bij ons afneemt en de hybride warmtepomp bij een andere partij. De subsidie voor de hybride warmtepomp vragen wij ook alleen aan als je deze via ons afneemt.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: