Ontvang subsidie op isolatie en een hybride warmtepomp

Overweeg je om je huis te verduurzamen met vloerisolatie, isolatieglas, spouwmuurisolatie, zonneboilers of een hybride warmtepomp? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie, waarmee je een deel van de aanschafwaarde terugkrijgt. Neem je deze af via Winst uit je woning? Dan regelen wij graag kosteloos de aanvraag voor je, maar je kunt dit ook zelf doen. Wil je weten of je subsidie krijgt?

Vóór 2023 zonnepanelen gekocht? Krijg 21% btw terug op je zonnepanelen

Over zonnepanelen die je vóór 2023 hebt gekocht moet je 21% btw betalen. Dit bedrag vraagt de installateur voor je terug.

Goed om te weten: vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief is omlaag gegaan van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Dit betekent dat je geen btw meer hoeft terug te vragen.

Sluit een lening af voor de aankoop van energiebesparingsmaatregelen

Heb je op dit moment nog niet voldoende budget hebt om energiebesparingsmaatregelen te kopen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. In sommige gevallen hebben gemeenten extra regelingen. Een aanpassing van je hypotheek is ook een mogelijkheid om de verduurzaming van je woning te financieren. Wil je meer weten over deze leningen?

Zo werkt de inkoopactie

Samen met verschillende gemeenten in Nederland organiseren we collectieve advies- en inkoopacties. Tijdens een inkoopactie is het voor een groep deelnemers uit dezelfde regio mogelijk om goed advies te krijgen over de duurzame oplossingen en om samen energiebesparingsmaatregelen in te kopen. Doordat je samen en lokaal inkoopt zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Zo kun je voordelig je huis verduurzamen en daarmee je energieverbruik en energiekosten verlagen.

Wil je meer weten over de inkoopactie? Lees dan verder!

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: