Haal winst uit je woning in de gemeente Zaanstad

Zeker nu de energieprijzen zo hard zijn gestegen, is dit hét moment om je woning te verduurzamen. In samenwerking met de gemeente Zaanstad helpen we je daar graag bij. Doe je mee?

Voor huurders

Wissel nu je waardebon in €158.014,30 budget over!

Met de waardebon kun jij jouw energierekening verlagen door energiebesparende producten te kopen. Denk hierbij aan radiatorfolie, tochtstrips of LED lampen. Een overzicht van de producten vind je hier. Je kunt direct afrekenen met je waardebon of het bedrag terugvragen voor producten die je tussen 22 februari 2022 en 31 juli 2022 hebt aangeschaft.

Let op! De waardebon is maar één keer te gebruiken. Als je niet het hele bedrag in één keer gebruikt, dan vervalt het restbedrag. Wacht niet te lang want als het budget hieronder op is, is de waardebon niet meer geldig.

Reken direct LED lampen af

Je kunt met de waardebon heel makkelijk LED lampen aanschaffen via onze speciale LED shop. In de LED shop vind je een selectie van het beste aanbod voor de scherpste prijzen.

Naar de LED shop

Reken direct energiebesparende producten af

Je kunt kiezen voor een energiebespaarbox of er zelf één samenstellen uit losse producten naar keuze. De energiebespaarbox koop je direct met je waardebon.

Naar de bespaarshop

Vraag je aankoopbedrag terug

Je kunt allerlei energiebesparende producten aanschaffen bij een (online) winkel naar keuze, zoals een lokale bouwmarkt of winkel en daarna je geld terug vragen. Het bedrag kun je terugvragen door het aankoopbewijs te uploaden.

Aankoopbedrag terugvragen

Nee, de waardebon moet in een keer ingediend worden, het resterende bedrag komt te vervallen bij het indienen. Wat wel mogelijk is, is dat je bij jouw declaratie maximaal 3 aankoopbonnen/facturen indient.

Lukt het je niet om via de website je waardebon in te wisselen? Neem dan contact op met onze servicedesk via de chat of via info@winstuitjewoning.nl (vermeld daarbij ook je telefoonnummer) en wij zullen je hierin verder begeleiden. Wil je zo vriendelijk zijn en onderstaande informatie bij de hand houden:

  1. Waardeboncode (deze staat in de brief)
  2. Kassabon of facturen (maximaal 2 aankoopbewijzen)
  3. IBAN nummer en bankrekeningnummer
  4. Adresgegevens

Je kunt op de gemeentepagina zien of er nog budget in jouw gemeente is. Indien het budget op is, kunnen wij geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen.

Ontvang gratis energieadvies

68 adviezen beschikbaar

Je kunt je waardebon ook inwisselen voor een persoonlijk adviesgesprek met een energiecoach van !WOON. Zo krijg je aan huis (of via een videogesprek) persoonlijk advies over hoe je bij jou thuis het beste kunt besparen op je energierekening.

Een gratis adviesgesprek met een energiecoach kan je tot honderden euro’s per jaar schelen. De coach kijkt met jou naar het energieverbruik in je woning. Je krijgt een bespaarrapport en kunt kiezen uit handige bespaarproducten. De bespaarproducten en het bezoek worden betaald met de waardebon, voor jou is het geheel gratis. Het bezoek is eenmalig en vrijblijvend. De energiecoaches zijn vrijwilligers, getraind en begeleid door !WOON. Je boekt eenvoudig een afspraak door te klikken op de groene button. Je kunt hier ook je voorkeur aangeven voor ene videogesprek of het huisbezoek.

Let op: je kunt de waardebon inwisselen voor energiebesparende producten óf voor een energieadvies inclusief energiebesparende producten die je krijgt na het advies.

Wees er snel bij, want op=op

Doe mee met de landelijke inkoopactie
171273 deelnemers gingen je voor!

Als je deelneemt aan de inkoopactie kun je zonnepanelen aanschaffen met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. We hebben de aanbieders al voor je vergeleken en doen je een aanbod dat op maat gemaakt is voor jouw woning. Dat scheelt je geld en uitzoekwerk! 

Door met een grote groep woningeigenaren in te kopen, zorgen we ervoor dat de voorwaarden goed en de prijzen scherp zijn. Aanmelden voor de gezamenlijke inkoopactie is vrijblijvend. Je weet snel wat de mogelijkheden zijn om te gaan besparen op je energierekening. 

Zo doe je mee:

Via ons inschrijfformulier kun je aangeven dat jouw interesse uit gaat naar zonnepanelen. Wij zullen jouw aanvraag dan controleren en doorsturen naar de zonnepanelen leverancier. Zij voorzien je van een vrijblijvende maatwerkofferte. In eerste instanatie gebeurt dit op afstand, op basis van geavanceerde satellietbeelden. Vind je de offerte interessant? Dan komen ze op bezoek om jouw dak op te meten en je verder te adviseren.

Je investeert in principe eenmalig in zonnepanelen en verdient ze binnen 7 tot 9 jaar weer terug. Het enige dat (wellicht) vervangen moet worden is de omvormer, na zo’n 12 jaar. Echter horen wij steeds vaker dat de kwaliteit dermate goed is dat de omvormer langer mee gaat. Je zonnepanelen systeem onderhouden is in principe verder niet nodig. De panelen staan schuin en blijven schoon door de regen. Mocht u ze toch schoon willen maken, dan kan dit met lauw water. Gebruik beslist geen schoonmaakmiddelen en schuurspons want dit kan de zonnepanelen beschadigen!

Om de aanschaf nog voordeliger te maken, krijg je na aanschaf van de zonnepanelen 21% btw terug van de Belastingdienst. Je betaalt de btw eerst zelf en de installateur zorgt ervoor dat je binnen 2 tot 6 maanden het geld weer op je rekening staat.

Ben je een woningeigenaar met een eigen dak? Dan is je woning hoogstwaarschijnlijk geschikt voor zonnepanelen. Je woning is niet geschikt voor zonnepanelen, wanneer:

  • Je dak moet eerst vervangen of gerepareerd moet worden.
  • De ligging van je dak ten opzichte van de zon is ongunstig.
  • Het type dak geen zonnepanelen toelaat, zoals een rieten dak.
  • Op je dak is geen ruimte voor minimaal 6 zonnepanelen. Dit is het minimum aantal dat wij hanteren in een inkoopactie.

Nee, er zijn geen subsidies voor zonnepanelen. Wel is er de btw-teruggave. Je krijgt na aanschaf van de zonnepanelen 21% btw terug van de Belastingdienst. De installateur verzorgt deze teruggave.

Wij kijken bij de selectie van installateurs ook naar de financiële gezondheid van de installateurs. Bij de veiling onder aanbieders wordt ook gekeken naar de duur van de garantie en wat de garantie precies inhoudt.

We raden af om de panelen zelf schoon te maken. De kans dat je de panelen beschadigt is helaas te groot. Bij grotere zonnepanelensystemen of zonnepanelen in een omgeving met veel vervuiling is schoonmaken door een gespecialiseerd bedrijf om de paar jaar aan te raden. Bij de meeste woningeigenaren wegen de kosten echter niet op tegen de extra opbrengsten van schone panelen.

Bij bijna alle systemen is het mogelijk een monitoringapp te downladen van het merk van de omvormer. In deze app kun je precies je opwekking bij te houden.

Over Winst uit je woning

Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat weten we in Nederland, en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werken we samen met gemeenten, adviseurs en uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Zo versnellen we samen de energietransitie!

Bewoners kunnen erop vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. 

In alle uithoeken van Nederland helpen we met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Woningen worden er altijd comfortabeler en zuiniger van.

We horen graag van je

Heb je als bewoner vragen over energiebesparingsmaatregelen, lopende acties of over je offerte? We helpen je graag verder. Zo kun je ons bereiken:

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen. 


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: