Energie en geld besparen door samen
isolatie of zonnepanelen in te kopen

Zeker nu de energieprijzen zo hard zijn gestegen, is dit hét moment om je woning te verduurzamen. In samenwerking met de gemeente Amsterdam helpen we je daar graag bij. Doe je mee?

De gezamenlijke inkoopacties van dit moment

Speciaal voor VvE's

VvE Zonnepanelen

Wanneer je overweegt om via de VvE zonnepanelen op het gezamenlijke dak te laten plaatsen moet je best wel veel regelen. Met het complete VvE informatiepakket helpen we je snel op weg.

Je kan meedoen met deze actie als je VvE uit maximaal 7 huishoudens bestaat.

Actie loopt t/m 31 maart 2023.

Voor verhuurders

Particuliere verhuur

Verhoog de verhuurbaarheid van je huurwoning(en) door deze te isoleren. Vanaf 2030 mogen woningen met een laag energielabel niet meer verhuurd worden. 

Je kan meedoen met deze actie als je maximaal 4 grondgebonden particuliere woningen verhuurt.

Actie loopt t/m 31 januari 2023.

Voor huurders

Ben je huurder?

Dan ben je voor het isoleren van je woning vaak afhankelijk van je verhuurder. Om verhuurders te stimuleren, is de gemeente Amsterdam een inkoopactie gestart.

Met ons standaardbericht kun je jouw verhuurder vragen om mee te doen aan die inkoopactie. Dit is de eerste stap naar besparen op je energierekening.

Actie loopt t/m 31 januari 2023.

Actie is helaas afgelopen

De inkoopactie voor isolatie is afgelopen. Je kunt niet meer meedoen

Je kunt helaas niet meer meedoen met de inkoopactie.

Wil je weten of er binnenkort nog een inkoopactie start in jouw gemeente? Hou dan deze pagina in de gaten. 

In samenwerking met gemeente Amsterdam

Nederland wordt klimaatneutraal. Dat betekent onder andere dat we de overstap naar schone energie moeten maken, en tegelijkertijd energie besparen. Ook in huis. Gemeente Amsterdam wil haar inwoners daar graag bij helpen. In opdracht van de gemeente organiseert Winst uit je woning daarom de komende jaren verschillende inkoopacties voor diverse energiebesparende maatregelen.

Wat is een gezamenlijke inkoopactie?

Een inkoopactie wordt georganiseerd voor een groep bewoners die hun huis voordelig wil verduurzamen door gezamenlijk een of meerdere duurzame oplossingen in te kopen. Tijdens de advies- en inkoopacties georganiseerd vanuit gemeenten en Winst uit je woning is het mogelijk om persoonlijk advies te krijgen over de voordelen, mogelijkheden en kosten voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en hybride warmtepompen van toepassing op jouw situatie.

Zo werkt de gezamenlijke inkoopactie

Wanneer een inkoopactie wordt georganiseerd, doen wij zowel landelijk als lokaal een uitgebreide marktuitvraag bij uitvoerders van de duurzame oplossingen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. In combinatie met het aantal bewoners dat zich aanmeldt van de groep die zich hiervoor aanmeldt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.

Je kan je aanmelden wanneer de gemeente waarin je woont samen met Winst uit je woning een collectieve inkoopactie organiseert. Op de pagina van je gemeente of tijdens je aanmelding kun je zien welke duurzame oplossingen voor jou mogelijk zijn. Geef hiervoor je interesse door en krijg op maat gemaakte offertes per maatregel. Daarna beslis jij zelf of je hiermee akkoord gaat en wanneer de vervolgstappen plaatsvinden.

Veelgestelde vragen

Er is een aantal voordelen aan maatregelen aankopen via Winst uit je woning tijdens de inkoopactie van Eneco, namelijk:

●  Winst uit je woning organiseert al 12 jaar inkoopacties samen met zo’n 100 partners zoals gemeenten.

●  Ruim 170.000 mensen deden mee, ze gaven het aanbod en de dienstverlening een 8,7.

●  Door de gezamenlijke inkoopacties krijg je een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat. 

●  Indien gewenst regelt Winst uit je woning je subsidieaanvraag. 

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

●  Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

Tijdens de inkoopactie van Eneco sluit je een contract af met de uitvoerder die de isolatiemaatregel bij je komt plaatsen.

Winst uit je woning doet een uitgebreide marktuitvraag onder lokale, regionale en landelijke uitvoerders van isolatiemaatregelen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. De uitvoerder die de isolatie bij jou komt plaatsen is dus als beste uit de uitvraag gekomen op gebied van kwaliteit, service en garantie.

  1. Het team van Winst uit je woning controleert je aanmelding en belt je bij vragen.
  2. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat per e-mail. Bij interesse in zonnepanelen ontvang je een op maat gemaakte offerte per mail. Is de offerte naar wens, dan wordt er een vervolgafspraak bij je thuis met je ingepland. Tijdens de afspraak neemt de installateur de offerte en eventuele bijzonderheden met je door.
  3. Na ontvangst van de vrijblijvende offertes weet je of en hoe je het best op je energierekening kunt besparen en neem je zelf een besluit. De btw-teruggave wordt voor je geregeld.

    Let op: vanaf 1 januari 2023 wordt de btw op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief gaat dan omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Dit betekent dat je geen btw meer hoeft terug te vragen.
  4. Je bepaalt zelf wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.