Gemeente Den Helder

De inkoopactie is helaas afgelopen. We willen alle inwoners bedanken die mee hebben gedaan aan de actie. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Je kunt je niet meer aanmelden voor de inkoopactie!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de inkoopactie. We willen alle inwoners bedanken die mee hebben gedaan. Gezamenlijk hebben we het energieverbruik verlaagd en dragen we een steentje bij aan een duurzame wereld!

Heb je je niet kunnen aanmelden? Check dan deze tips:

Doe mee met de gezamenlijke inkoopactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Zo doe je mee: 

Als je deelneemt aan de inkoopactie kun je een hybride warmtepomp en isolatiemaatregelen aanschaffen met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. We hebben de aanbieders al voor je vergeleken en doen je een aanbod dat op maat gemaakt is voor jouw woning. Dat scheelt je geld en uitzoekwerk! 

Door met een grote groep huiseigenaren in te kopen, zorgen we ervoor dat de voorwaarden goed en de prijzen scherp zijn. Aanmelden voor de gezamenlijke inkoopactie is vrijblijvend. Je weet snel wat de mogelijkheden zijn om te gaan besparen op je energierekening.

Kom ook naar een van de informatieavonden van Duurzaam Bouwloket

9 november
19:30u

Online over isolatiemaatregelen

14 november
19:30u

Online over de hybride warmtepomp

Wil je meer weten over de inkoopactie of heb je andere vragen? Kom dan naar een informatieavond! Er zijn 2 avonden die je kunt bijwonen, 1 over isolatiemaatregelen op 9 november en 1 over hybride warmtepompen op 14 november. Je komt daar uiteraard ook alles te weten over de inkoopactie, subsidies en financieringen. De informatieavonden worden gepresenteerd door Duurzaam Bouwloket.

Informatieavond

31 oktober 19:30 uur
Online

Op dinsdag 18 oktober (19:30-20:30) organiseert Winst uit je woning een online informatieavond zodat je gemakkelijk vanuit huis kunt deelnemen. Tijdens de informatieavond kom je alles te weten over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen, subsidies en financieringen.

Veelgestelde vragen

Een hybride warmtepomp zorgt voor de verwarming in je huis en haalt zijn warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp is hybride door de combinatie van een gasgestookte ketel en een elektrische warmtepomp. Als het buiten te koud is, dan schakelt de cv-ketel automatisch bij.

Een hybride warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit wordt altijd buiten op de grond of op het dak geplaatst, of wordt aan de gevel gehangen. De installateur geeft advies over welke plaats het meest geschikt is. De binnenunit is iets kleiner dan een cv-ketel en kan binnen worden geplaatst. Deze hangt de installateur vaak naast de bestaande cv-ketel, als daar ruimte voor is. De buitenunit moet minimaal 4 meter van de erfgrens af staan, wegens een maximaal toegestane aantal decibel. De maximale lengte van de leiding van de binnen- naar de buitenunit is 20 meter.

Stap 1. Je gegevens worden doorgestuurd naar onze installatiepartner. Deze neemt contact met je op via mail of telefoon om een afspraak te maken voor een (online) technische controle.

Stap 2. Tijdens de technische controle wordt bepaald welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw situatie.

Stap 3. Je ontvangt een offerte van de installateur.

Stap 4. Je gaat akkoord met de offerte.

Stap 5. Wij voegen je maatregel direct toe in je klantomgeving bij onze partner Simpel Subsidie voor de ISDE-subsidie aan je subsidieaanvraag.

Stap 6. De installateur neemt contact met je op om een afspraak te maken voor de installatie van de warmtepomp.

Stap 7. De warmtepomp wordt geïnstalleerd.

Stap 8. Is je subsidieaanvraag compleet? Dan kun je deze afronden. Bekijk de subsidiepagina voor meer informatie.

Bij het aanschaffen van een warmtepomp wordt er zowel een buitenunit als een binnenunit geplaatst. De buitenunit wordt altijd buiten geplaatst. Op basis van een intakegesprek op afstand bepaalt de uitvoerder welk plaats het meest geschikt is. De binnenunit is iets kleiner dan een cv-ketel en kan binnen worden geplaatst. Deze hangt de installateur vaak naast de bestaande cv-ketel, als daar ruimte voor is.

Voor de Remeha Elga Ace zijn de afmetingen:
– Binnenunit: h x b x d: 600 x 300 x 200 mm
– Buitenunit: h x b x d: 550 x 780 x 290mm

Voor de Intergas Daikin zijn de afmetingen:
– Binnenunit: h x b x d: 890 x 450 x 400mm
– Buitenunit: h x b x d: 735 x 832 x 400mm

Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. Door kleine gaatjes op de kruising van de voeg te boren kan het isolatiemateriaal worden ingeblazen. Daarna worden de gaatjes weer netjes op kleur dichtgemaakt. Voor verschillende producten zijn verschillende boorpatronen vastgesteld. Gecertificeerde bedrijven dienen zich hier aan te houden en dit wordt ook steekproefsgewijs getest door het certificeringsorgaan.

Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Dat kan aan de onderkant van de vloer. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aanzit, is er geen direct contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de vloer. Het effect van het isolatiemateriaal is daarom groter dan bij bodemisolatie. Dat zorgt voor warmere voeten en een lagere energierekening.

Vloerisolatie wordt aan de onderzijde van je vloer aangebracht. Door isolatiemateriaal aan te brengen tegen de onderzijde van de vloer, condenseert het vocht in de kruipruimte niet langer tegen je vloer aan. Het vocht wordt tegengehouden door het isolatiemateriaal en dit betekent dat je vocht- en schimmelproblemen effectief bestreden worden.

Het is één van de meest gehoorde en tevens ook één van de grootste misverstanden die er heerst binnen de wereld van de isolatie. Veel mensen denken dat het toepassen van vloerisolatie bij een systeem met vloerverwarming verloren geld is, maar dat is beslist niet het geval. Bij een niet geïsoleerde vloer zal er namelijk altijd een deel van de warmte die wordt opgewekt door de vloerverwarming verloren gaan. Het aanbrengen van passende vloerisolatie is dan ook zeer belangrijk.

Het glas is opgebouwd uit twee glaslagen met daartussen een speciaal edelgas (argon) dat voor de isolatie zorgt. In normaal dubbel glas zit alleen stilstaande lucht wat isolerend werkt. Bij isolatieglas is dat ongeveer 50% beter (of meer) dan dubbel glas. Dit komt omdat er gebruikt wordt gemaakt van het eerder genoemde edelgas en een extra laag coating is aangebracht waardoor de warmte nog beter bewaard blijft.

Het is zeker mogelijk om extra geluidswerend glas af te nemen. Dit kan worden meegenomen bij de eerste opmeting of het zelf invullen, maar in het gesprek met de glaszetter zijn vaak nog meer opties mogelijk. Dit kan namelijk gedaan worden door een extra folie en zo meer geluid tegen te houden maar ook door bijvoorbeeld triple glas te kiezen of vacuüm glas. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor geluidswerende ventilatieroosters die wel voor een goede binnenklimaat zorgt maar toch geluidswerend is.

Het is mogelijk om extra zonwerend glas af te nemen. In dat geval wordt er een extra folie aangebracht tussen de glaslagen die het hinderende zonlicht blokkeert.

De buitenunit van een warmtepomp kan tot 45 decibel aan geluid produceren. Dit is iets meer dan een koelkast die aanslaat. Daarom wordt van te voren altijd goed nagedacht over de locatie hiervan, zodat geen hinder wordt ervaren door jijzelf, maar ook door je buren. Verder worden geluidwerende maatregelen getroffen tegen het trillen door het dak of wand en beschikken de warmtepompen over een fluisterstand. In deze stand schakelt de verwarming eerder over op de cv-ketel en zal de warmtepomp dus niet op vol vermogen hoeven draaien. Een all-electric warmtepomp werkt niet samen met de cv-ketel. Bij deze warmtepomp is dit dus niet mogelijk.

De meeste huizen die tussen 1930 en 1971 zijn gebouwd, hebben een spouw zonder isolatie. De spouw is een open ruimte van 4 tot 7 cm breed tussen de binnen- en buitenmuur. Mocht op basis van het bouwjaar dit niet te achterhalen zijn dan kunnen de volgende factoren je hierbij helpen:
1. De makkelijkste manier om na te gaan of jouw huis een spouwmuur heeft is via de bouwplannen. Zie je een ruimte tussen de binnen- en buitenmuren? Dan wijst dat hoogstwaarschijnlijk op een spouwmuur.
2. Ga naar een deuropening en meet de dikte van de muren. Bij een dikte van 25cm of meer heb je zeker een spouw. Meet je minder dan 25cm, dan heb je ofwel geen ofwel een heel dunne spouw. Bij twijfel kan je een klein gaatje in de stenen boren. Wanneer de boor doorschiet heb je een spouwmuur. De spouw zelf moet minimaal 5 centimeter breed zijn. Met de boor of een ander lang voorwerp kan je dan de afstand meten tot het binnenblad.
3. Verluchtingsroosters en open stootvoegen in de gevel wijzen op de aanwezigheid van een luchtruimte en dus ook op de aanwezigheid van een spouwmuur.
4. De gevelstenen kunnen ook een indicatie zijn voor de aan- of afwezigheid van een spouwmuur. Heeft jouw huis een steense of volle muur, dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig. Een steense muur herken je aan de kopse stenen, stenen die dwars worden gemetseld. In het metspatroon wisselen volledige stenen en halve of kopse stenen elkaar af.

Je spouw wordt geïsoleerd met EPS Parels, Minerale Wol of UF-schuim.

Of je spouwmuur na-geïsoleerd kan worden, hangt af van de aanwezige isolatielaag. In veel gevallen kan de aanwezige isolatielaag aangevuld worden met moderne producten. Vaak zijn spouwmuren waar al een isolatielaag in zit óf die goed zijn geïsoleerd, op deze manier aan te vullen. Of je spouwmuur na-geïsoleerd kan worden, kun je laten beoordelen tijdens een huisbezoek met de adviseur.

De levensduur van vloerisolatie (goed materiaal) gaat langer mee dan de levensduur van je woning. Kijkend naar de techniek van 20 jaar geleden en nu, wordt er wel aangeraden om oud isolatiemateriaal in de gaten te houden en indien nodig te verbeteren/verhogen.

De U-waarde is de technische aanduiding voor de isolatiewaarde van glas. De U-waarde wordt ook warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. Hoeveel warmte het glas doorlaat, wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

De kozijnen worden inclusief glas geleverd. Dit komt omdat de aanwezige glazen net als de kozijnen niet in een goede staat zijn en daardoor slecht isoleren.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: