Financieringsmogelijkheden - Winst uit je Woning

Ontvang subsidie op isolatie en een warmtepomp

Overweeg je om je huis te verduurzamen met vloerisolatie, isolatieglas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers of een warmtepomp? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie, waarmee je een deel van de aanschafwaarde terugkrijgt. Neem je deze af via Winst uit je woning? Dan helpen we je gratis met je subsidieaanvraag.

Vóór 2023 zonnepanelen gekocht? Krijg 21% btw terug op je zonnepanelen

Over zonnepanelen die je vóór 2023 hebt gekocht moet je 21% btw betalen. Dit bedrag vraagt de installateur voor je terug.

Goed om te weten: vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief is omlaag gegaan van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Dit betekent dat je geen btw meer hoeft terug te vragen.

Sluit een lening af voor de aankoop van energiebesparingsmaatregelen

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget hebt om energiebesparingsmaatregelen te kopen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. In sommige gevallen hebben gemeenten extra regelingen. Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te financieren. Wil je meer weten over deze leningen?

Zo werkt de inkoopactie

Wanneer een inkoopactie wordt georganiseerd, doen wij zowel landelijk als lokaal een uitgebreide marktuitvraag bij uitvoerders van de duurzame oplossingen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. In combinatie met het aantal bewoners dat zich aanmeldt van de groep die zich hiervoor aanmeldt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.

Je kunt je aanmelden wanneer de gemeente waarin je woont samen met Winst uit je woning een inkoopactie organiseert. Op de pagina van je gemeente of tijdens je aanmelding kun je zien welke duurzame oplossingen voor jou mogelijk zijn. Geef hiervoor je interesse door en krijg een op maat gemaakte offerte per maatregel. Daarna beslis jij zelf of je hiermee akkoord gaat en wanneer de vervolgstappen plaatsvinden.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

To top