Investeringssubsidie Duurzame Energie

Wanneer je twee isolatiemaatregelen neemt, dan kunt je mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Daarmee krijg je een deel van de kosten terug. Als je ervoor kiest om beide maatregelen via Winst uit je woning uit te voeren, dan vragen wij de subsidie voor je aan!

Wil je de aanvraag zelf doen? Dit kan via de website van de Rijksoverheid.

Voorwaarden en aanvragen

Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat je minimaal twee isolatiemaatregelen hebt laten uitvoeren. De subsidie stopt na uitputting van het budget van 84 miljoen euro. Op 1 april 2020 was er nog 78 miljoen euro beschikbaar aan subsidie. Dus: hoe sneller je jouw woning laat isoleren en de subsidie aanvraagt, des te groter de kans op subsidie. Het beschikbare subsidiebudget is zichtbaar op

Om subsidie te ontvangen, moet je wel aan bepaalde regels voldoen. Zo moet je als je een tussenwoning hebt minimaal 27m2 van je vloer laten isoleren. Als jouw vloer kleiner is, maar je isoleert wél je hele woning, dan krijg je wel gewoon de subsidie. Let op: is jouw vloer groter maar je isoleert maar een klein deel van de vloer dan ontvang je geen subsidie! In de onderstaande tabel zie je de subsidiebedragen en de minimaal te isoleren oppervlakte per type woning.

VloerBodemSpouwGlasVentilatie met wtw
Subsidie per m2 €7€4€5€35 
Min. oppervlakte tussenwoning in m227271510 
Min. oppervlakte hoekwoning in m232323312 
Min. oppervlakte vrijstaande woning in m244445015 
Installaties met een wtw rendement van 90%    €360 – €600

Kijk op www.rvo.nl voor alle voorwaarden én het beschikbare budget. 

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden verleend.

Een flink lagere energierekening tegen nóg lagere kosten

Het effect van isolatiemaatregelen op jouw energierekening is groot. Door de subsidie dalen de kosten voor het aanbrengen van de isolatie sterk. Hierdoor gaat de terugverdientijd van spouwmuurisolatie naar gemiddeld 3 jaar. De terugverdientijd van vloerisolatie daalt naar ongeveer 8 jaar. Het vervangen van enkel glas voor HR++ glas is meestal binnen 8 jaar terugverdiend.