Contact

Leningen voor verduurzamen

let-op-geld-lenen-kost-geld

Ben je van plan je woning te verduurzamen, maar heb je hier onvoldoende spaargeld voor beschikbaar? Of vind je het zonde om hier spaargeld voor te gebruiken? Dan is een lening gericht op het verduurzamen van jouw woning wellicht wat voor jou. Op deze pagina vind je meer informatie over de Energiebespaarlening en de Duurzaamheidslening.

Leningen voor verduurzamen

let-op-geld-lenen-kost-geld

Ben je van plan je woning te verduurzamen, maar heb je hier onvoldoende spaargeld voor beschikbaar? Of vind je het zonde om hier spaargeld voor te gebruiken? Dan is een lening gericht op het verduurzamen van jouw woning wellicht wat voor jou. Op deze pagina vind je meer informatie over de Energiebespaarlening en de Duurzaamheidslening.

Winst uit je Woning -

Energiebespaarlening & Duurzaamheidslening

In Nederland zijn verschillende leningen beschikbaar voor het verduurzamen van jouw woning. De mogelijkheden kunnen verschillen per gemeente. Om precies te zien wat de mogelijkheden in jouw gemeente zijn, kun je kijken op verbeterjehuis.nl. Twee voorbeelden van leenmogelijkheden zijn:

 1. De Energiebespaarlening, aangeboden door het Nationaal Energiebespaarfonds. 
 2. De Duurzaamheidslening, aangeboden door SVn. Deze lening is echter niet beschikbaar in alle gemeenetes. Kijk hier hoe dit in jouw gemeente zit.

Lees onderstaand meer over beide leningen.

De Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening waarmee het Nationaal Energiebespaarfonds de verduurzaming van Nederlandse woningen stimuleert. De lening is beschikbaar in heel Nederland en de belangrijkste voorwaarden zijn:

 1. Je dient eigenaar en bewoner te zijn van de woning
 2. Je leent minimaal € 2.500,- en maximaal €65.000,-
 3. De lening heeft een looptijd van minimaal 7 en maximaal 20 jaar. De mogelijke looptijd(en) zijn afhankelijk van het geleende bedrag
 4. Het geld kan uitsluitend gebruikt worden voor energiebesparende maatregelen
  Let op: Je kunt maximaal 75% van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De overige 25% moet je investeren in andere maatregelen.
 5. Je bent jonger dan 75 jaar. 
 6. Hoeveel je kunt lenen hangt onder meer af van jouw inkomen.

Met vragen kun je terecht bij het Energiebespaarfonds via tel. 088 253 96 00 of energiebespaarlening@svn.nl. Kijk hier om erachter te komen of je aan de voorwaarden voldoet en hoeveel je kunt lenen.

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

energiebespaarlening-wujw

Winst uit je Woning - lening-wujw

De Duurzaamheidslening

Diverse gemeentes stimuleren in samenwerking met SVn het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Check hier of jouw gemeente een duurzaamheidslening beschikbaar stelt. Dit is een lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je woning financiert. Zo woon je energiezuiniger, comfortabeler én draag je bij aan een beter milieu.

Voorwaarden

Voordat  je een Duurzaamheidslening kunt aanvragen, stelt jouw gemeente vast of je voldoet aan de voorwaarden. De voorwaarden kunnen verschillen per gemeente. Over het algemeen gelden de volgende kenmerken:

 1. Je bent de eigenaar van een woning in een gemeente waar de lening beschikbaar is 
 2. Je leent een bedrag tussen de € 2.500,- en € 25.000,-
 3. De looptijd van de lening varieert van 10 jaar tot 15 jaar
 4. Je doorstaat de toets kredietwaardigheid van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn)
 5. De hoogte van de rente wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag (actuele rentetarieven)
 6. Je kunt te allen tijde boetevrij aflossen
 7. Je betaalt geen afsluitkosten
 8. Je bent minimaal 18 jaar en maximaal 75 jaar oud op het moment van aanvragen 

Duurzaamheidslening aanvragen

Gemeentes vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. Nadat je van jouw gemeente een aanvraagformulier hebt gekregen, verzorgt SVn de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening. Loop de checklist van SVn door om te bekijken of je voldoet aan de voorwaarde voor het aanvragen van de lening.

duurzaamheidslening-wujw