Zo helpen we bewoners op weg met duurzame oplossingen - Winst uit je Woning

Waarom met verduurzaming van woningen aan de slag gaan? 

 • In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 de uitstoot van broeikassen gehalveerd is.
 • Nederland moet in 2050 helemaal op duurzame energie draaien.
 • Na dit jaar zijn er geen prijsplafonds meer en is het onzeker of er nog energietoeslagen zullen zijn. Het is dus essentieel om het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen.
 • De bewoners binnen je gemeente besparen met de energiebesparingsmaatregelen fors op hun energierekening.

Hoe kunnen wij je daarbij helpen?

De grootste uitdaging na het maken van beleid, is om deze te gaan concretiseren en uit te voeren. Waar begin je, hoe bereik je de bewoners en hoe zorg je dat ze daadwerkelijk actie gaan ondernemen om hun woning te verduurzamen? We helpen je graag om daarmee op korte termijn grote stappen te maken.

 • We monitoren de acties en volgen de resultaten met een live dashboard. Na afronding van een project komen we met een evaluatierapport: daarin staan handvatten voor toekomstig beleid voor de gemeente. 
 • De inkoopactie kan worden gecombineerd met een actie vanuit de lokale isolatieaanpak, de ‘extra bijdrage actie’.

Hoe werkt de inkoopactie?

Tijdens de inkoopactie kunnen de bewoners van jouw gemeente verschillende energierbesparingsmaatregelen aanschaffen. Wij bieden isolatieglas, vloer-, dak- en spouwmuurisolatie, 3 verschillende soorten warmtepompen en zonnepanelen. Voordat de actie begint doen wij een marktuitvraag om uitvoerders te selecteren die voldoen aan strenge eisen. Denk aan kwaliteit en prijs. We streven er daarnaast naar om lokale of regionale partijen te selecteren. Voordat de isolatiemaatregelen kunnen worden aangeschaft, komt een onafhankelijk adviseur bij de bewoner thuis. Als de bewoner maatregelen heeft aangeschaft, helpen we ook nog gratis met hun subsidieaanvraag. We hebben dus al het uitzoekwerk voor de bewoners gedaan.

Wat zijn de voordelen van de inkoopactie?

 • Je kunt zelf bepalen welke maatregelen je aanbiedt.
 • Wij zorgen ervoor dat de uitvoerders zijn geselecteerd op basis van strenge eisen.
 • De bewoners worden geïnformeerd door een brief. Je ontvangt van ons een conceptbrief en samen maken we de perfecte brief om de bewoners te sturen.
 • De bewoners krijgen onafhankelijk advies over isolatiemaatregelen van onze adviseurs naar aanleiding van een huisbezoek.
 • De inkoopactie kan worden gecombineerd met een actie vanuit de lokale isolatieaanpak, de ‘extra bijdrage actie’.

Reacties van gemeenten op verschillende acties

Met welke andere acties kunnen we je bewoners op weg helpen?

Lokale isolatieaanpak

Tijdens de extra bijdrage actie krijgen de bewoners een onafhankelijk adviseur op bezoek en ontvangen hierna een op maat gemaakt bespaarplan. Voor de aankoop van de isolatie krijgen de bewoners een bedrag. Het bedrag dat je de bewoner wil schenken en het aantal maatregelen kun je zelf bepalen. 

Lees meer over de lokale isolatieaanpak

Energiebespaardienst

Tijdens deze actie komen coaches van de Energiebespaardienst langs bij mensen in energiearmoede. Gedurende het bezoek geeft de energiebespaarcoach advies over hoe de bewoner het beste kan besparen op de energiekosten én brengen gratis energiebesparende producten mee.

Lees meer over de Energiebespaardienst

Witgoed inruilactie

Tijdens de witgoed inruilactie krijgen de bewoners een waardebon om een nieuw huishoudelijk apparaat te kopen, zoals een vaatwasser of koelkast. Het bedrag op de waardebon kunnen we zelf bepalen. De bewoner kan online naar keuze het gewenste apparaat bestellen. Het apparaat wordt bezorgd en het oude apparaat wordt meegenomen.

Lees meer over de witgoed inruilactie

Winst uit je woning: samen versnellen we de energietransitie

Bij Winst uit je woning maken we werk van verduurzaming. In samenwerking met onze partners, gemeenten, adviseurs en uitvoerders, versnellen we de energietransitie, door mensen te stimuleren om thuis op energie te besparen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen. Van verwarmen met gas naar verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen. Van meer stoken naar een beter geïsoleerd huis. Dat doen we al meer dan 12 jaar, en met succes.

We organiseren effectieve acties met schaalgrootte: die variëren van inkoopacties, extra bijdrageacties, witgoed acties, energiebespaardienst acties en het geven van onafhankelijk advies aan huis. Wat ons uniek maakt is dat we met zoveel uitvoerders samenwerken. Wij nemen veel werk uit handen. Bewoners besparen geld en tijd, doordat ze erop kunnen vertrouwen dat wij voor hen het uitzoekwerk doen: zodat ze altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod krijgen. En als uitvoerders met ons samenwerken winnen ook zij enorm veel tijd. Zij krijgen van ons geen leads, maar getekende opdrachten. Waardoor ze kunnen focussen op waar ze echt goed in zijn: hun vakwerk. En ook zo maken we dus werk van verduurzaming.  

Wil je direct iemand spreken over de opties?

Neem dan contact op met ons Innovatieteam.

To top