Collectieve inkoopacties voor
het verduurzamen van woningen

Steeds meer woningeigenaren kiezen er voor hun woning te verduurzamen via de acties van Winst uit je woning. Dat scheelt je tijd en uitzoekwerk. Wil je ook flink besparen op je energierekening? We helpen je daar in samenwerking met gemeente Amsterdam graag bij. Doe je ook mee?

Als eerste weten wanneer er een nieuwe actie start?
Laat dan nu je e-mailadres achter!

Ben je geïnteresseerd in een van de onderstaande acties? Laat je naam en e-mailadres achter, dan sturen we je een bericht zodra de actie in jouw gemeente van start gaat. Zo ben je als eerste op de hoogte en loop je de actie niet mis!

Voornaam
Op mij is het volgende van toepassing(Vereist)
Wil je daarnaast het laatste nieuws en tips ontvangen over het verduurzamen van je woning?

De acties van dit moment

In het najaar starten we met nieuwe inkoopacties voor gemeente Amsterdam. Wil je als eerste op de hoogte blijven als de actie start? Laat dan je gegevens achter via het bovenstaande formulier.

Goed om te weten: je kunt alleen deelnemen aan de actie waarover je een brief ontvangt van de gemeente.

Huis met fietsen ervoor

Deze actie start over

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Inkoopactie isolatie, zonnepanelen en warmtepompen

Voor grondgebonden woningeigenaren

Tijdens deze inkoopactie kun je verschillende isolatiemaatregelen, zonnepanelen of warmtepompen aanschaffen. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat. 

Goed om te weten: Je kunt alleen meedoen met deze inkoopactie als je een brief ontvangt van de gemeente. In de brief lees je uit welke maatregelen je kunt kiezen voor jouw woning.

Deze actie start over

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

VvE inkoopactie: zonnepanelen en isolatie

Voor kleine (2 t/m 8 huishoudens) en middelgrote VvE’s (9 t/m 19 huishoudens)

Tijdens deze actie voor kleine en middelgrote VvE’s worden er zonnepanelen en diverse isolatiemaatregelen aangeboden. Wil je ook je VvE verduurzamen? Vraag dan op de actiepagina het informatiepakket aan. Hierin lees je hoe je in 5 eenvoudige stappen samen met je VvE energiebesparingsmaatregelen kunt aanschaffen.  

Goed om te weten: Je kunt alleen meedoen met deze inkoopactie als je een brief ontvangt van de gemeente.

De inkoopacties van dit moment

Huis met fietsen ervoor

Deze loopt tot en met 31 januari 2024

Inkoopactie isolatie, zonnepanelen en warmtepompen

Voor grondgebonden woningeigenaren

Tijdens deze inkoopactie kun je verschillende isolatiemaatregelen, zonnepanelen of warmtepompen aanschaffen. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat. 

Goed om te weten: Je kunt alleen meedoen met deze inkoopactie als je een brief hebt ontvangen van de gemeente.

Deze loopt tot en met 31 januari 2024

VvE inkoopactie: zonnepanelen en isolatie

Voor kleine (2 t/m 8 huishoudens) en middelgrote VvE’s (9 t/m 19 huishoudens)

Tijdens deze actie voor kleine en middelgrote VvE’s worden er zonnepanelen en diverse isolatiemaatregelen aangeboden. Wil je ook je VvE verduurzamen? Vraag dan nu het informatiepakket aan op de actiepagina. Hierin lees je hoe je in 5 eenvoudige stappen samen met je VvE energiebesparingsmaatregelen kunt aanschaffen.  

Goed om te weten: Je kunt alleen meedoen met deze inkoopactie als je een brief hebt ontvangen van de gemeente.

Buitenunit van een warmtepomp

Deze loopt tot en met 31 januari 2024

Inkoopactie  warmtepompen

Voor grondgebonden woningeigenaren

Tijdens deze inkoopactie kun je een warmtepomp aanschaffen. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat. 

Goed om te weten: Je kunt alleen meedoen met deze inkoopactie als je een brief hebt ontvangen van de gemeente.

Ben je geïnteresseerd in een van de bovenstaande acties?

Laat dan je naam en e-mailadres achter en wij sturen je een bericht op het moment dat de actie live gaat. Zo ben jij als eerste op de hoogte en loop je de actie niet mis!

Voornaam
Op mij is het volgende van toepassing(Vereist)
Wil je daarnaast het laatste nieuws en tips ontvangen over het verduurzamen van je woning?

In samenwerking met gemeente Amsterdam

Nederland wordt klimaatneutraal. Dat betekent onder andere dat we de overstap naar schone energie moeten maken, en tegelijkertijd energie willen besparen. Ook in huis. Gemeente Amsterdam wil haar inwoners daar graag bij helpen. In opdracht van de gemeente organiseert Winst uit je woning daarom de komende jaren verschillende inkoopacties voor diverse energiebesparende maatregelen.

Wat is een gezamenlijke inkoopactie?

Een inkoopactie wordt georganiseerd voor een groep bewoners die hun huis voordelig wil verduurzamen door gezamenlijk een of meerdere duurzame oplossingen in te kopen. Tijdens de advies- en inkoopacties georganiseerd vanuit gemeenten en Winst uit je woning is het mogelijk om persoonlijk advies te krijgen over de voordelen, mogelijkheden en kosten voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en hybride warmtepompen van toepassing op jouw situatie.

Zo werkt de gezamenlijke inkoopactie

Wanneer een inkoopactie wordt georganiseerd, doen wij zowel landelijk als lokaal een uitgebreide marktuitvraag bij uitvoerders van de duurzame oplossingen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. In combinatie met het aantal bewoners dat zich aanmeldt van de groep die zich hiervoor aanmeldt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.

Je kan je aanmelden wanneer de gemeente waarin je woont samen met Winst uit je woning een collectieve inkoopactie organiseert. Op de pagina van je gemeente of tijdens je aanmelding kun je zien welke duurzame oplossingen voor jou mogelijk zijn. Geef hiervoor je interesse door en krijg op maat gemaakte offertes per maatregel. Daarna beslis jij zelf of je hiermee akkoord gaat en wanneer de vervolgstappen plaatsvinden.

Veelgestelde vragen

Er is een aantal voordelen aan maatregelen aankopen via Winst uit je woning tijdens de inkoopactie van Eneco, namelijk:

●  Winst uit je woning organiseert al sinds 2010 inkoopacties samen met zo’n 100 partners zoals gemeenten.

●  Ruim 170.000 mensen deden mee, ze gaven het aanbod en de dienstverlening een 8,7.

●  Door samen energiebesparingsmaatregelen in te kopen, krijg je een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat. 

●  Winst uit je woning helpt je gratis met de ISDE-subsidieaanvraag. 

●  Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.

●  Je hebt vanaf je aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

Tijdens de inkoopactie van Eneco sluit je een contract af met de uitvoerder die de isolatiemaatregel bij je komt plaatsen.

Winst uit je woning doet een uitgebreide marktuitvraag onder lokale, regionale en landelijke uitvoerders van isolatiemaatregelen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. De uitvoerder die de isolatie bij jou komt plaatsen is dus als beste uit de uitvraag gekomen op gebied van kwaliteit, service en garantie.

  1. Het team van Winst uit je woning controleert je aanmelding en belt je bij vragen.
  2. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat per e-mail. Bij interesse in zonnepanelen ontvang je een op maat gemaakte offerte per mail. Is de offerte naar wens, dan wordt er een vervolgafspraak bij je thuis met je ingepland. Tijdens de afspraak neemt de installateur de offerte en eventuele bijzonderheden met je door.
  3. Na ontvangst van de vrijblijvende offertes weet je of en hoe je het best op je energierekening kunt besparen en neem je zelf een besluit.
  4. Je bepaalt in overleg met de installateur wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen.

Veelgestelde vragen

Helaas kun je je tot de einddatum aanmelden. Daarna sluit de actie en kun je je niet meer aanmelden.

Ook als de inkoopactie is afgelopen, kun je subsidie aanvragen. Daar helpen we je gratis bij! Kijk op www.winstuitjewoning.nl/subsidie voor meer informatie.

De uitvoerende partij neemt binnen drie weken nadat je akkoord bent gegaan met de offerte(s) contact met je op over de uitvoering van de werkzaamheden. Je plant dan in overleg met de uitvoerder een datum in voor de plaatsing van de maatregel.

Inkoopacties worden georganiseerd in samenwerking met gemeenten. Zodra de gemeente besluit samen te werken met Winst uit je woning, is het mogelijk dat er weer een nieuwe inkoopactie komt. Dit kunnen we niet garanderen. Zodra er een nieuwe actie start word je door de gemeente op de hoogte gebracht per post of mail.

Helaas is de actie afgelopen dus je kunt je niet meer aanmelden. De adressen worden aan ons verstrekt door de gemeente. Hier worden de brieven naartoe gestuurd, maar soms raken brieven ook onderweg kwijt door de bezorgdienst of de brief wordt verkeerd bezorgd. Hier kunnen wij helaas niets aan doen.

Met de gemeente is een bezorgdag afgesproken. Daarna is het aan de postbezorgers om de brieven te bezorgen. Soms gebeurt het dat een brief later aankomt. De actie is afgelopen, dus je kunt je helaas niet meer aanmelden. 

Koop je vanuit de actie van Winst uit je woning duurzame maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie, dan helpen we je gratis met jouw subsidieaanvraag. Hiervoor werken we samen met onze partner Simpel Subsidie. Nadat je bent aangemeld via de website van Winst uit je woning, zullen wij je gratis aanmelden bij onze partner Simpel Subsidie. Zodra je de aanvraag kunt starten, zul je van ons een mail ontvangen. Voordat je de aanvraag kunt afronden, dien je zelf een aantal gegevens te verzamelen en in te vullen. Heb je de subsidieaanvraag nog niet afgerond, en ga je akkoord met nog een maatregel waar subsidie op zit? Dan updaten wij de aanvraag en informeren we je.

In 2023 is er € 350 miljoen budget beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). De ISDE-subsidie loopt door tot 2030 en er komt jaarlijks budget bij. Er is dus voldoende subsidie beschikbaar.

Koop je duurzame maatregelen via een actie van Winst uit je woning, en komen deze maatregelen in aanmerking voor de ISDE-subsidie? Dan helpen we je gratis met de ISDE-subsidieaanvraag*. De subsidie wordt aangevraagd via onze partner Simpel Subsidie. Zij hebben veel ervaring met het aanvragen van de subsidie en als klant van Winst uit je woning kun je gratis gebruik maken van deze subsidieservice. Nadat je via onze website aangemeld bent voor maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie, melden wij je aan bij onze partner Simpel Subsidie. Zodra je kunt starten met de aanvraag, informeren wij je hierover via de mail. Via je eigen klantomgeving kun je vervolgens je aanvraag inzien, gegevens toevoegen en de aanvraag afronden. Nadat Simpel Subsidie alle gegevens heeft ontvangen, zullen zij de subsidie voor je aanvragen bij de RVO. Binnen gemiddeld 8 weken ontvang je het subsidiebedrag op je rekening. Simpel Subsidie houdt je op de hoogte over de voortgang van je aanvraag.

*Winst uit je woning kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de eventuele toekenning van de subsidie.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.