Witgoed inruilactie - Winst uit je Woning

Wat is de witgoed inruilactie?

Tijdens de witgoed inruilactie ontvang je een waardebon waarmee je één huishoudelijk apparaat in kunt ruilen voor een nieuw, zuinig apparaat. Met zuinig witgoed bespaar je direct op je energierekening. Zuinige apparaten hebben namelijk minder energie nodig dan oudere, minder zuinige apparaten. 

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door een subsidie die de gemeente heeft aangevraagd. De actie is opgezet om huurders en woningeigenaren te helpen met besparen op hun energierekening. Dat wordt op verschillende manieren gedaan, één van die manieren is de witgoed inruilactie. 

We werken samen met Coolblue. Na je bestelling zijn zij je contactpersoon. Coolblue bezorgt het zuinige apparaat en neemt je oude apparaat mee. 

Zo doe je mee:

Vind jouw gemeente

Ga naar je gemeentepagina om je waardebon in te wisselen

Is er budget beschikbaar in mijn gemeente?

Het beschikbare budget voor de witgoed inruilactie verschilt per gemeente. Kijk daarom altijd goed op de pagina van jouw gemeente wat het beschikbare budget is, want het is een OP=OP actie.

Wanneer er geen budget meer beschikbaar is, is het niet meer mogelijk om de waardebon in te wisselen.

Welke apparaten kan ik kopen met mijn waardebon?

Met je waardebon kun je verschillende huishoudelijke apparaten kopen, zoals koelkasten, vaatwassers en wasmachines.

Elke gemeente biedt een ander aanbod aan. Op jouw gemeentepagina kun je naar de webshop. Daar kun je alle apparaten zien die je kunt kopen.

Wanneer kan ik een waardebon inwisselen?

Je kunt de waardebon inwisselen als je een brief hebt ontvangen van de gemeente met een persoonlijke waardeboncode.

Ben je jouw waardebon kwijt? Dan kun je heel eenvoudig jouw persoonlijke code opvragen.

Veelgestelde vragen

Witgoed wordt als verzamelnaam gebruikt voor een grote diversiteit aan huishoudelijke apparaten. Apparaten die onder witgoed vallen zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit. Voorbeelden van witgoedapparatuur zijn koelkasten, vriezers, wasmachines en vaatwassers. Elke gemeente biedt een ander aanbod aan. Op jouw gemeentepagina lees je meer over welke apparaten meedoen tijdens de witgoed inruilactie.

Coolblue is een betrouwbare partij met een groot assortiment en snelle levering. Daarnaast stelt Coolblue jou als klant voorop. Dat jij tevreden bent is het belangrijkst.

Zodra je bestelling verzonden is, ontvang je per e-mail een verzendbevestiging van Coolblue met daarin een Track & Trace waarin je jouw bestelling kunt volgen. Hou deze altijd in de gaten voor de meest actuele bezorginformatie.

In de nacht vóór de bezorging ontvang je uiterlijk om 05.00 uur per e-mail een tijdvak van 1 uur. Als Coolblue’s eigen bezorgdienst bij je langskomt, bellen de bezorgers je een kwartier voor aankomst.

Ja, Coolblue neemt het oude witgoed mee.

Indien je een apparaat uitkiest met een hogere aanschafwaarde dan de waarde van de waardebon betaal je direct het resterende bedrag aan Winst uit je woning. Volg hiervoor de betaalinstructies bij het plaatsen van je bestelling.

Het is niet toegestaan om de waardebon van iemand anders in te dienen, de codes zijn adresgebonden en kunnen dus niet worden doorgegeven.

Op de gemeentepagina staat vermeld tot wanneer de waardebonactie bij jou in de gemeente geldig is. Goed om te weten: de actie is een OP=OP actie. Op het moment dat het budget in jouw gemeente op is, is het niet meer mogelijk om de waardebon de verzilveren. Verzilver de waardebon dus zo snel mogelijk!

Hier kunnen diverse redenen voor zijn. Let op bij het invullen van de waardeboncode dat je deze exact zo overneemt als in de brief, inclusief de koppeltekens. Ook dienen de postcode en het huisnummer te corresponderen bij de afgegeven waardeboncode. Wanneer je een andere combinatie gebruikt werkt de waardeboncode niet. Mocht het alsnog niet lukken om de waardebon in te dienen kun je telefonisch contact met onze Servicedesk opnemen via: 023 583 69 36.

Nee, je kunt de waardebon alleen via de webshop op je gemeentepagina inwisselen.

Op je gemeentepagina vind je het totale bedrag dat beschikbaar is gesteld voor de actie. Zodra dit bedrag op is, kun je de waardebon niet meer inwisselen.

Nee, je kunt de waardebon alleen inwisselen voor producten die worden aangeboden in de webshop op jouw gemeentepagina.

Nee, de waardebon moet in een keer ingediend worden, het resterende bedrag komt te vervallen bij het indienen.

Je mag het apparaat terugsturen. Coolblue verzorgt de retourzending of omruiling van je apparaat. Je kunt het apparaat niet omruilen voor een ander soort apparaat. Je kunt deze alleen omruilen voor hetzelfde soort apparaat.

Je oude apparaat heeft vaak een hoog sluipverbruik. Stiekem kost dat veel geld. Het is ook niet aan te raden om in de schuur een oude vriezer of koelkast te zetten. Met zuinig witgoed bespaar je dus op je energierekening.

Als je een nieuw zuinig apparaat hebt gekocht op de webshop, wordt je oude apparaat door Coolblue meegenomen tijdens de levering van je nieuwe apparaat. Dit is heel handig, want dan hoef je niet zelf het apparaat weg te brengen.

Je kunt via de webshop 1 zuinig apparaat kopen met je waardebon. Het restbedrag kun je niet gebruiken voor een ander product.

Voor al je vragen over de apparaten en je bestelling kun je contact opnemen met de klantenservice van Coolblue via www.coolblue.nl/klantenservice.

Zodra je bestelling verzonden is, ontvang je per e-mail een verzendbevestiging van Coolblue met daarin een Track & Trace waarin je jouw bestelling kunt volgen. Hou deze altijd in de gaten voor de meest actuele bezorginformatie. In de nacht vóór de bezorging ontvang je uiterlijk om 05.00 uur per e-mail een tijdvak van 1 uur. Als Coolblue’s eigen bezorgdienst bij je langskomt, bellen de bezorgers je een kwartier voor aankomst.

In de verzendbevestiging ontvang je een Track & Trace waarin je jouw bestelling kunt volgen.

Als je wil dat het apparaat bij je thuis wordt geïnstalleerd, kun je de Servicedesk van Winst uit je woning bellen via 023 583 6936 of Coolblue via 010 798 8999.

Over Coolblue

Coolblue doet alles voor een glimlach. Daarom hebben ze 2 doelen voor ogen: een voorbeeldbedrijf zijn op het gebied van klantgericht ondernemen en waarde toevoegen. Om deze doelen te halen, kijken ze per producttype waar klanten behoefte aan hebben en op basis daarvan richten zij hun productreizen in. Van advies geven bij een aankoop tot het bezorgen van een bestelling, alle Coolblue’ers werken hard om het verschil te maken. Daarom hebben zij voor hun 1.100 productcategorieën productreizen van A tot Z ontwikkeld waar klanten blij van worden.
 
De bezorgers nemen het oude apparaat meteen mee terug. Deze recyclen of refurbishen ze zodat ze er andere mensen blij mee kunnen maken. Zo proberen ze het niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener te doen.

 

 

coolblue logo

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten en andere partners, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo maken we woningen comfortabeler en zuiniger.

We horen graag van je

Heb je vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

To top